ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντιδράσεις στη Μεσσηνία για την κατάργηση στην πράξη της Κυριακάτικης αργίας!

0

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΜΑΖΙΚΗ εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας στον Κλάδο του εμπορίου, έκαναν δυνάμεις του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας. Τα στελέχη και μέλη του Συνδικάτου κάλεσαν τους εμποροϋπαλλήλους να οργανωθούν στο σωματείο τους και να διεκδικήσουν νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος δήλωσε:

«Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, καθώς τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο της γυναίκες που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στο κλάδο.

Σήμερα στον κλάδο του εμπορίου κυριαρχούν η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, οι εργασιακές σχέσεις με κάθε είδους ευελιξία, οι συμβάσεις μιας ημέρας και δοκιμαστικές περιόδους χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και super market, τα κακοπληρωμένα μαύρα ωρομίσθια, τα άτακτα ωράρια εργασίας.

Βλέπουμε κατάματα ποιο είναι το μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρίζει όλη τη λάντζα που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προχωρά την επίθεση ένα βήμα παραπέρα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Ν.Μεσσηνίας, να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε»

 

Comments are closed.