ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με την καθιερωμένη επισημότητα γιορτάστηκε η Παναγία Τριχερούσα στη Φοινικούντα

0

Με την καθιερωμένη επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων φορέων και πιστών, η Φοινικούντα τίμησε την πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα! Τον πανηγυρικό εσπερινό στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τέλεσε ο μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Λεοντοπόλεως Γαβριήλ και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Ο κ.κ. Καλλίνικος, έκανε αναφορά στο θαυμαστό γεγονός ενθρονίσεως της Εικόνας της Τριχερούσας στη Φοινικούντα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ.κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκλησή του. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας τίμησε με το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως το Διονύσιο Θανασούλη, β’ ιεροψάλτη του ιερού ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού Αττικής, καθώς και την Ευσταθία Τσώνη για την προσφορά τους στην τοπική εκκλησία. Ανήμερα της γιορτής, ο μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ.κ. Γαβριήλ τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Άρτης και Μεσσηνίας, ενώ μετά το πέρας της, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της πόλης.
Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, ενώ τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Στο τέλος της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Περικλής Μαντάς και Ελένη Αλειφέρη,  ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply