ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ελληνική Δράση φραγμός στον κόκκινο φασισμό και στην διοικητική αυθαιρεσία!

0

Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον, ή ες το μέσον φέρειν. (μτφρ: καλύτερα να κρύβεις την αμάθειά σου παρά να την φανερώνεις)

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι πολλές θέσεις μου υιοθετούνται από τους συντάκτες των τοπικών ΜΜΕ και αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό γιατί και εγώ το εφαρμόζω όταν διαβάσω κάτι χρήσιμο. Έτσι η πάγια θέση μου για τον Λουδοβίκο δήμαρχό μας ότι κάνει πολιτική με τα λεφτά των δημοτών αυτής της πόλης επιτέλους υιοθετήθηκε από τοπικό συντάκτη μεγάλης τοπικής εφημερίδας. Θα μου πείτε αυτόν εξέλεξαν οι δημότες, αλλά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο απεδείχθη η προχειρότητα που τον διακρίνει σε σημαντικά ζητήματα της πόλης.

Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΤΗ»

Στο τελευταίο ΔΣ ενεφανίσθησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που δικαιούνται από την εργασία τους στην Μαραθόλακα. Έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι αυτό το αίσχος, που όπως δήλωσε ένας από τους απλήρωτους εργαζόμενους, πρόκειται για μία χωματερή, είναι και μια υγειονομική βόμβα η οποία φέρνει όλα τα χημικά κατάλοιπα ξανά στην πόλη μέσω του υδροφόρου ορίζοντα. Αυτό έχει δηλώσει ο μόνιμος δημοτικός υπάλληλος που είναι προϊστάμενος στην υπηρεσία απορριμμάτων που κάνει τον θηριοδαμαστή στους εκάστοτε αιρετούς προϊσταμένους του που τα θυσιάζουν όλα στον βωμό της ψήφου, αλλά βλέπεται η παράταξη που κυβερνάει αυτόν τον δήμο αρκετό καιρό δεν έχει οικολογική συνείδηση για να δώσει ψήφο στα δέντρα όπως έκανε παλαιότερα ο «εθνάρχης».

Ο συγκεκριμένος συντάκτης έγραψε ότι «η αντιπολίτευση πιστή στο δόγμα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» δεν έβγαλε άχνα…» χωρίς να σκεφτεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν απόλυτη ανάγκη για αυτό πήγαν για δουλειά σε μία χωματερή και ουσιαστικά είναι ευθύνη του δήμου γιατί αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι τα απορρίμματα με ελαφρότητα.

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Στην ίδια συνεδρίαση δίνει σε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης περίπου 24.000 ευρώ για 4 μήνες ενώ θα μπορούσε δημιουργώντας έναν κωδικό να τα δώσει στους απλήρωτους εργαζόμενους στην χωματερή της Μαραθόλακας.

Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε στα Πρακτικά της Συνεδρίασης του ΔΣ στις 20 Μαρτίου 2014 όταν ξεκινούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ζητούσαν και έλαβαν 40.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου δηλαδή την τσέπη μας: «Βασιλόπουλος Αθ. (υπεύθυνος για τα απορρίμματα): Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα πρόγραµμα διαχείρισης των οικιακών οργανικών αποβλήτων αλλά, ένα πρόγραµµα των πολιτών µε στόχο την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς επίσης και κοινωνική διαχείριση των υπολειµµάτων από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι πλέον καθίστανται υπεύθυνοι της παραγωγής των οργανικών αποβλήτων τους, της επεξεργασίας τους και ανταποδοτικά ήδη παίρνουν το παραγόµενο κοµπόστ». Δηλαδή δώσαμε 40 χιλιάρικα για να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συνείδηση. Από πότε ο εθελοντισμός έγινε αμειβόμενος και μάλιστα παχυλά;

Αφού πήραν αυτά τα λεφτά και πολλά ακόμα, στο τελευταίο ΔΣ έκανα κάποιες ερωτήσεις που οι περισσότερες δεν απαντήθηκαν. Μετά από μελέτη του συγκεκριμένου προγράμματος ανακάλυψα τα εξής:

  • Μιλούν για οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση, αλλά την οικιακή την εφαρμόζει ο δήμος. Γιατί χρειάζεται και η συνοικιακή;
  • Η συνοικιακή κομποστοποίηση πραγματοποιείται εντός της πόλης με αποτέλεσμα να είναι εστίες μόλυνσης. Αυτό προκύπτει και από την σύμβαση η οποία αναφέρει, όχι μόνο την αλλαγή 15 κομποστοποιητών οι οποίοι είναι πλήρως κατεστραμμένοι από τους 58 συνολικά, αλλά και την επισκευή των υπολοίπων.
  • Εφόσον η όλη διαδικασία γίνεται σε αστικές περιοχές πως θα καταναλωθεί τόσο κομπόστ που υποτίθεται θα παραχθεί.
  • Η λογική του διαχωρισμού των απορριμμάτων στην πηγή γίνεται πολύ καλύτερα και παγκοσμίως στο σπίτι παρά στον υπαίθριο χώρο μιας γειτονιάς.
  • Δεν μπορεί να γίνεται έλεγχος ή αυτό έχει μεγάλο κόστος για το τι υλικά πρέπει να πετώνται στους συνοικιακούς κομποστοποιητές.

Αλλά ας πάμε στα σοβαρά τα οποία καθιστούν την σύμβαση άκυρη:

  • Ζήτησα αλλά δεν μου εδώθει κάποια επίσημη μέτρηση για το παραγόμενο κομπόστ.
  • Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡA ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ δεν μπορεί να πιστοποιήσει την ποιότητα του παραγόμενου κομπόστ αλλά παίρνει για αυτό 1.800 ευρώ συν το ΦΠΑ.
  • Έχει πραγματοποιήσει έλεγχο ο Δήμος Καλαμάτας στην συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ, γιατί μπορεί να απαλλάσσεται από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές αλλά έχει και κάποιες υποχρεώσεις σαν κοινωφελής επιχείρηση.
  • Στο Άρθρο 5 της Σύμβασης και συγκεκριμένα στην πρώτη παράγραφο ο συνολικός προϋπολογισμός που περιγράφεται γραπτώς είναι διαφορετικός από αυτόν που είναι αριθμητικώς εντός παρενθέσεως. Δεν πρέπει να διορθωθεί η συγκεκριμένη Σύμβαση και να ξαναπεράσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ή θα κάνει ότι του γουστάρει ο Λουδοβίκος που έχουμε για δήμαρχο;

ΠΟΛΙΤΙΚΑ «ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ»

Από μία επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της συγκεκριμένης κοινωφελούς επιχείρησης παρατήρησα ότι παίρνει μια συγκεκριμένη ιδεολογική στάση η οποία κινείται στον χώρο της άκρας αριστεράς, συμμετέχει σε εκδηλώσεις με φασιστική νοοτροπία δηλαδή τον αποκλεισμό της διαφορετικής άποψης και έχει προβάλλει στο παρελθόν θεατρικό έργο του Λεοπόλδου φον Μαζώχ που από αυτόν έχει βγει η σεξουαλική ανωμαλία του Μαζοχισμού. Αυτήν την οργάνωση στηρίζει ο δήθεν πατριώτης Λουδοβίκος δήμαρχος μας, αλλά έχει και συνέχεια το πράγμα.

Αυτός που ανέλαβε να στηρίξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο περασμένο ΔΣ ήταν ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και πρώην περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, μιας ακροαριστερής οργάνωσης που όχι μόνο αναγνωρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού στους σκοπιανούς, τους οποίους αποκαλεί «Σλαβομακεδόνες» (sic), αλλά και τους δίνει το δικαίωμα να ονομάζονται όπως θέλουν, πράγμα που είναι το ίδιο με αυτό που θέλουν τα αφεντικά μας οι Αμερικάνοι προκειμένου να τους βάλουν στο ΝΑΤΟ γιατί οι σκοπιανοί πολύ θα το ήθελαν.

Για να τελειώνουμε, εγώ είμαι υπερήφανος που ανήκω στο Ελληνικό Γένος και στο Ελληνικό Έθνος. Οι παραπάνω κύριοι και κυρίες μπορούν να το πουν;

 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιώργος Δημητρούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος
με την «ελληνική Δράση»

Comments are closed.