ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

0

 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «Βιβλιόπολις» με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Κωνσταντίνου Καραμανλή – οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική πορεία του Κ. Καραμανλή και το τέλος μιας εποχής» τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 7.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας <<Ελευθερία>> (Γεωργούλη 26, Καλαμάτα)

Θα μιλήσουν οι Ρόδη Κράτσα-Tσαγκαροπούλου και ο Σωτήρης Ριζάς.

Η Ρόδη Κράτσα σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου όπου υπήρξε μαθήτρια του μεγάλου ευρωπαϊστή διανοούμενου Denis de Rougemont. Στα φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε κινήματα υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης. Διετέλεσε ευρωβουλευτής την περίοδο 1999-2014 ενώ εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007 και το 2009. Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής.

Ο Σωτήρης Ριζάς είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Visiting Research Associate στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1994-95, διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών. Επίσης ήταν Stanley J. Seeger Visiting Fellow in Research στο Hellenic Studies Program / Πανεπιστήμιο του Princeton (2004-2005) και έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καούνης.

 

Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

Comments are closed.