ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες «Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας»

0

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

18 έως και 24 Απριλίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα διοργανώνονται οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες «Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας», Τους αγώνες διοργανώνει το International School Sport Federation με στόχο την διάδοση και εμπέδωση των Αρχών και Αξιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας και τελούν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.
Συμμετέχουν διεθνείς αποστολές απ’ ολόκληρο τον κόσμο και διεθνείς αποστολές αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες με νοητική υστέρηση (Special Olympics) στο πλαίσιο υλοποίησης Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ISF και των Special Olympics International. Την οργάνωση, επιμέλεια και εκτέλεση όλων των δράσεων των παγκόσμιων εκπαιδευτικών αγώνων του 2018 έχει, με απόφαση της ISF, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.
pagkosmioi-sxolikoi-agones
Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημοι προσκεκλημένοι της ISF και της ΠΕΠΦΑ για τους αγώνες αυτούς είναι οι:
Karelin Alexander – 3 χρυσά, 1 χάλκινο Ολυμπιακά Μετάλλια
Khadartsev Makharbek – 2 χρυσά, 1 ασημένιο Ολυμπιακά Μετάλλια
Ταμπάκος Δημοσθένης , 1 χρυσό, 1 ασημένιο Ολυμπιακά Μετάλλια

«Τα ιδεώδη του ολυμπισμού μπορούν
να διαδραματίσουν παιδαγωγικό ρόλο
στις σύγχρονες κοινωνίες»

pagkosmioi-sxolikoi-agones-1Τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια αναβάθμισης της αθλητικής και ολυμπιακής παιδείας στα σχολεία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Στον χαιρετισμό του κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σημασία προάσπισης του ευ αγωνίζεσθαι.
«Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει και να αγκαλιάζει όλες τις δράσεις που απευθύνονται στην Ελληνική μαθητική κοινότητα, προκειμένου να συμβάλουμε στη διάδοση του “Ευ Αγωνίζεσθαι”, αλλά και στην ισχυροποίηση της πνευματικής και εκπαιδευτικής διάστασης των Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε: «Έχω τη βαθιά πεποίθηση πως, οι αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό παιδαγωγικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες και να αναδείξουν την ανθρωπιστική αξία του αθλητισμού. Οι σπουδαίοι αθλητές που βρίσκονται κοντά μας αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για χιλιάδες παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο του αθλητισμού. Τους ευχαριστούμε που μας τιμούν με την παρουσία τους».
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Τζουλάκης Σταύρος (δήμαρχος Ν. Σμύρνης), η Μ. Κουρή (αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηλιούπολης), ο Μ. Χρηστάκης (Γ. Γραμματέας του Δήμου Ν. Σμύρνης) και οι αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς Karelin Alexander, Khadartsev Makharbek, ο Abaev Alan (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Ρωσίας), ο Δημοσθένης Ταμπάκος (χρυσός Ολυμπιονίκης), ο Στέλιος Δασκαλάκης (αναπληρωτής Πρόεδρος ISF) και ο κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης (πρόεδρος ΠΕΠΦΑ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής).

Comments are closed.