fbpx

2 ΚΑΙ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Σεμινάριο κριτών στην Πίστα Καρτ «San Nicolas» από την Α.Λ.Α.Κ και την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

0

 

Η “πρώτη πράξη” για το 2019 της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας ήταν τον Ιανουάριο η Γενική Συνέλευση κατά την οποία εξετάσθηκαν τα πεπραγμένη της περσινής χρονιάς. Ο απολογισμός ήταν θετικός καθώς η διοίκηση και τα μέλη του καλαματιανού σωματείου κατορθώσαν και μάλιστα επιτυχώς να οργανώσουν όλους τους αγώνες που είχαν προγραμματίσει.

Δεύτερη είναι η διοργάνωση το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Φεβρουαρίου στην πίστα καρτ «San Nicolas» ενός σεμιναρίου Κριτών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχθούν περισσότερα νέα στελέχη με πτυχία η παρουσία /συμμετοχή των οποίων απαιτείται για την οργάνωση ενός αγώνα από τους κόλπους της ίδιας της Λέσχης, ώστε μελλοντικά να συμβάλλουν στην μείωση του κόστους των διοργανώσεων που στοχεύει να πραγματοποιήσει η ΑΛΑΚ στο μέλλον αλλά και άλλα σωματεία της χώρας.

Οποιοδήποτε επιθυμεί να συμμετέχει στο εν λόγω σεμινάριο μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία της ΑΛΑΚ, στην οδό Σπετσών, κάθε Τετάρτη ή και μέσω μνήματος στη σελίδα της στο facebook (Αlak Messinias).

Επίσης, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, η κοπή της βασιλόπιτας της ΑΛΑΚ θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην πίστα καρτ «San Nicolas», μετά το τέλος του σεμιναρίου κριτών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να γίνουν και οι βραβεύσεις των αθλητές της Λέσχης που διακρίθηκαν στις διοργανώσεις του 2018.

 

Τα σχέδια για τη νέα χρονιά

εντός και εκτός αγωνιστικής πίστας

Η διάθεση της διοίκησης που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα ηνία με ηγέτη τον κ. Πολυχρονόπουλο, είναι και τη νέα σεζόν να συνεχίζει στον ίδιο έντονο ρυθμό να δηλώνουν παρούσα αγωνιστικά και οργανωτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο και ο σχεδιασμός διοργάνωσης τριών αγώνων πίστας (πιθανόν στην πίστα καρτ «San Nikolas»).

Για τον Σεπτέμβριο έχει ήδη λάβει με ανάθεση από την Ομοσπονδία, να διοργανώσει μια εκ των τεσσάρων αναβάσεων του Κυπέλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος.

Μάλιστα, η διαδρομή έχει βρεθεί και κατατάσσεται -και από τους ανθρώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού – ανάμεσα στις καλύτερες και ασφαλέστερες ειδικές διαδρομές του θεσμού των αναβάσεων.

Όσο για τον τόπο τέλεσης του αγώνα, θα είναι ένα κομμάτι της Παλιάς Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Μεγαλόπολης, στην περιοχή της Τσακώνας.

Επιπλέον η ΑΛΑΚ πρόκειται να προκηρύξει Τοπικό Πρωτάθλημα Μεσσηνίας που θα προσμετρούν αγωνιστικά οι τρεις αγώνες πίστας καθώς και η ανάβαση για την κατηγορία.

Παράλληλα, η διοίκηση έχει καταθέσει αίτημα στον Δήμο Μεσσήνης ζητώντας την παραχώρηση ενός χωμάτινου κομματιού μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τριόδου με σκοπό τη χάραξη μιας χωμάτινης ειδικής διαδρομής που θα προσφέρει τη δυνατότητα διοργάνωσης και αγώνων Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης. Γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσω της διοργάνωσης αγώνων και ισχυρό μέσω ανάπτυξης και διαφήμισης του τόπου μας. Σε περίπτωση που ο Δήμος Μεσσήνης ανταποκριθεί θετικά  τότε στα σχέδια της ΑΛΑΚ είναι η οργάνωση και ενός αγώνα Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης.

Επιπλέον στόχος είναι να οργάνωση ημερίδας με θέμα τα παιδιά και την οδική ασφάλεια.

Τέλος, από το καλεντάρι του 2019 δεν απουσιάζουν βεβαίως και οι κοινωνικές δράσεις. Θετικά ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» η ΑΛΑΚ ενδέχεται να συμμετάσχει στο τουρνουά ποδοσφαίρου με παράλληλες δράσεις που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Στάδιο Καλαμάτας.

 

 

Σ.Τρ.

Share.