fbpx

«Φώτιση» από τον πολιούχο των Φιλιατρών περιμένουν οι επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Τριφυλία

0

ΤΗ «ΦΩΤΙΣΗ» του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά περιμένουν τα υπό συγκρότηση σχήματα στην Τριφυλία, λίγο πριν την προεκλογική περίοδο στην περιοχή, καθώς όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ρευστά, με παράλληλη αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίων.

Αύριο στην εορτή του πολιούχου θα αποτυπωθεί το πρώτο στίγμα της προεκλογικής ταυτότητας, καθώς οι διεργασίες συνεχίζονται τόσο αυτό το μήνα όσο και τον Μάρτιο, όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τέλος του επόμενου μήνα θα ανακοινωθεί μια ακόμα υποψηφιότητα που θα… ταράξει τα τοπικά δεδομένα!

Η «ΚΟΥΡΣΑ», ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Σε ό,τι αφορά το σκηνικό των διαβουλεύσεων επιβεβαιώνεται ότι ακόμα δεν έχουμε δει ονόματα που πλαισιώνουν συνδυασμούς, ονόματα συνδυασμών, κοστολογημένα προγράμματα, στρατηγικές για την  προοπτική της Τριφυλίας, λες και οι δημοτικές εκλογές θα ξεκινήσουν τον Δήμο από το μηδέν!

Σε ό,τι αφορά το γαλάζιο κόμμα αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα στο kyparissianews.com το οποίο μετά την κοπή πίτα της ΝΟΔΕ και την ανάδειξη ως επιτυχημένων δημάρχων που “άντεξαν στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”, σύμφωνα με το οποίο εμμέσως πήραν προβάδισμα οι Δημ. Καφαντάρης και Παν. Κατσίβελας, σε σύγκριση με το επιτυχημένο έργο του Παν. Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας. Εξ ου αφορμή αποτέλεσε και η ανάρτηση του νυν δημάρχου Τριφυλίας ότι αναγνωρίζονται οι κόποι της Δημοτικής αρχής παρά τα προβλήματα απέναντι στο κόμμα που τους στήριξε ανοιχτά στις προηγούμενες εκλογές. Πάντως το δημοσίευμα προκάλεσε αναταραχή σε ορισμένα γαλάζια στελέχη που είχαν εκ διαμέτρου άποψη για το άρθρο, λες και τα τοπικά μέσα συνηθίζουν να παίρνουν πρώτα την έγκρισή τους και να δέχονται να κάνουν… προληπτική λογοκρισία!

Σε ό,τι αφορά το σχηματισμό του Στάθη Ανδρινόπουλου ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί όργανο για την εξέταση προσώπων που θα κινηθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Από το «γαλάζιο» χώρο πάντως φέρονται να προέρχονται τόσο οι Γ. Λεβεντάκης και η Χ. Παναγιωτοπούλου, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν συγκροτήσει συνδυασμούς πέρα από ορισμένα δελτία Τύπου με παρεμβάσεις πάνω σε τοπικά θέματα.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στο χώρο της κεντροαριστεράς υπήρξε κινητικότητα αλλά ο συντονιστής του φορέα ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γριβοκωστόπουλος ξεκαθάρισε σε ανάρτησή του ότι τα σενάρια περί προσώπων δεν ευσταθούν και είναι προς το παρόν άγνωστο αν συμμαχήσουν δυνάμεις του ΚΙΝ.ΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, που, μάλλον, φαίνεται να μην ευδοκιμεί εκτός αν βρεθεί πρόσωπο καθολικής αποδοχής. Ακούγεται πάντως το όνομα γνωστού ιατρού της Κυπαρισσίας, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας.

Σταθερή αξία αποτελεί το όνομα του Σαράντου Κουκούμη με την Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ μέσα στο μήνα και κυρίως τέλος Μαρτίου όπως έχουμε ήδη αναφέρει αναμένεται να ανακοινωθεί μία ακόμα υποψηφιότητα ενεργού πολίτη της περιοχής. Στον ορυμαγδό, πάντως, της κάλπης δεν αποκλείεται να δούμε σχήματα να συγχωνεύονται, είτε να έχουμε μετακινήσεις καθώς ήδη η Βουλή έχει υιοθετήσει τις «μεταγραφές» βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο. Μετά οι ψηφοφόροι αναζητούν αν υπάρχει κόμμα που να έχει ιδεολογία ή πρόγραμμα συγχέοντας πλέον τη δημοκρατία… με το ποδόσφαιρο! Κυριακή, πάντως, στα Φιλιατρά… κοντή γιορτή!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Share.