ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μελέτη για αντιπλημμυρικό έργο – μαμούθ εκπονεί τώρα ο Μορέας!

0

ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ… ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Με τον πιο εποικοδομητικό για τη Μεσσηνία, τρόπο, έρχεται να… σφραγιστεί η «παραδοχή» του Μορέα για το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στις φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016, το οποίο πριν από τους εκπροσώπους φορέων, είχε καταγράψει τότε, η «Φ».

Όπως αποκάλυψε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ύστερα από συνάντηση που είχε με στο υπουργείο Υποδομών, με το διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Κατασκευών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης στην Πελοπόννησο Γιάννη Καρνέση  και άλλα στελέχη του υπουργείου, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για ένα πολύ μεγάλο έργο! Πρόκειται για μελέτη που εκπονεί ο Μορέας και αφορά σε αρκετά μεγάλη έκταση!

«Η μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της βορειοδυτικής Καλαμάτας και συγκεκριμένα από την Παναγίτσα μέχρι το Πήδημα, προχωράει κανονικά και η εξαγγελία θα γίνει όταν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο έχει πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη η περιοχή», δήλωσε ο κ. Νίκας και συνέχισε. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι η… εξαφάνιση των αποδεκτών!

Οι αποδέκτες οι οποίοι υπήρχαν, έχουν μειωθεί, καθώς διάφοροι, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να διευρύνουν τις ιδιοκτησίες τους, έχουν καταλάβει χώρους όπου πριν ήταν ρυάκια και ποτάμια, είναι ένα ζήτημα που μάλλον θα αντιμετωπιστεί με υπόγειους αγωγούς, αλλά ας περιμένουμε λίγο», ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος δε θέλησε να πει περισσότερα για το θέμα, ώστε να μην κάνει «κακό στο έργο» όπως ανέφερε τονίζοντας μόνο πως η μελέτη, εκπονείται από το Μορέα υπό την επίβλεψη του υπουργείο Υποδομών ώστε να γίνει μαζί με την ασφαλτόστρωση που θα υλοποιηθεί από τη Θουρία που κυριολεκτικά πνίγηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέχρι το Γαρδίκι.

ΚΟΙΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΣΦΛΑΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΟΥΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ

«Τέθηκε και το θέμα των υποχρεώσεων του Μορέα, όπως η ασφαλτόστρωση από Θουρία μέχρι το Γαρδίκι, με το υπουργείο Υποδομών να έχει στείλει επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο και έχει την ευθύνη της εφαρμογής της Περιβαλλοντικής Μελέτης, στην οποία σαφώς καταγράφεται πως ο δρόμος αυτός, πρέπει να ασφαλτοστρωθεί από την εταιρεία και έτσι θα γίνει», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply