ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο κρυμμένος θησαυρός των ναζί και σενάρια για τον εντοπισμό του επικαιροποιούν το θρίλερ ανεύρεσης του θησαυρού των Εβραίων στη Μεσσηνία!

0

Εδώ στη Μεσσηνία πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια ζήσαμε μια υπόθεση… θρίλερ με τις έρευνες για το θησαυρό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που άρπαξε ο ναζί Μέρντεν και κατά τις φήμες και δοξασίες βυθίστηκε ανοιχτά της Φοινικούντας.  Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και στήθηκε μια πολυήμερη επιχείρηση που κατέληξε σε οπερέτα! Κάτι η συμμετοχή του Παγκόσμιο Ισραηλινού Συμβουλίου (ΠΙΣ), κάτι ο μυθομανής που γνώριζε το υλικό, στήθηκε μια πολυδάπανη επιχείρηση! Τελικά αποτέλεσμα μηδέν, τουλάχιστον επισήμως. Τώρα τι μπορεί να κρύβεται στο βυθό της Φοινικούντας κανένας δεν μπορεί πειστικά να εξηγήσει. Και ερχόμαστε τώρα στο θησαυρό του Χίτλερ που «αναστατώνει» το διαδίκτυο. Βρήκαμε σ’ ένα οικονομικό site μια συμπυκνωμένη καταγραφή των… εξελίξεων.
Γράφει λοιπόν το economy365: «Χρόνια και χρόνια γίνονται συζητήσεις για τον αμύθητο θησαυρό των Ναζί ο οποίος μυστηριωδώς δεν ευρέθηκε ποτέ. Υπολογίζεται ότι ο χαμένος χρυσός του Αδόλφου Χίτλερ αξίζει πάνω από 100 εκατ. λίρες και πολλοί θα ήθελαν να τον βρουν….
Σύμφωνα πάντως με κάποιους κυνηγούς θησαυρών, ο εν λόγω θησαυρός βρίσκεται στον βυθό της Βαλτικής.
Βρετανός δύτης υποστηρίζει ότι τα χαμένα εκατομμύρια των Ναζί βρίσκονται στο ναυάγιο γερμανικού κρουαζιερόπλοιου, με άλλους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι ο χρυσός βρίσκεται ακόμα καλά κρυμμένος σε γερμανικό καταφύγιο.

naz-deyterh

Ο δύτης Phil Sayers διατείνεται ότι σε βάθος 450 μέτρων στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας και στο κουφάρι του τραγικού κρουαζιερόπλοιου Wilhelm Gustloff βρίσκεται ο αμύθητης αξίας θησαυρός του Χίτλερ.
Το Wilhelm Gustloff βυθίστηκε από τους Ρώσους το 1945 οδηγώντας στον υγρό θάνατο 9.500 ανθρώπους που βρίσκονταν επάνω στο τεράστιο πλοίο.
Σύμφωνα με τον 61χρονο δύτη ο Rudi Lange, επιζών του ναυαγίου – ο οποίος εργάζονταν ως ασυρματιστής, είδε στο πλοίο κιβώτια με το σήμα των ναζί. Έως το 1972 ο Lange δεν ήξερε τη περιείχαν τα κιβώτια ώσπου συναντήθηκε με άλλον ένα επιζώντα του ναυαγίου ο οποίος του επιβεβαίωσε το πολύτιμο περιεχόμενο των κιβωτίων αφού αυτά φυλάσσονταν σε δωμάτιο χρηματοκιβώτιο εντός του πλοίου».

 

Leave a Reply