ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυνηγώντας χρίσματα «αδειανά-πουκάμισα» χάνουν την επαφή με τις τοπικές κοινωνίες!

0

ΟΣΟ θυμάμαι την πολιτική ζωή της χώρας και της Μεσσηνίας, κάθε που πλησιάζουν εκλογές, κάθε είδους εκλογές, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Τα κομματικά επιτελεία μέσω επιτροπών… μαγειρεύουν στα κομματικά υπόγεια τα σενάρια και τα ονόματα και στο τέλος τα… σερβίρουν για να τα γευτεί η ελληνική κοινωνία!

Τον τελευταίο χρόνο πριν από κάθε εκλογές ο Δεκαπενταύγουστος, αποτελεί κορυφαία «επιχείρηση» δημοσίων σχέσεων για κάθε επίδοξο αξιωματούχο, μαζί βεβαίως με τα πριν και τα μετά πανηγύρια και γιορτές που στήνονται για… ψύλλου πήδημα!

Πολιτική, λοιπόν, για τα πανηγύρια εν Ελλάδι με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με «πανηγυριώτες» πολιτικούς που… όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν!!!

Αν αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους πολιτευόμενους στην κεντρική πολιτική σκηνή, φανταστείτε τι γίνεται με εκείνους της αυτοδιοίκησης, σε Δήμους και Περιφέρειες! Εκκλησίες, μοναστήρια, εξωκλήσια, γάμοι, βαφτίσια, κηδείες, μνημόσυνα, όλα μετατρέπονται σε πολιτικές… παραστάσεις, όπου το «μενού» είναι πλούσιο για τον κάθε… πικραμένο!

Υποσχέσεις, χειροφιλήματα, κτυπήματα στην πλάτη, όλα παίρνουν αριθμό ψηφοθηρικού πρωτοκόλλου!
Φέτος, λοιπόν, λόγω των πυκνών εκλογικών αναμετρήσεων που περιλαμβάνει η νέα χρονιά, ήδη είμαστε στην εκκίνηση ενός ιδιότυπου προεκλογικού μαραθωνίου, με χιλιάδες επίδοξους «σωτήρες» κάθε επιπέδου να έχουν τις πολιτικές τους αποσκευές υπό μάλης και να εκδράμουν, σχεδόν καθημερινά!

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία, λόγω ειδικών πολιτικών συνθηκών, και νέου τοπίου που διαμορφώνει ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση (αν τελικά διεξαχθούν με αυτόν οι εκλογές του Μαΐου) δεν έχει προηγούμενο!

Υποψήφιοι παλαιάς και νέας κοπής διαγκωνίζονται για μια θέση μπροστά σε τηλεοπτική ή φεϊσμπουκική κάμερα, έτοιμοι να… θυσιαστούν για να μας «σώσουν», άλλοι εκλιπαρώντας το κομματικό χρίσμα κι άλλοι ψαρεύοντας στα θολά μιας πολυεξαρτημένης ανεξαρτησίας! Κυνηγώντας οι «μεν» τα κομματικά χρίσματα-«αδειανά πουκάμισα» (υπό τις παρούσες συνθήκες) χάνουν την επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ οι «δεν» σνομπάροντας τα κόμματα και ψάχνοντας το… λίγο απ’ όλα, όταν δεν καταντάνε γραφικοί, γίνονται πόλοι έλξης ή επιδιώκουν να γίνουν σ’ ένα «μεγάλο παζάρι» που ελπίζουν να πάρουν μέρος στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Αλήθεια πώς να αντέξει η πληγωμένη Ελλάδα της κρίσης, τόση κοινωνική ελαφρότητα και πολιτική υποκρισία, απ’ όλους αυτούς που… προσφέρονται για να τη σώσουν; Ιδού η απορία…

Comments are closed.