ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η υγραεριοκίνηση στην Ελλάδα!

0

SINIOROS SERVICE: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ όρος για το L.P.G. είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο ή αλλιώς υγραέριο. Πρόκειται για αέριο καύσιμο που στην χώρα μας προέρχεται ως επί το πλείστον από τη διύλιση του πετρελαίου αλλά και από εισαγωγές. Πρόκειται για μείγμα βουτανίου(70-80%) και προπανίου το οποίο βρίσκεται σε υγρή μορφή σε σχετικά ήπια πίεση. Διαθέτει υψηλό αριθμό οκτανίων, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βενζινοκινητήρες με την χρήση του υγραερίου.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πάνω από 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα, χρησιμοποιεί την υγραεριοκίνηση, Στην Ελλάδα, παρ’ ότι η υγραεριοκίνηση είναι νομιμοποιημένη για όλα τα οχήματα, σύμφωνα με το νόμο 2773 του 1999, ο αριθμός των οδηγών που επιλέγουν να κινηθούν με καύσιμο το υγραέριο είναι πολύ πιο χαμηλός από το μέσο όρο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που χρησιμοποιούν το υγραέριο. Υπολογίζεται ότι στην Ελληνική Επικράτεια κυκλοφορούν πάνω από 200.000 αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο.Οι μειωμένοι ρύποι και η οικονομία αποτελούν πλέον τα βασικά κίνητρα για την επιλογή του υγραερίου στην κίνηση οχημάτων.

ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΧΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ

 • Ελάχιστα είναι τα αυτοκίνητα που παράγονται υγραεριοκίνητα, έτσι όποιος θέλει να εγκαταστήσει σύστημα υγραεριοκίνησης στο ΙΧ του, πρέπει να καταβάλει ένα ποσό που ξεκινάει από τα 485 ευρώ + ΦΠΑ και ανεβαίνει για μεγαλύτερους κινητήρες με πιο πολλούς κυλίνδρους.
 • Υπάρχει περιορισμένος αριθμός πρατηρίων που προμηθεύουν τα αυτοκίνητα, έτσι πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεχτικός και να μην μείνει από καύσιμα. Αν και το σύστημα της βενζίνης παραμένει στο αυτοκίνητο κανονικά και μπορεί να λειτουργήσει σαν εναλλακτική λύση στην περίπτωση που κάποιος ξεμείνει από υγραέριο .
 • Τα υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα δεν καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο για αποστάσεις ίδιες ,απλά οι επιδόσεις του κινητήρα σε επιτάχυνση και τελική ταχύτητα πέφτει με το υγραέριο κατά 3% περίπου λόγω μείωσης της παραγόμενης ιπποδύναμης κατά 2-7%.
  Οπότε αν κάποιος θελήσει να οδηγήσει στα όρια, θα το σκεφτεί να κάνει την μετατροπή. Αν όμως οδηγεί σε «φυσιολογικά» επίπεδα , δεν θα διαπιστώσει απολύτως καμία διαφορά!

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ

 • Περιβαλλοντικά το υγραέριο είναι αναμφισβήτητα προτιμότερο από οποιοδήποτε άλλο ορυκτό καύσιμο.
 • Υγραεριοκίνηση σημαίνει και λιγότεροι ρύποι στο περιβάλλον άρα και μεγαλύτερη οικονομία.
 • Στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο (που εξίσου εκπέμπουν χαμηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα) η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι, πως ο κινητήρας που καίει υγραέριο είναι πολύ πιο ήσυχος από αυτόν τον θορυβώδη του πετρελαίου.
 • Καθώς και το κυριότερο πλεονέκτημα ανάμεσά τους είναι πως ενώ το υγραέριο εξατμίζεται άμεσα εκτός των δεξαμενών φύλαξης του, ενώ το πετρέλαιο είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για το περιβάλλον εάν χυθεί.
 • Το υγραέριο παράγει πολύ λιγότερο διοξείδιο του αζώτου από ότι το πετρέλαιο.
 • Είναι χαρακτηριστικό πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυτοκινήτων με υγραέριο, συγκρινόμενες με αυτές από βενζινοκίνητα (αμόλυβδης) οχήματα, είναι μειωμένες κατά τουλάχιστον 20%.
 • Τουλάχιστον 40% φθηνότερο καύσιμο (30% σε σύγκριση με το πετρέλαιο) και πολύ πιο ασφαλές από την εύφλεκτη βενζίνη.
 • Το υγραέριο δεν προκαλεί στον κινητήρα τις φθορές που προκαλεί η βενζίνη και κυρίως το πετρέλαιο που είναι και πιο ακριβό όσον αφορά στη συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου. Άρα αυξάνεται ο χρόνος ζωής του κινητήρα.

Ως προς την οικονομία που επιτυγχάνεται θα μπορούσε να αναφερθεί ότι σε σχέση με την βενζίνη είναι 50% πιο οικονομικό (η τιμή λίτρου του υγραερίου είναι περίπου η μισή της τιμής του λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης) . Επιπλέον, ο κινητήρας και ο καταλύτης έχουν λιγότερες φθορές, λόγω της καθαρότερης καύσης του υγραερίου, η οποία δεν αφήνει υπολείμματα κι έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωή τους.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ

· Περιβάλλον: Τα υγραεριοκίνητα οχήματα παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (κατά 10% σε σύγκριση με την βενζίνη και 5% σε σύγκριση με το πετρέλαιο). Επιπλέον, εκπέμπουν 40% λιγότερα σωματίδια από το πετρέλαιο και 60% λιγότερα οξείδια του αζώτου απ’ ό,τι η βενζίνη ενώ παράγουν 60% λιγότερο μονοξείδιου του άνθρακα σε σύγκριση με την βενζίνη και 90% σε σύγκριση με το πετρέλαιο.
· Αθόρυβη λειτουργία: Ο κινητήρας που καίει υγραέριο είναι πιο αθόρυβος από έναν κινητήρα συμβατικού καυσίμου
Οικονομία: Το υγραέριο είναι 30% περίπου πιο φθηνό σε σύγκριση με το πετρέλαιο και 50% περίπου φθηνότερο σε σύγκριση με την βενζίνη
· Επιτρέπει την μετατροπή του συμβατικού οχήματος: το σύστημα υγραερίου τοποθετείται στο συμβατικό αμάξι που ήδη έχουμε και δεν απαιτείται να αγοράσουμε καινούριο όπως γίνεται για παράδειγμα με τα ντίζελ
· Μειωμένος χώρος αποσκευών και επιπλέον προσθήκη βάρους: η τοποθέτηση του συστήματος στον χώρο αποσκευών μειώνει τον διαθέσιμο χώρο, κάτι που γίνεται κυρίως αισθητό στα μικρά αμάξια.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ: λοιπόν τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα υπέρ του υγραερίου. Πρόκειται για βελτιώσεις σε ασφάλεια, οικονομία και περιβάλλον.Η απόσβεση στην επένδυση της μετατροπής σε υγραεριοκίνηση εξαρτάται από το πόσο πολύ χρησιμοποιεί κανείς το αυτοκίνητό του για να υπολογιστεί ο ακριβής χρόνος της.
Παράλληλα όμως μπορείτε να ακολουθήσετε και κάποιους κανόνες για πιο οικονομική οδήγηση κι έτσι να πετύχετε ακόμα πιο εξαιρετικά αποτελέσματα!
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Το υγραέριο δεν προκαλεί φθορές στον κινητήρα όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την βενζίνη και η βασική συντήρησή του απαιτεί μόνο αλλαγή φίλτρων
Μεγάλη διάρκεια ζωής του κινητήρα: Η καύση του LPG δεν αφήνει κατάλοιπα στους κυλίνδρους του κινητήρα, γεγονός που επιδρά θετικά στη διάρκεια ζωής του (το λάδι λίπανσης της μηχανής μένει σχεδόν ανέπαφο από αλλαγή-σε αλλαγή, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές του λιπαντικές ιδιότητες).

 • ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Υγραεριοκίνηση = Οικονομία και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι κάνουν χρήση υγραερίου!!!!

 

Επιμέλεια: Αντωνία Αγγελή
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SINIOROS SERVICE

mesa2

Πριν από 15 χρόνια, ξεκίνησε με μια δυναμική επαγγελματική πορεία στο χώρο του αυτοκινήτου. Με άψογη τεχνική κατάρτιση και υψηλό αίσθημα ευθύνης αφού σχετίζεται με την προσωπική ασφάλεια του πελάτη παρέχει ποιοτικές και εγγυημένες υπηρεσίες.​Διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, ενώ προβαίνει στην άμεση εξυπηρέτησή σας, με ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Αναλαμβάνει τα πάντα από τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου σας, όπως αλλαγή λαδιών, αλλαγή φίλτρων, αλλαγή φρένων, αντικατάσταση αμορτισέρ, αλλαγή δίσκου – πλατό, διαγνωστικό έλεγχο κινητήρα κ.ά.
 • Επισκεφθείτε το SINIOROS SERVICE για οποιαδήποτε βλάβη του αυτοκινήτου σας ή για το εξέχουσας σημασίας τακτικό service, ενώ δεν πρέπει να αμελείτε οποιαδήποτε ένδειξη ύπαρξης τεχνικού προβλήματος. Απαραίτητος είναι, επίσης, ο έλεγχος του οχήματός πριν από κάθε μεγάλο οδικό ταξίδι. Το SINIOROS SERVICE είναι πάντα δίπλα σας, με στόχο την παροχή εγγυημένων υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής. Καθώς και με συμβουλές για κάποια απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ώστε να διατηρήσετε -για περισσότερο χρόνο- το αυτοκίνητό σας σε άριστη κατάσταση!!!
Το SINIOROS SERVICE, στην Καλαμάτα, αποτελεί πιστοποιημένο συνεργείο αυτοκινήτων για τη μετατροπή του βενζινοκίνητου αυτοκινήτου σας σε υγραεριοκίνητο, με την επιτυχή εγκατάσταση συστημάτων Υγραεριοκίνησης LPG.

4

SINIOROS SERVICE – ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνεργείο αυτοκινήτων

Α’ Πάροδος Γιαννιτσών, ΤΚ 241 00, Καλαμάτα Μεσσηνίας​
​Τηλ.: 27210 69026 / Κιν.: 6948 083032
e-mail: mrsinioros@gmail.com – http://www.sinioros-service.gr/

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00 – 18:00 / Σάββατο: 08:30 – 15:30

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Comments are closed.