ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«99 γωνιές ενός πιθανού εαυτού» με την Α. Κανελλοπούλου σήμερα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

0

ΤΟ ΣΟΛΟ «99 γωνίες ενός πιθανού εαυτού» θα παρουσιάσει  σήμερα στις 7 το απόγευμα, στη σκηνή της κεντρική πλατείας Καλαμάτας, η Αθανασία Κανελλοπούλου, με τη συνοδεία των μουσικών Νίκου Παλαιολόγου (έγχορδα) και Γιώργου Κλάδη (κρουστά), σε συνδιοργάνωση με το ∆ημοτικό Ωδείο Καλαμάτας – ∆ιεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

99 μεταμορφώσεις, 99 στιγμές της αναπνοής, της κίνησης, του μυστηρίου που υφαίνει τη λεπτή κλωστή της ανθρώπινης ύπαρξης. Μια διαδρομή στις νεφελώδεις, σκιερές και κρυμμένες πτυχές ενός πιθανού εαυτού.

Σύλληψη – Χορογραφία – Ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου

Η Αθανασία Κανελλοπούλου είναι ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και χορεύτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και ισπανική γλώσσα και πολιτισμό. Επί δεκαεπτά συνεχή έτη έζησε στο εξωτερικό, όπου συνεργάστηκε με πολλές ομάδες, όπως το Χοροθέατρο του Βούπερταλ Pina Bausch, les ballets C de la B, την ομάδα της Jasmin Vardimon, την ομάδα Cocoon Central Dance, της Alexandra Waierstall, των Gregor Zoellig, In-jung Jun, Guy Weissman, Rami Levi, Jossi Berg. Από το 2008 έχει χορογραφήσει συνολικά 17 έργα, που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής. Η χορογραφική της έρευνα έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα και φύση. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας ZfinMalta, την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης Sareyyet Ramallah, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, την Πειραματική Ακαδημία του Ζάλτσμπουργκ (SEAD), το Πανεπιστήμιο της Μάλτας (Τμήμα Χορού) κ.ά. Παραδίδει σεμινάρια τεχνικής και χορογραφίας σε ακαδημίες χορού ανά τον κόσμο, όπως η Πειραματική Ακαδημία του Ζάλτσμπουργκ (SEAD), το Κέντρο Σύγχρονο Χορού του Καΐρου, η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, το Πανεπιστήμιο Σπουδών Χορού της Μάλτας, η Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, το Garage 29 στις Βρυξέλλες, το Dock 11 στο Βερολίνο, το Dance Cultural Centre της Αθήνας, η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Μιμάρ Σινάν στην Κωνσταντινούπολη.

Comments are closed.