ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σ’ ένα μικρό σπιτάκι με έσοδα μόνο 350 ευρώ από το ΚΕΑ η μητέρα με τα δύο παιδιά ΑμεΑ!

0

astegh-2

Kαθημερινά, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η… γύμνια του κοινωνικού κράτους που μοιάζει στην Ελλάδα της κρίσης, να είναι ανάλγητο! Η πρόνοια, προνοεί… για όσους δύναται, αφήνοντας μεγάλο μερίδιο ατόμων που χρήζουν πραγματικής βοήθειας, στο έλεός τους!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ανάμεσά τους, άνθρωποι που απλώς φιλοξενούνται κάπου, ώστε να μην είναι στο δρόμο, μέχρι και άστεγοι! Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην κοινωνία της Καλαμάτας, η μητέρα με τα δυο παιδιά ΑμεΑ, το ένα εκ των οποίων είναι μέχρι και σήμερα ανήλικο, οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο, χωρίς να υπάρχει κάποια μέριμνα γι’ αυτούς! Ο λόγος για τη Βασιλική Μπέλου, η οποία ζούσε σε ένα μικρό, παλιό σπίτι με την υπερήλικη μητέρα της και επιβίωναν όλοι μαζί, με τη σύνταξη της γιαγιάς! Όταν η γιαγιά πέθανε, οι λογαριασμοί άρχισαν να… τρέχουν, η επιβίωση έγινε πραγματικό μαρτύριο και τα ενοίκια προφανώς και δεν καταβάλλονταν.

Η μητέρα προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να εργαστεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν είχε καν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου! Το ανήλικο παιδί, φοιτούσε, όπως θα κάνει και φέτος, από το Σεπτέμβριο, στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι της Καλαμάτας και ο χειμώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος καθώς το σπίτι δεν είχε θέρμανση, μέχρι που έμοιασε με… εφιάλτη, καθώς η σπιτονοικοκυρά τους πέταξε στο δρόμο! Ένας ιδιώτης που τους βοηθά ακόμη, επικοινώνησε με τους φορείς, χωρίς να βγει… άκρη, αφού το επίσημο κράτος, πέρα από ένα κομμάτι ψωμί… δεν μπορεί να κάνει κάτι για τους άστεγους! Κανείς δεν ήταν εκεί, πέρα από λίγους ιδιώτες και την  εφημερίδα «ΦΩΝΗ».

Το θέμα πήρε διαστάσεις και το ιδιωτικό Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» τους φιλοξένησε για αρκετό καιρό! Η Πρόνοια, τελικά, βοήθησε ώστε να πάρει η μητέρα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης της τάξης των 350 ευρώ το μήνα και έτσι η μητέρα, με τη βοήθεια δύο ιδιωτών, νοίκιασε ένα μικρό σπίτι για το οποίο καταβάλει από το ΚΕΑ 170 ευρώ! Για να ζήσει η τριμελής οικογένεια με το ανήλικο παιδί με αναπηρία, έχει στη διάθεσή της 180 ευρώ το μήνα, με τα οποία πρέπει να καλύψει τα πάντα!!! Λογαριασμούς, φαγητό κυρίως και όλα όσα κάθε ένας από μας! Φαγητό κάποιες μέρες, παίρνουν από το συσσίτιο εφόσον περισσεύει, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια των ιδιωτών, καθώς κανένας δεν μερίμνησε επί της ουσίας για το ανήλικο έστω παιδί, το οποίο λογικά, λόγω της πάθησης, θα μπορούσε να λαμβάνει έστω κάποιο επίδομα…! Έτσι όμως συμβαίνει με την ανθρωπιά στις μέρες μας, σβήνει… μαζί με τα φώτα της δημοσιότητας!

astegh-1

 

Leave a Reply