ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη 2η θέση γενικής του αγώνα υγείας Fun Run 6 χλμ ο Γιώργος Σοφατζής του ΣΔΥ Μεσσηνίας

0

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 52 KM O ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ELLINIKON CROSS COUNTRY RACE 2018

Επιτυχώς έπεσε η αυλαία του 3ου «Ellinikon Cross Country Race 2018» μήκους 51,7χλμ, του 3ου ορεινού Ημιμαραθωνίου «Ellinikon Cross Country Race Half Marathon 2018» μήκους 24,5 χλμ και του δρόμου υγείας «Ellinikon Fun Run 2018» μήκους 6 χλμ, που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2018 ο Σύλλογος Ελληνικού Γορτυνίας «Ο Προφήτης Ηλίας».
Αξιοποιώντας και προβάλλοντας το φυσικό τοπίο και την ιστορικότητα της περιοχής, η Διοργάνωση κατάφερε τα τελευταία χρόνια να καθιερώσει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, προσελκύοντας Έλληνες και Διεθνείς αθλητές και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν μία μοναδική και όμορφη διαδρομή στην ορεινή Αρκαδία, αλλά και τη καλύτερη υλική υποστήριξη στους δρομείς όλων των κατηγοριών.
Οι αγώνες Ellinikon Cross Country Race και Half Marathon είναι πιστοποιημένοι από το International Trail Running Association (ΙTRA) ενώ ως UTMB Qualifying Races εξασφαλίζουν 3 και 1 πόντο, αντίστοιχα, για όλους όσους συμμετείχαν.
Συνολικά στους τρεις ανωτέρω αγώνες, τερμάτισαν 286 αθλητές με στόχο να αποτελέσουν τα εχέγγυα για την διεξαγωγή αγώνων ακόμη πιο υψηλού επιπέδου και να αποκτήσουν διεθνή εμβέλεια στο μέλλον.
Ανάμεσά τους και έξι Μεσσήνιοι, συγκεκριμένα στους τρεις αγώνες συμμετείχαν έξι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας αποσπώντας θετικά σχόλια και καλές θέσεις.
Κορυφαία η επίδοση για το σύλλογο ήταν αυτή του Γιώργου Σοφατζή που έτρεξε στον αγώνα υγείας Fun Run 6 χλμ, όπου στους άντρες τερμάτισε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 0:33:58.
Στις γυναίκες η Έλενα Κανελλοπούλου τερμάτισε 3η στη γενική κατάταξη με χρόνο 0:39:08. Στον μεγάλο αγώνα των 52 χλμ την πρωτιά στη κατηγορία του και την 16η θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε ο Κώστας Γεωργιόπουλος, που τερμάτισε με χρόνο 7:36:38.
Στον αγώνα των 25 χλμ θετική ήταν η συμμετοχή των Χρήστου-Πάρη Ηλιάδη (3:25:35), Γιώργου Σοφατζή (4:06:13), Σταύρου Λόντου (4:52:02) και Αλέξη Χρονόπουλου (4:58:16).

Comments are closed.