fbpx

1st Mani Bar Theater από τη ΝΑΡΤΟΥΡΑ από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα στη Δυτική Μάνη

0

ΤΟ 1st Mani Bar Theater είναι μια δράση που δρομολογεί το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», στο πλαίσιο των δράσεων του Απριλίου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 4ήμερο του Απριλίου 27, 28, 29, 30, θα δοθούν 4 παραστάσεις -μία κάθε μέρα- από νέους ηθοποιούς–performers, προσαρμοσμένες σε εσωτερικούς χώρους Café-Bar, σε 3 χωριά της Δυτικής Μάνης. Η κάθε παράσταση θα ξεκινάει στις 9 κάθε βράδυ, αρχής γενομένης από σήμερα.

Μαζί με το ευρύ κοινό, τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν και καταξιωμένοι, ευρύτερα γνωστοί καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος κάθε παράστασης.  Μέσα από αυτή την ανοιχτή συζήτηση, το Σωματείο ΝΑΡΤΟΥΡΑ ευελπιστεί ότι μέσα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν, θα διαφωτίσουν κάπως και θα δώσουν απαντήσεις σε προβληματισμούς νέων ηθοποιών, αλλά και των εν δυνάμει καλλιτεχνών του χώρου, που θα έρθουν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στη δράση αυτή.

Κατά τη διαμονή των καταξιωμένων ηθοποιών στην περιοχή τις ημέρες του Φεστιβάλ, θα δοθεί η ευκαιρία σε ομάδες και φορείς, αλλά και ατομικά, για επιπλέον συζητήσεις και πλάνα που θα μπορούσαν με την συμμετοχή τους να βοηθήσουν, ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντες των νέων παιδιών κυρίως.

Το φεστιβάλ αυτό είναι αφιερωμένο στους ηθοποιούς Στέφανο Ληναίο και Έλλη Φωτίου, που συνεχίζουν ακόμα να ακτινοβολούν μέσα από την “εκκωφαντική” σεμνότητά τους! Ένα ζευγάρι σπουδαίων ηθοποιών, με τεράστια διαδρομή στο χώρο του θεάτρου! Με την τέχνη τους, αλλά και με τη στάση ζωής τους, μετουσίωσαν και μετουσιώνουν σε πραγματικότητα τη λέξη “ΗΘΟΠΟΙΟΣ”!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα προβάλλονται ταινίες με τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου, σε οθόνες καταστημάτων των τριών χωριών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα προβληθεί για πρώτη φορά, η συνέντευξη-ντοκουμέντο του Στέφανου Ληναίου στη Χριστίνα Τζιάλλα και σκηνοθετήθηκε από την Ακριβή Κόλλια, με αφορμή το φεστιβάλ αυτό. Η συνάντηση έγινε στο Θέατρο Άλφα, τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018. Θα προβληθεί δηλαδή για πρώτη φορά, την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 9 το βράδυ στο HADES BAR στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης “Η Πιο Δυνατή ONLINE”.

Το ντοκουμέντο αυτό θα προβληθεί ξανά και θα προβάλλεται, κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ημερών (28,29 και 30 Απριλίου) σε καταστήματα της περιοχής, από τις πρωινές ώρες μέχρι την έναρξη των παραστάσεων στις 9 το βράδυ, σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε ώρες που θα επιλέγουν για την προβολή των ταινιών και της συνέντευξης-ντοκουμέντο, οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σκοποί του 1st Mani Bar Theater είναι:
• Μια ακόμα αφορμή για απόκτηση και διαμόρφωση θεατρικής παιδείας.
• Η άμεση αλληλοεπίδραση της τέχνης του θεάτρου με το κοινό.
• Η διάδραση και η επικοινωνία μεταξύ του κοινού, μέσα από αυτό το είδος της τέχνης.
• Η ψυχαγωγία
• Η δημιουργία ευκαιριών των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, ώστε να καλύψουν τέτοιου είδους ανάγκες και να δώσουν κίνητρα που άπτονται στους παραπάνω στόχους.
• Η ευκαιρία γνωριμίας των καλλιτεχνών, με το κοινό.
• Η ευκαιρία μιας ανοιχτής συζήτησης με καταξιωμένους στο χώρο του θεάτρου, για θέματα που αφορούν στο θέατρο του σήμερα, αλλά και στο μέλλον αυτού.

 • Η ευκαιρία μιας ανοιχτής συζήτησης, με αφορμή τα θέματα που πραγματεύονται στα έργα που παρουσιάζονται. Θέματα επίκαιρα, αλλά και θέματα που διαιωνίζονται στο χρόνο δίνουν ερεθίσματα για προβληματισμούς και εμβαθύνσεις.
  • Η προβολή νέων ηθοποιών στο ευρύτερο κοινό.
  • Η δημιουργία μιας ακόμα εστίας «υποψιασμένου» θεατρόφιλου κοινού.
  • Η δημιουργία ερεθισμάτων για το πώς μπορεί να αποτελέσει κανείς, έναν πραγματικά ελεύθερο θεατή, με κριτικό πνεύμα.
  • Η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στη δράση μας –καλλιτέχνες και κοινό- τον τόπο αυτό με την πλούσια φύση, αλλά και τη μεγάλη πολιτιστική του κληρονομιά.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
  Συντονιστές Χριστίνα Τζιάλλα και Ακριβή Κόλλια. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6946096502.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα | Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ώρα έναρξης: 21:00
HADES BAR | Άγιος Νικόλαος Δυτικής Μάνης
Η Πιο Δυνατή Online
* Το έργο είναι μια διασκευή πάνω στο μονόπρακτο του August Strindberg Den starkare «Η Πιο δυνατή» του 1889.
Διασκευή Κειμένου: Ακριβή Κόλλια και Χριστίνα Τζιάλλα
Σκηνοθεσία: Ακριβή Κόλλια
ΕρμηνεύουνΧριστίνα Τζιάλλα και Ακριβή Κόλλια

2η ημέρα | Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ώρα έναρξης: 21:00
Στούπα | Πατρικό Cafe-Pub

Ο ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΙΔΑΚΗ και άλλες ιστορίες
* Μία μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη σε ποιήματα του Τim Burton.
Ομάδα ALTERNATIVO:
Mαρία Μαυροειδέα, Χρυσαυγή Καφοπούλου, Ζωή Γεωργιλέα
Επιμέλεια κειμένου: Iφιγένεια Κυργιώ
Ιδέα και Σκηνοθεσία: Zωή Γεωργιλέα

3η ημέρα | Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ώρα έναρξης: 21:00
Άγιος Νικόλαος | Public Club

ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΟ ΔΥΟ ΟΞΥΓΟΝΟ
ΕρμηνεύουνΣοφία Λαμπιδώνη και Ολίβια Λαπατά
ΣκηνοθεσίαΘωμάς Χαβιανίδης
Κείμενο: Σοφία Λαμπιδώνη

4η ημέρα | Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ώρα έναρξης: 21:00
Καρδαμύλη – Aquarella Cafe-Bar
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ του Γιάννη Ρίτσου
Σκηνοθεσία -Ερμηνεία: Μαρία Σκαφιδά

 

Share.