ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νικητής στον 41ο Ποδηλατικό Αγώνα ”Θυσίας” ο Αντωνιάδης Δημήτρης του Κρόνου Νίκαιας, 3ος ο Ποντίκης του «Ευκλή» στη Μάστερ Γ’

0

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Για 41η χρονιά από τον Π. Ο. Πατρών διοργανώθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 ο κλασικός ποδηλατικός αγώνας ”Γύρος Θυσίας”, προς τιμή των Αγωνιστών του 1821, με μεγάλο νικητή τον Δημήτριο Αντωνιάδη του Κρόνου Νικαίας με χρόνο 2 ώρες 54΄58΄΄ στην κλασική διαδρομή των 100 χλμ.
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από την κεντρική πλατεία της Πάτρας και ο τερματισμός έγινε στην Ι. Μονή Αγίας Λαύρας – Ηρώων και η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, ενώ και ο αιφνίδιος κι άδικος χαμός του αθλητή Μάστερ, Μανώλη Αγριμάκη, του Τάλου Χανίων, δεν επέτρεψε την συμμετοχή και των 382 αθλητών που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή. Στην εκκίνηση τελικά προσήλθαν 287 αθλητές και αθλήτριες μεταξύ αυτών και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ο οποίος τερμάτισε επιτυχώς! Ο 54χρονος Αμερικανός διπλωμάτης που δηλώνει λάτρης της ποδηλασίας συμμετείχε στην κατηγορία Μάστερ Γ’ και δεν δυσκολεύτηκε να αγωνιστεί σε μια δύσκολη ανηφορική διαδρομή 80 χιλιομέτρων, με αντίξοες καιρικές συνθήκες κατορθώνοντας να τερματίσει με χρόνο 3.41΄.06΄΄
podhlatikos-dromos-thysias-1
Στον ιστορικό αγώνα το παρόν έδωσαν και ποδηλάτες του Ευκλή Καλαμάτα, οι οποίοι μάλιστα κατέλαβαν θέσεις και στο βάθρο. Πιο αναλυτικά:
3ος Χρήστος Ποντίκης (κατηγορία Μάστερ Γ’),
21ος Παντελεήμων Σταμάτης (Μάστερ Β’),
23ος Παναγιώτης Βεργετόπουλος (Μάστερ Β’) και
67ος Παναγιώτης Δούσης (κατηγορία Ανδρών).

Πριν την έναρξη της τελετής των απονομών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος αθλητή Αγριμάκη Μανώλη.
Οι απονομές έγιναν στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.
Εντυπωσίασαν τα κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και αντιπροσωπία του θεατρικού ομίλου “Πάνος Μίχος” που τράνταξαν την πλατεία των Καλαβρύτων με τις κουμπουριές τους!
podhlatikos-dromos-thysias-2

Comments are closed.