fbpx

«Ψηφιακό υπόδειγμα» η Καλαμάτα και με το 5G από τη Wind

0

ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ: ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020

ΕΝΑ ακόμη βήμα μπροστά στην ανάπτυξη, αυτή τη φορά σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών, κάνει η Καλαμάτα, η οποία είναι μια από τις τρεις πόλεις της χώρας, στην οποία αναπτύσσονται πιλοτικά, υποδομές 5G από τη WIND Ελλάς.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Χθες μάλιστα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε με τον γενικό διευθυντή Στρατηγικής της Wind Αντώνη Τζωρτζακάκη, συμφωνητικό συνεργασίας για την ανάπτυξη του πιλοτικού δικτύου ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών 5G, στο οποίο έχει δώσει το «ok», η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η εν λόγω δράση θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, αποφέροντας μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες αλλά και στην εμπέδωση της αξίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών νέας γενιάς και ιδιαίτερα, των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων για την κοινωνία και την ανάπτυξη της οικονομίας.

ΝΙΚΑΣ: ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2020

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα σήμερα, είναι το επιστέγασμα προσπαθειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από πλευράς Wind στο Δήμο της Καλαμάτας, με το πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έχει γίνει εδώ. Με την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Wind σήμερα – κυριολεκτώ με αυτό που θα πω – η Καλαμάτα πετυχαίνει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020.
Μπαίνουμε σε μία νέα ψηφιακή πολιτική. Οι υπερταχύτητες στην πόλη της Καλαμάτας είναι ένα πολύ καλό νέο για τον επιχειρηματικό κόσμο, για την ελκυστικότητα της πόλης όσον αφορά στις νέες επιχειρήσεις, για τον τουρισμό, για κάθε δραστηριότητα που οργανώνεται εδώ και εξελίσσεται. Ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Ζωγράφου και ο Δήμος Τρικκαίων (Τρικάλων) είναι οι τρεις Δήμοι, που επελέγησαν από την Κυβέρνηση για τη νέα ψηφιακή εποχή.
Ευχαριστώ από τη θέση αυτή τη Wind. Σημειώνω δε ότι τα προβλήματα, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου με τα νέα δίκτυα οπτικών ινών, με τα 70 νέα pillar, τα οποία τοποθετήθηκαν στην πόλη, ξεπεράσθηκαν», δήλωσε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως μέσα στις μέρες θα φτάσει στην Καλαμάτα και ειδικό όχημα για μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αν και δεν υπάρχει πρόβλημα.

ΕΙΔΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

«Στις προσεχείς ημέρες έρχεται στο Δήμο Καλαμάτας ένα ειδικό van, το οποίο θα χειρίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας – θα δίδει και αυτόματα στοιχεία στην Αθήνα. Αυτό το van είναι δωρεά του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και με αυτό θα γίνεται ακριβής μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας», ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην περιοχή. «Θα δίνουμε και τα πιστοποιητικά, τα οποία απαιτούνται, θα απαντάμε σε ενδεχόμενους φόβους μήπως υπάρχει κάτι. Και τώρα ο Δήμος Καλαμάτας έχει σύστημα καταγραφής της ακτινοβολίας, αλλά με το συγκεκριμένο van θα μπορούμε με απόλυτη ακρίβεια, γύρω από χώρους ευαίσθητους, όπως είναι σχολεία, όπως είναι χώροι συγκέντρωσης κοινού, να δίνουμε τα δεδομένα, τα οποία υπάρχουν, για να καθησυχάζεται ο κόσμος», επεσήμανε ο κ. Νίκας, με τον γενικό διευθυντή Στρατηγικής της Wind Αντώνη Τζωρτζακάκη μα εκφράζει την πεποίθηση πως η Καλαμάτα, αλλά και ολόκληρη χώρα θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πεδίο ψηφιακών τεχνολογιών.

WIND: ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πιλοτικό 5G θα γίνει στην Καλαμάτα, με το Δήμο της οποίας έχουμε μία έξοχη συνεργασία στα δίκτυα οπτικών ινών ήδη. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η Καλαμάτα εξελίσσεται σε ένα ψηφιακό υπόδειγμα για τη χώρα, γεγονός που θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες τόσο στην οικονομία, όσο και στην παραγωγική της δυνατότητα, τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Δήμο για τη συνεργασία του μέχρι τώρα. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε αυτές τις ψηφιακές προσπάθειες και ελπίζουμε η Καλαμάτα αλλά και ολόκληρη χώρα να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πεδίο ψηφιακών τεχνολογιών, όπως θέλουμε να είμαστε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο κ. Τζωρτζάκης, με τον κ. Νίκα να ευχαριστεί για την πρόοδο στον ψηφιακό τομέα, τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μπασακίδη και Δημήτρη Βεργόπουλο, καθώς και τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Share.