ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πετάει… το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που έκλεισε το εξάμηνο με +13% και +40% στους «διάσημους»!

0

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ 17 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ 26 ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΣΤΑ ΥΨΗ… το πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με το πρώτο εξάμηνο του 2018 που συμπληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου, να καταγράφει νέο ρεκόρ και τον αερολιμένα, να κρατά το διψήφιο ποσοστό αύξησης, στις γραμμές του εξωτερικού. Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο, είναι το γεγονός ότι αυτό το εξάμηνο, επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία και τους όμορους νομούς μέσω Καλαμάτας, 5.000 άτομα περισσότερα από πέρυσι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σημαντική, ήταν και η αύξηση των διασήμων και των πλουσίων, οι οποίοι δίνουν άλλη αίγλη στο νομό, προβάλλοντάς τον διεθνώς, όπως συνέβη πρόσφατα με την επίσκεψη Ρονάλντο, Κρόος και Ανιέλι, καθώς οι αφίξεις των αεροταξί, των αεροσκαφών δηλαδή που μεταφέρουν VIP επιβάτες, αυξήθηκαν κατά 40%!

mandhlarisΣύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας, Δημήτρη Μανδηλάρη, αυτό το εξάμηνο, αφίχθησαν με τέτοια αεροσκάφη, 257 άτομα, όταν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, ήταν μόλις 183! Μοναδικό, μελανό ίσως σημείο, η μείωση, δικαιολογημένη ωστόσο, στις αφίξεις εσωτερικού, καθώς διεκόπη η σύνδεση με την Αθήνα, με την πτώση να αγγίζει το 17%, ενώ στον αντίποδα, αύξηση και μάλιστα σημαντική, κατεγράφη στις αφίξεις εξωτερικού. Η αύξηση, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, με δεδομένη τη διαρκώς αυξανόμενη πορεία των τελευταίων χρόνων, σε τακτικές γραμμές και τσάρτερ, με τον κρατικό αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», να πετάει… τελικά, στο +13%!

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

«Πραγματικά, είχαμε αύξηση των αφίξεων τους εξωτερικού, σε τσάρτερ και τακτικές γραμμές μεγάλων αεροσκαφών, καθώς έφτασαν στο νομό, 5.000 παραπάνω άτομα αυτό το εξάμηνο και συγκεκριμένα, 45.816 σε σχέση με 40.652 την προηγούμενη χρονιά», δήλωσε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, επισημαίνοντας πόσο σημαντική, είναι η νέα αυτή αύξηση, καθώς, διατηρείται το διψήφιο ποσοστό. «Είναι αλήθεια, ότι οι επισκέπτες, πηγαίνουν και σε άλλες περιοχές, δεδομένου ότι έχουμε αναπτύξει αρκετά σημαντικό δίκτυο τακτικών γραμμών όπως με τις Βρυξέλες, τη Γενεύη και τη Ρουμανία, όμως η αύξηση είναι σπουδαία», ανέφερε ο αερολιμενάρχης, ο οποίος δίνει πραγματικά, τον εαυτό του, για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που τόσο έχει συμβάλλει στην εδραίωση του νομού, ως προορισμό!
Συγκεκριμένα, η Καλαμάτα, χάρη στον κρατικό της αερολιμένα, συνδέεται απευθείας με 17 χώρες και 26 πόλεις του εξωτερικού!

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ 26 ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ 17 ΧΩΡΕΣ

Πρόκειται για το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπίρμινχαμ, με τρεις διαφορετικές εταιρείες και αρκετές πτήσεις, αφού οι Άγγλοι, κρατάνε τα… σκήπτρα του τουρισμού στη Μεσσηνία, τη Γαλλία, με το Παρίσι, τη Λυών, τη Νάντη και τη Λιλ σε τακτικές και πτήσεις τσάρτερ και ακολουθεί η Γερμανία. Η σύνδεση με τη χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας, γίνεται με Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη και Φρανκφούρτη, ενώ σημαντικές είναι και οι συνδέσεις με άλλες πόλεις χωρών του εξωτερικού. Ο λόγος για τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, το Όσλο της Νορβηγίας, τη Μόσχα της Ρωσίας, το Μιλάνο της Ιταλίας, τις Βρυξέλλες του Βελγίου, τη Γενεύη της Ελβετίας, τη Βιέννη και το Ίνσμπουργκ της Αυστρίας, την Πράγα της Τσεχίας, τη Λάρνακα της Κύπρου, το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, την Κοπεγχάγη της Δανίας, την Αρκία του Ισραήλ, το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και το Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.