ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοριοί, Καλαματα 2030 κ.ά.

0

ΠΟΙΟΙ είχαν λόγο να παρακολουθούν τις συνομιλίες της Αλειφέρη;

ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ φίλος συνομιλητής μου και ομολογώ πως ενστερνίζομαι τον προβληματισμό του.

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ των κοριών βρισκόμαστε πλέον για τα καλά τις τελευταίες μέρες και είναι πασιφανές πως όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ πιο «βρώμικη» απ’ όσο ενδεχομένως στην αρχή έμοιαζε να είναι και αναμένεται να ακολουθήσει πολλή περισσότερη «λάσπη» από την ήδη υπάρχουσα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ υπάρχουν πολλά και αιωρούνται αναπάντητα και φυσικά η δυσπιστία και η καχυποψία εκατέρωθεν των πλευρών θεωρείται δεδομένη.

ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ απλώς:

Η ΑΛΕΙΦΕΡΗ γιατί δεν ενημέρωσε τον Τατούλη για τις υποψίες και τις ενδείξεις που είχε;

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ από την πλευρά του γιατί έσπευσε να τις πάρει τις αρμοδιότητες ενώ το πιο λογικό θα ήταν να τη στηρίξει;

ΝΟΜΙΖΩ πως η απάντηση στα δύο αυτά ερωτήματα είναι πως ούτε η Αλειφέρη εμπιστεύεται τον Τατούλη, ούτε ο Τατούλης την Αλειφέρη.

ΓΙΑΤΙ δεν εμπιστεύονται μεταξύ τους, ας μας το πουν οι ίδιοι, άλλωστε είναι  υποχρεωμένοι να το κάνουν όσο περισσότερο εκτίθενται σε αυτή την υπόθεση.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ των πέριξ αυτής της υπόθεσης (Μαντάς, Νικολάκου, Μπούζα) πολλά ενδέχεται να προκύψουν μιας και έσπευσαν ήδη να τοποθετηθούν με τη μία και την άλλη πλευρά για τους δικούς τους λόγους προφανώς.

ΤΟ «ΣΙΡΙΑΛ» με τους κοριούς αναμένεται να έχει συνέχεια μακράς διάρκειας και με πολλά επεισόδια.

***

«ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030» η ονομασία της και ήταν μια κίνηση που αναμενόταν από καιρό για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η ΚΙΝΗΣΗ έγινε και πολλοί είναι εκείνοι που ήδη αναρωτιούνται ποια θα είναι η συνέχειά της και ποιες επιδιώξεις θα εκφράσει.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ανάγνωση ωστόσο στα όσα στην ιστοσελίδα της Κίνησης αναφέρονται, δίνει και το στίγμα της που είναι οι δράσεις των μελών της στην πόλη, ο καθένας όπου δραστηριοποιείται.

ΔΡΑΣΕΙΣ που γίνονται πολύ καιρό τώρα και με ιδιαίτερο τόνο.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ στα θετικά της Κίνησης ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030, είναι πως τα μέλη που υπογράφουν είναι πρόσωπα που έχουν διάθεση για παρεμβατικότητα και φιλοδοξούν να φιλοτεχνήσουν ένα όραμα για την πόλη.

ΓΙΑΤΙ αυτό που δεν έχει πολλά πέρα από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες είναι το όραμα.

ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ρεαλιστικό που συγχρόνως θα έχει απογειωτικές διαστάσεις.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ  τα συγκριτικά μειονεκτήματα, ορθώς τα επισημαίνουν οι άνθρωποι της ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030, γιατί απλούστατα υπάρχουν και δεν γίνεται  να αγνοηθούν.

ΕΚΕΙΝΟ που χρειάζεται είναι αυτά τα μειονεκτήματα να γίνουν πλεονεκτήματα. Ιδωμεν!

***

AKRITAS RELAYS αύριο στις 10.30 στην παραλία Καλαμάτας  με σκυταλοδρομίες δρόμου 4Χ50 μ., 4Χ100 μ., 4Χ1000μ. και 2Χ2000 μ. και με γενικό σύνθημα «Τρέχουμε για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης».

ΣΗΜΕΡΑ επίσης στις 6 μ.μ. το Elite City Resort στα πλαίσια της διοργάνωσης AKRITAS RELAYS «μαγειρεύει για καλό σκοπό» και στα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πρωτοβουλία αναμφισβήτητα αυτή η εκδήλωση και αναμένεται πληθώρα συμμετοχών.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ με προβλήματα όρασης δικαιούνται να απολαμβάνουν και αυτοί τα αγαθά του πολιτισμού και του αθλητισμού και είναι ίσιοι μεταξύ ίσων.

ΔΙΚΗ ΜΑΣ υποχρέωση να τους δίνουμε τα απαραίτητα εφόδια.

ΕΛΑΤΕ να τρέξουμε για καλό σκοπό λοιπόν και καλό μήνα να έχουμε.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.