ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επανάληψη της Ιστορίας;

0

Η  ΙΣΤΟΡΙΑ λένε ότι επαναλαμβάνεται σαν  φάρσα…!  Δεν είμαι σίγουρος γι’  αυτό, όμως θυμάμαι  καλά το βράδυ της κρίσης  των Ιμίων, τις  διαπραγματεύσεις   που έγιναν  και γλίτωσαν εμάς όλους από έναν πόλεμο που θα γινόταν για μια σημαία σε βραχονησίδα!

Του ΘΟΔΩΡΟΥ  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τι θέλω όμως πιο πολύ να θυμηθώ; Όταν ο τότε πρωθυπουργός  Κώστας  Σημίτης  ευχαρίστησε τους Αμερικανούς μέσα στη Βουλή, σηκώθηκαν να τον  φάνε  άπαντες οι  τότε  πατριώτες,  δεξιοί και αριστεροί!  Αυτή ήταν όμως η αλήθεια!  Αν δεν υπήρχε ο  μακαρίτης  υφυπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ  Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ να κάνει διαπραγματεύσεις, στην Ευρώπη  όλοι κοιμόντουσαν και κανένας δεν ήθελε να ακούσει!

Σήμερα που στηριζόμαστε στους  Αμερικανούς και μόνο και δίνουμε τα πάντα , μπας και κατευνάσουν την επιθετικότητα των Τούρκων ,μόνο κάτι… Σταλινικοί θέλουν να κατεβάσουν το άγαλμα του Τρούμαν και να βαφτίσουμε σύντροφο με το στανιό τον Πούτιν που είναι αγκαλιά με τους Τούρκους!  Θέλετε δε να θυμηθώ και τον Θεόδωρο Πάγκαλο τότε υπουργό των Εξωτερικών, που είπε ότι τη σημαία την πήρε ο άνεμος ;  Τώρα  που δεν μπορούμε να σηκώσουμε σημαία ούτε στο νησί των Ιωαννίνων αν δεν πάρουμε άδεια από τον Ερντογάν , μήπως ήρθε η ώρα να δικαιώσουμε  τους τότε  χειρισμούς  της κυβέρνησης  Σημίτη ; Εστω και με τα  όποια λάθη μιας κυβέρνησης που μόλις είχε  αναλάβει …  και δεν είχε πάρει ούτε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή! Βεβαίως  τα παιδιά μας, οι πιλότοι και τότε ήταν έτοιμοι  να βομβαρδίσουν τον τούρκικο στόλο με ανυπέρβλητη αυταπάρνηση!

Αλλά  και τι θα γινόταν ; Ρίξτε μια ματιά  στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη  και πείτε μου αν αξίζει ένας πόλεμος  και αν πρέπει, που πρέπει, να τον έχεις σαν έσχατη λύση!  Όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και πρέπει, αν είμαστε δίκαιοι, να πούμε ένα ευχαριστώ  σε αυτούς που μας  γλύτωσαν τότε από έναν  πόλεμο ,που τώρα βλέπουμε μπροστά μας  πόσο  καταστροφικός  είναι  να  βρεθεί στο δρόμο μας,  και να μην αφήσει τίποτε όρθιο! Και εμάς  ακόμα πιο εξαθλιωμένους  και… θαμμένους ή πρόσφυγες σε οποιαδήποτε  γη!!!

Comments are closed.