ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαίνια αύριο στην ανακαινισθείσα Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας

0

ΜΕ λαμπρότητα θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 12 Αυγούστου, τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.

Το πρωί και ώρα 7.30 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Μονεμβασίας καί Σπάρτης Ευσταθίου, Καρθαγένης Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων  Θεοκλήτου και Μεσσηνίας  Χρυσοστόμου.

Περί ώρα 10.30 π.μ., θα τελεσθεί ο Αγιασμός των Εγκαινίων και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη της κτητορικής επιγραφής της Ιεράς Μονής.

Ο ηγούμενος της Μονής αρχιμαδρίτης Προκόπιος Σμυρνής σημειώνει για το έργο αποκατάστασης: «Παρελθόντων των αγώνων και των χρόνων, το κτηριακόν συγκρότημα των κελλίων της I. Μονής έχρηζε ανακαινίσεως και εκσυγχρονίσεως ένεκα των φθορών και των αλλοιώσεων, αλλά και των αναγκών των ενταύθα εγκαταβιούντων. Οθεν, και εν τω αμερίστω ενδιαφέροντι, διά τα Ιερά Μοναστήρια της επαρχίας του, του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών, Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, επετεύχθη διά του υπουργείου Πολιτισμού, συγχρηματοδότησις υπό της Πατρίδος μας και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, επί Πρωθυπουργίας του Μεσσηνίου Πολιτικού κ. Αντωνίου Σαμαρά και ούτω, κατά τα προλαβόντα έτη 2014 – 2017, εγένοντο εκτεταμένοι οικοδομικαί, ξυλουργικαί, μηχανολογικαί, ηλεκτρολογικαί και λοιπαί ανακαινιστικαί εργασίαι και ούτως εφθάσαμεν εις την σημερινήν ποθητήν ημέραν των Εγκαινίων, του επιβλητικού και μεγαλοπρεπούς Μοναστηρίου ημών, αποκατασταθέντος εις την προτέραν όψιν του».

Comments are closed.