ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νικολάκου σε Γόντικα: «Πρότυπο αποτελεσματικότητας το έργο Γαργαλιάνοι-Ρωμανός»

0

Για ασύστολα ψεύδη, κατηγορεί τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γόντικα, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναφορικά με το δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανός και τις αξιώσεις των εργολάβων.

Η κα Νικολάκου, επισημαίνει πως το έργο αυτό, είναι σχεδόν έτοιμο χάρη στην Περιφερειακή Αρχή, η οποία ξεπέρασε όλα τα προβλήματα που «κληρονόμησε» και κατηγόρησε με τη σειρά της το Νίκο Γόντικα, ότι δεν στήριξε τον Πέτρο Τατούλη, όταν αντέδρασε στο ύψος των απαλλοτριώσεων, όπως καθορίστηκαν από το δικαστήριο. «Με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η Περιφερειακή Αρχή έχει να επιδείξει μια πρωτόγνωρη δραστηριότητα στην υλοποίηση έργων υποδομής, τα οποία αφενός δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν στην περίοδο της ευμάρειας της χώρας, αφετέρου, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν. Ένα τέτοιο έργο είναι ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, για το οποίο με περισσό θράσος ο κ. Γόντικας κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή, αγνοώντας ότι αυτή, πέτυχε να τον ολοκληρώσει εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν. Και μάλιστα το έκανε με τέτοιο τρόπο ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα που «κληρονόμησε» από την τέως κρατική περιφέρεια, που είχε κατά το παρελθόν διαχειριστεί το έργο. Το έργο, το οποίο το παραλάβαμε διαλυμένο, είναι σχεδόν έτοιμο και θα παραδοθεί πλήρως λειτουργικό προς χρήση στους πολίτες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά και την υπεύθυνη αποτελεσματικότητα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και των συνεργατών του και για το λόγο αυτό εκφράζουν καθημερινά την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε η Ντίνα Νικολάκου, κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των απαλλοτριώσεων και κατηγορώντας τον κ. Γόντιακ για έλλειμμα… πολιτικής υπόστασης.

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ

«Είναι απορίας άξιον πως ο κ. Γόντικας μεταχειρίζεται ασύστολα ψεύδη, είτε σε τεχνικά ζητήματα, είτε σε οικονομικά μεγέθη, προκειμένου να στοιχειοθετήσει ανύπαρκτες κατηγορίες και να υποδηλώσει την παρουσία του, η οποία στερείται τόσο πολιτικής υπόστασης, όσο και νομικών επιχειρημάτων. Είναι προφανές ότι δεν έχει καμία γνώση για το έργο. Ο κ. Γόντικας θα πρέπει επίσης να εξηγήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου γιατί για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων του δρόμου αυτού δε στήριξε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όταν αυτός αντέδρασε για το ύψος τους όπως καθορίστηκαν από το δικαστήριο, ενώ αντίθετα εκ των υστέρων τον κατηγορεί. Θα πρέπει επίσης να εξηγήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου πως αντιλαμβάνεται το δημόσιο συμφέρον και πως θεωρεί ότι πρέπει αυτό να προασπίζεται, καθώς όταν η Οικονομική Επιτροπή προσπαθούσε αγωνιωδώς να αναθέσει τη νομική εκπροσώπησή της, απέναντι στις αξιώσεις των εργολάβων, ο κ. Γόντικας αμφιταλαντευόμενος, τη μια διαφωνούσε και την άλλη συμφωνούσε. Σε ποια περίπτωση υπερασπιζόταν το δημόσιο συμφέρον και σε ποια περίπτωση το συμφέρον των εργολάβων; Είτε θέλει να το παραδεχθεί είτε δεν θέλει η Περιφερειακή Αρχή αποτελεί παράγοντα διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και η κύρια υπεύθυνη για το πρωτόγνωρο έργο λειτουργικών υποδομών που έχει επιτευχθεί στην Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια», επισημαίνει η καταληκτικά, στη σκληρή απάντησή της, η Ντίνα Νικολάκου .

Comments are closed.