ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλά νέα για τη φετινή παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς στη Μεσσηνία!

0

Με θετικά μηνύματα ξεκινά στην Μεσσηνία η νέα ελαιοκομική περίοδος μετά τους καύσωνες του καλοκαιριού, την ολοκλήρωση σταδιακά της δακοκτονίας, με την προσμονή για θετική παραγωγή σε πρώτο στάδιο της επιτραπέζιας ελιάς στη Μεσσηνία, η οποία όχι μόνο τυποποιείται στο Νομό  αλλά εμφανίζει το κυριότερο εξαγωγική δραστηριότητα.

Οι μέχρι τώρα «προβλέψεις» σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων παραγόντων είναι ότι το 2016 η παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς στην επαρχία Καλαμάτας κινήθηκε  στους 3.000 τόνους, με την νέα περίοδο να υπάρχει εκτίμηση για αύξηση κατά 600-700 τόνους περίπου.

Αποτέλεσμα η συνολική παραγωγή να φτάνει σε άνοδο περίπου στο 17%, ιδίως σε κοινοτικά διαμερίσματα της περιοχής που εμφανίζουν καλή παραγωγή στα ελαιοπερίβολα.

Αισιοδοξία ωστόσο επικρατεί για την παραγωγή στην Τριφυλία. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας η περσινή παραγωγή άγγιξε τους 3.000 τόνους, ενώ την νέα ελαιοκομική περίοδο αναμένεται να εκτιναχθεί στους 3.700 τόνους, σημειώνοντας αισθητή αύξηση. Πάντως τα πρώτα πιο επίσημα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Οκτωβρίου.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply