fbpx

Χειμωνιάτικη σαλάτα με σαλάμι αέρος, παρμεζάνα και κρουτόν τυριού

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα

Υλικά

150 γρ. Baby Σπανάκι
200 γρ. Πράσινη Λόλα
200 γρ. Κόκκινη Λόλα
150 γρ. Σαλάμι αέρος με παρμεζάνα Ifantis
150 γρ. Πλιγούρι βρασμένο.
50 γρ. βούτυρο LURPAK
50 γρ. Γιαούρτι
80 γρ. Καρύδια
80 γρ. Σπόρους Ροδιού
Κρέμα Βαλσάμικου με Ρόδι Kalamata Papadimitriou
4 Φέτες ψίχα από ψωμί του τόστ
4 Φέτες τυρί ARLA HAVARTI
2 κ.σ.Βούτυρο LURPAK (λιωμένο)
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Λεπταίνουμε τις φέτες του τοστ, ανοίγοντας με έναν πλάστη.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε φέτα του τοστ, μια φέτα τυρί havarti, ρίχνουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και την τυλίγουμε σε ρολό. Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες τις άκρες και τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς, για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το βρασμένο πλιγούρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.

*Για το ντρέσινγκ:
Βάζουμε στο μούλτι: τα καρύδια, το σπανάκι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

*Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα πιάτο την κόκκινη και την πράσινη λόλα. Προσθέτουμε το πλιγούρι και το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα, κομμένο σε κυβάκια. Πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια και προσθέτουμε τα κρουτόν τυριού. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ρίχνουμε σπόρους ροδιού, γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και σερβίρουμε!

Καλή σας απόλαυση!!!
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και στο http://czervas.gr/salates-salata-me-salami-aeros/
Περισσότερες συνταγές στο σαιτ czervas.gr και στο fb “ Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων

 

Share.