ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ήχοι της μεσογείου” κάθε Δευτέρα στο Yiamas Gastro Bar

0

Στην καρδιά του καλοκαιριού, το Yiamas Gastro Bar, δίνει μια διαφορετική νότα στις βραδιές μας, φιλοξενώντας νέους και ταλαντούχους Καλαματιανούς μουσικούς. Ήχοι της μεσογείου” λοιπόν από Δευτέρα 24.7 και κάθε Δευτέρα μέχρι τις 21.8 στο Yiamas Gasto Bar.

ixoi-mesogeiou

Με αφετηρία την Ισπανία δυο κιθαρίστες ενορχηστρώνουν τραγούδια για κλασική (Αντώνης Κουφουδάκης) και flamenco κιθάρα (Αλέξανδρος Αρτεμίσιος) και συνοδεύουν τη φωνή της Μαρίας Κρασοπούλου σε τραγούδια των χωρών της Μεσογείου, ερμηνευμένα στις γλώσσες των κατοίκων κάθε περιοχής.

Διασκευάζουν γνωστές μελωδίες από τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο και μας ταξιδεύουν από την Ιταλία του Nicola Piovani, στην Ισπανία του Paco de Lucia και πίσω στην Ελλάδα του Μάνου Χατζιδάκι και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Οι μουσικοί, έχοντας συμπράξει πολλές φορές στο παρελθόν, ξανασυναντήθηκαν το 2013 και δημιούργησαν μια μουσική παράσταση που ένωσε τον jazz αυτοσχεδιασμό με την κλασσική αλλά και την flamenco κιθάρα πάνω σε τραγούδια που έχουμε όλοι σιγοτραγουδήσει.

Έχουν έντονη παρουσία στην πόλη της Καλαμάτας, με πολλές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους και συνεργασίες με το Δήμο Καλαμάτας “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014-2015” και την Costa Navarino.

Μαρία Κρασοπούλου

H Μαρία Κρασοπούλου γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1987 και είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Ξεκίνησε τις επαγγελματικές της εμφανίσεις σε εφηβική ηλικία. Έκανε την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση στο πλευρό του συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου σε έναν δίσκο σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη με συμμετοχές: το Λάκη Χαλκιά, τη Φωτεινή Δάρρα και τον Απόστολο Ρίζο. Έχει συνεργαστεί με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Κώστα Μακεδόνα.

 Αντώνης Κουφουδάκης

Ο Αντώνης Κουφουδάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1983, είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου Καλαμάτας και το 2006 πήρε το Δίπλωμά του στην κιθάρα με Άριστα παμψηφεί και 1ο Βραβείο από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Το 2015 τελείωσε με Άριστα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην κιθάρα. Από το 2008 είναι καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και από το 2012 διοργανώνει και εκτελεί χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου.

Αλέξανδρος Αρτεμίσιος

Ο Αλέξανδρος Αρτεμίσιος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1988. Είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου Καλαμάτας. Σπούδασε jazz κιθάρα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ασχολείται με την ενορχήστρωση και τη σύνθεση μουσικής σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες. Εργάζεται ως ηχολήπτης σε studio ηχογραφήσεων και σε μουσικές σκηνές.

 

                                                                                      YIAMAS GASTRO BAR/ Ναβαρίνου – Καλαμάτα
                                                                                                                 Τηλ κρατήσεων : 27210 22434

Leave a Reply