fbpx

Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής… είναι ψήφος για το μέλλον της Ευρώπης!

0

ΣΗΜΕΡΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζει κρίση υπαρξιακού χαρακτήρα, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Οι δεξιές, συντηρητικές δυνάμεις που κυριαρχούν στην ηγεσία της, τα τελευταία χρόνια, την οδηγούν σε αδιέξοδα, με τη διόγκωση της λιτότητας, της φτώχειας, τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, που έδωσαν άλλοθι ύπαρξης στην ακροδεξιά.

Αρθρο του ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ*

Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αποφασίσουν με την ψήφο τους αν το καράβι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θ’ παραμείνει να θαλασσοδέρνεται και να πνίγεται στ’ αδιέξοδα που το οδήγησαν οι συντηρητικές δυνάμεις ή θ’ αλλάξει ρότα προς τα νερά της παραγωγικής ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης που πρεσβεύουν οι προοδευτικές, σοσιαλιστικές δυνάμεις της.

Τώρα είναι η ώρα που οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του σοσιαλισμού της Ευρώπης, πρέπει ν’ αναλάβουν να την οδηγήσουν με σιγουριά στο μέλλον.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη για την Αλλαγή στην Ευρώπη, με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα (PES), μια μάχη που περνά μέσα από την πολιτική ανατροπή και στις ευρωεκλογές. Να διασφαλίσουμε, ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ο χώρος της Δημοκρατίας, της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Ανοιχτής Κοινωνίας.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν στις Ευρωεκλογές χαρακτήρα εγχώριου δημοψηφίσματος, εμείς δεν ενστερνιζόμαστε αυτή την τακτική.

Το Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε εσωτερικό δημοψήφισμα:

  • Προσπαθώντας μέσω της πόλωσης και του διχασμού, να κρύψει ότι αυτή είναι ο εκφραστής στην πατρίδα μας των πολιτικών που μας επέβαλαν οι πιο συντηρητικοί και δεξιοί κύκλοι της Ευρώπης.
  • Προσπαθώντας να κρύψει τις ευθύνες της για την κρίση που βιώνει η χώρα μας, ως αποτέλεσμα της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή.
  • Προσπαθώντας να κρύψει ότι το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα ευθύνεται για την κρίση που βιώνει σήμερα η Ευρώπη και ο υποψήφιος τους για την προεδρεία, ο κ. Βέμπερ, είναι αυτός που αντιμετώπισε με σκληρότητα τη χώρα μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Το Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον εκφραστή του λαϊκισμού, του πολιτικού «αμοραλισμού» και συνεταίρο της καραμανλικής δεξιάς.

  • Γιατί αυτός είναι που μεταλλάχθηκε από σκληρός αντιμνημονιακός σε μνημονιακό υπηρέτη και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να διατηρηθεί στην εξουσία.
  • Γιατί αυτός είναι ο πιο «πρόθυμος» που εφάρμοσε και εφαρμόζει τις πιο συντηρητικές πολιτικές που επέβαλαν οι ισχυροί της Ευρώπης.
  • Γιατί αυτός είναι που ανέλαβε δεσμεύσεις που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας, και φτωχοποιούν τους συμπολίτες μας.
  • Γιατί αυτός είναι που στο εξωτερικό δήθεν αποστρέφεται τη δεξιά και την ακροδεξιά και ζητά δήθεν «προοδευτικά μέτωπα», αλλά συγκυβερνά μαζί τους με πλήρη «ομοψυχία» στην Ελλάδα.
  • Γιατί αυτός είναι που δεν έχει κανένα σχέδιο για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το κόμμα τους στην Ευρώπη στάθηκε απέναντι στον αγώνα του Ελληνικού λαού.

Το Κίνημα Αλλαγής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, έχει μέτωπο απέναντι στην Ακροδεξιά, όποιο χρώμα και αν έχει, όπως και αν εκφράζεται. Η απειλή του λαϊκισμού σκιάζει την Ευρώπη και αν δεν τον αντιμετωπίσει, μπορεί να μετατραπεί σε μία κλειστή και φοβική ήπειρο.

Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, το Κίνημα Αλλαγής και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), έχουν σταθερή πυξίδα, θέλουν μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή, μία Ευρώπη ενωμένη που θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος τους, είναι η Ενωμένη Ευρώπη της ανάπτυξης, με περισσότερες και στοχευμένες χρηματοδοτήσεις, με κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή πολιτική άμυνας, εγγυήσεις για τα εξωτερικά σύνορα, κοινή πολιτική για προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Στις 26 Μαΐου δίνουμε τη μάχη με τους προοδευτικούς πολίτες όλης της Ευρώπης για την Αλλαγή, για το μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στο όραμα των λαών για δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν θέλουμε μόνο να αλλάξουμε την Ελλάδα, αλλά θέλουμε να συνεισφέρουμε και στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον, θέλουμε μία Ευρώπη που θα έχει ηγέτες οραματιστές, ειλικρινείς, εργατικούς γι’ αυτό στηρίζουμε τον Φρανς Τίμμερμανς.

Οι Ευρωεκλογές αναμφισβήτητα πρέπει να αποτυπώσουν και το κλίμα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών και στη χώρα μας, με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ως εκφραστή του προοδευτικού χώρου, ώστε να ενισχυθεί για την επόμενη μέρα.

Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, θα δώσει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, πιο Δημοκρατική Ευρώπη, που θα φράξει το δρόμο στην ακροδεξιά, τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό.

Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, για να ανατείλει  μια καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας, για την Ευρώπη.

*Ο Γιάννης Διονυσόπουλος είναι Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, μέλος  της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στη Μεσσηνία

 

Share.