ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία η δράση προώθησης της Ρομποτικής στα σχολεία

0

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ολοκληρώθηκε η δράση «Προώθηση της χρήσης Ρομποτικής στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου», που διοργάνωσε το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων – LAIQDA του ΤΕΙ Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με την τεχνική και υλική υποστήριξη από το Δίαυλο Καινοτομίας «Ο Σπόρος». Η δράση αφορούσε ανοιχτές τεχνολογίες και πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην πλατφόρμα Arduino. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί (Πληροφορικής, Φυσικοί, Ηλεκτρονικοί, Μαθηματικοί, Δάσκαλοι αλλά και Νομικών και Πολιτικών Επιστημών) από τις περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο στη χρήση της πλατφόρμας, όσο και στη διερεύνηση τρόπων ένταξής της στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης δημιουργήθηκαν απλές αλλά και σύνθετες κατασκευές. Στους συμμετέχοντες παραδόθηκε εξοπλισμός από το Δίαυλο Καινοτομίας «Ο Σπόρος» και δόθηκε ραντεβού για το τέλος Μαΐου, όπου θα παρουσιαστούν στο κοινό εργασίες των εκπαιδευτικών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο σύνδεσμο http://arduino.osporos.com όπου υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης, εύρεσης εκπαιδευτικού υλικού αλλά και συμμετοχής στην κοινότητα, ενώ παράλληλα δημιουργείται και υποδομή για να δοθεί η δυνατότητα αποθετηρίου εργασιών.

Το ΤΕΙ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική δουλειά.

Comments are closed.