ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην δεύτερη θέση της ατομικής κατάταξης ο Νάσος Βουγιουκλής του Νηρέα Καλαμάτας

0

● ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 2ου ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ 2018
● ΣΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
● ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΑΡΙ (410 ΓΡ.) ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΥΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Με αγωνιστικό πάθος, με υγιή ανταγωνισμό, με κέφι, γέλιο και κυρίως με ήθος βούτηξαν και φέτος το καλάμι τους απολαμβάνοντας την αγωνιστική ερασιτεχνική αλιεία! 35 ερασιτέχνες ψαράδες μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά κάτω των 18 ετών συμμετείχαν στο 2ο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αλιείας με Φελλό έτος 2018, όπου τη Μεσσηνία εκπροσώπησε ο φιλόδοξος Νηρέας Καλαμάτας, ο οποίος ήταν μαζί με την Ακαδημία Αλιευτικών Δραστηριοτήτων Ελλάδος διοργανωτές του.
Οι μεγάλες ανατροπές και τα τελικά αποτελέσματα του 2ου φετινού Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Αλιείας με φελλό αποδεικνύουν αφενός το υψηλό επίπεδο των μελών του Νηρέα Καλαμάτας και της Ακαδημίας Α.Δ. Ελλάδος – των δυο διοργανωτών συλλόγου που κατορθώνουν και γράφουν τη δική τους ιστορία- και αφετέρου πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως όλοι ανεξαιρέτως οι ψαράδες μπορούν να ανέβουν στο βάθρο με αγωνιστικό πάθος και ήθος.
Το πρωτάθλημα απευθυνόταν στα μέλη των ερασιτεχνικών συλλόγων και τους φίλους που ασχολούνται με τις τεχνικές εγγλέζικο μπολονέζ και διεξήχθησαν συνολικά 6 αγώνες με τους συμμετέχοντες μνα προσμετρούν για την συνολική ατομική και ομαδική κατάταξη τα αποτελέσματα τους και στους 6 αγώνες.
nhreas-1
● Οι δύο πρώτοι αγώνες έγιναν στην Πειραϊκή 21 και 22 Απριλίου 2018:
1ος αγώνας – ατομική κατάταξη
1. Στέλιος Παπαχριστόπουλος – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
2. Θεοδόσης Μπαλής – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
3 Ηλίας Ζωμένος – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
1ος αγώνας – Νικήτριες ομάδες
1. Νίκος Σοφουρής – Στέλιος Παπαχριστόπουλος ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
2. Ανδρέας Γουρδέας – Χαράλαμπος Καράμπελας ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
3. Ηλίας Ζωμένος (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΔ. ΕΛΛΑΔΟΣ) Γιάννης Ασλάνογλου (ΟΡΕΝ)
2ος αγώνας – ατομική κατάταξη
1. Νάσος Βουγιουκλής – ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2. Γιάννης Ασλάνογλου – ΟΡΕΝ
3. Νίκος Αλεφραγκής – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
2ος αγώνας – Νικήτριες ομάδες
1. Νάσος Βουγιουκλής – Κώστας Ασημακόπουλος (ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
2. Γιάννης Ασλάνογλου (ΟΡΕΝ) – Ηλίας Ζωμένος – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
3. Νίκος Αλεφραγκής – Αλέξανδρος Σαπουνάκης – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
● Οι επόμενοι δύο αγώνες διεξήχθησαν στην Καλαμάτα στις 16 και 17 Ιουνίου 2018:
3ος αγώνας – ατομική κατάταξη
1. Νάσος Βουγιουκλής – ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2. Σπύρος Φιλόπουλος – ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
3. Αντώνης Ανδρινόπουλος – ΟΡΕΝ
3ος αγώνας – Νικήτριες ομάδες
1. Νάσος Βουγιουκλής – Κώστας Ασημακόπουλος (ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
2. 2. Σπύρος Φιλόπουλος – Θανάσης Γεωργακόπουλος (ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
3. Γιάννης Ασλάνογλου (ΟΡΕΝ) – Μιχάλης Μιχαλιός – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
4ος αγώνας – ατομική κατάταξη
1. Αλέξανδρος Σαπουνάκης – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
2. Κώστας Ασημακόπουλος – ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
3. Νάσος Βουγιουκλής – ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
4ος αγώνας – Νικήτριες ομάδες
1. Νάσος Βουγιουκλής – Κώστας Ασημακόπουλος (ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
2. Αλέξανδρος Σαπουνάκης – Νίκος Αλεφραγκής
3.Γαλήνη Βουγιουκλή (U18)- Νίκος Μπαλαμπάνης – ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μετά τα ανωτέρω αποτελέσματα η συνολική βαθμολογία είχε διαμορφωθεί ως εξής:
ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Νάσος Βουγιουκλής 17
2. Νίκος Αλεφραγκής 23
3. Κώστας Ασημακόπουλος 25
4. Ανδρέας Γουρδέας 34
5. Νίκος Σοφουρής – 34
6. Αλέξανδρος Σαπουνάκης 36
7. Στέλιος Παπαχριστόπουλος 39
8. Σπύρος Φιλόπουλος 39
9. Γιάννης Ασλάνογλου 41
ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
2. Νίκος Αλεφραγκής – Αλέξανδρος Σαπουνάκης 15
1. Νάσος Βουγιουκλής – Κώστας Ασημακόπουλος 20
4. Νίκος Σοφουρής – Στέλιος Παπαχριστόπουλος 19
● Όλοι οι ανωτέρω διεκδικούσαν τις 3 πρώτες θέσεις του Πρωταθλήματος στην συνολική ατομική και ομαδική κατάταξη του Πρωταθλήματος. Με αυτά τα αποτελέσματα ξεκίνησαν οι δύο τελευταίοι αγώνες που διεξήχθησαν στην παράλια Σουσακίου (Πέρλα) το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου όπου κυρίαρχη ήταν η μαγεία της αγωνιστικής αλιείας…
Για την συνολική τελική ατομική κατάταξη φετινός Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Νίκος Αλεφραγκής της Ακαδημίας Α.Δ. Ελλάδος με 2η θέση στον 5ο αγώνα και 1η θέση στον τελικό αγώνα κατάφερε να έχει τελικό άθροισμα 25. Στην δεύτερη θέση της ατομικής κατάταξης βρέθηκε ο φιλόδοξος καλαματιανός Νάσος Βουγιουκλής του Νηρέα που με 11η θέση και στους δύο αγώνες έπεσε από την 1η στην 2η με άθροισμα 39 και η μεγάλη έκπληξη που είναι ο Αλέξανδρος Σαπουνάκης – Ακαδημία ΑΔ Ελλάδος με 1η θέση στον 5ο αγώνα και 2η θέση στο Τελικό ανέβηκε από την 6η θέση στην 3η με άθροισμα επίσης 39 όσο και ο Νάσος Βουγιουκλής αλλά στην ισοβαθμία προηγήθηκε ο Νάσος διότι είχε αλιεύσει μεγαλύτερο ψάρι από τον Αλέξανδρο στους αγώνες του Πρωταθλήματος.
Κυρίαρχη στην συνολική ομαδική κατάταξη ήταν η ομάδα της Ακαδημίας Α.Δ. Ελλάδος, με τους Νίκο Αλεφραγκή και Αλέξανδρο Σαπουνάκη να καταλαμβάνουν την πρωτιά στους δύο τελευταίους αγώνες, με άθροισμα 15, και το τίτλο της Πρωταθλήτρια ομάδα αφήνοντας στην 2η θέση την ομάδα των Νάσου Βουγιουκλή και Κώστα Ασημακόπουλου του Νηρέα Καλαμάτας με άθροισμα 20. Ως η μεγάλη έκπληξη των αγώνων θεωρείται η κατάκτηση της τρίτης θέσης από την ομάδα της Ακαδημίας ΑΔ.Α. Ελλάδος, των Νίκου Σοφουρή και Στέλιου Παπαχριστόπουλου που κατάφεραν να αναρριχηθούν από την 4η θέση στην 3η και εν τέλει στο βάθρο!
Το μεγαλύτερο ψάρι του Πρωταθλήματος αλίευσε ο Κώστας Ασημακόπουλος του Νηρέα Καλαμάτας (410 γρ.)

nhreas-3
Θετικά και ελπιδοφόρα μηνύματα
στον απολογισμό του Νηρέα Καλαμάτας

Επιστρέφοντας από την παράλια Σουσακίου (Πέρλα), όπου παίχθηκε η τελική «πράξη» του φετινού πρωταθλήματος, ο γεν. αρχηγός του Νηρέα, Νάσος Βουγιουκλής, μοιράστηκε ορισμένες σκέψεις για την συνολική παρουσία του συλλόγου: «Σε ένα πολύ δύσκολο ψαρευτικό πεδίο με λίγα ψάρια (κυρίως μικρόψαρα – γόνους) η ομάδα μας δεν μπόρεσε βρει ρυθμό και να μπορέσει να ανταγωνιστεί την εκπληκτική σε επιδόσεις ομάδα της Ακαδημίας.
Χαρακτηριστικό όσων λέω είναι ότι στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, ο αθλητής μας, Κώστας Ασημακόπουλος, κατέλαβε την πέμπτη θέση που ήταν η καλύτερη απ’ όλη την ομάδα μας και την Κυριακή, η ογδόη θέση της Χριστίνας Μαραβά ήταν «όαση μέσα στην έρημο» που είχαμε χαθεί…
Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά για άλλη μια φορά η Πέρλα λειτούργησε σαν «λαιμητόμος» στις όποιες προσδοκίες και στόχους είχαμε θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος !!
Ας αφήσουμε όμως πίσω μας τα αρνητικά και ας περάσουμε στα θετικά που δεν είναι και λίγα! Στο περσινό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ο Νηρέας δεν είχε κανέναν αθλητή ή αθλήτριά του στους τελικούς νικητές σε ατομική και ομαδική κατάταξη παρόλη την πολύ καλή πορεία που είχαμε σε όλο το τουρνουά.
Φέτος η ομάδα μας ήταν πολύ δυνατή και ανταγωνιστική (αν εξαιρέσουμε την Πέρλα) και με πολύ καλά πλασαρίσματα στις βαθμολογίες έδειξε ότι υπάρχει πλουσιο υλικό και ταλέντο ώστε ο καλαματιανός σύλλογος να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.
Από την αρχή στον Πειραιά κι έπειτα στην Καλαμάτα, η ομάδα έδειξε τις δυνατότητες της και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας που ας μην ξεχνάμε ότι έχουν εμπειρία δυο-τριών μόλις χρόνων στον χώρο της αγωνιστικής αλιείας.
Φέτος, λοιπόν, είχαμε την μεγάλη χαρά στην ατομική κατάταξη του τουρνουά να κατακτήσουμε την δεύτερη θέση (Νάσος Βουγιουκλής) την τετάρτη θέση (Κώστας Ασημακόπουλος) και στην ομαδική κατάταξη να υπάρχουν αθλητές μας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών (Νάσος Βουγιουκλής – Κώστας Ασημακόπουλος) και ένα ακόμα καλαματιανό δίδυμο στην τετάρτη θέση (Ανδρέας Γουρδέας – Μπάμπης Καράμπελας)
Επίσης ο αθλητής μας, Κώστας Ασημακόπουλος, κατέκτησε το βραβείο για το μεγαλύτερο αλίευμα του τουρνουά.
Κάνοντας, λοιπόν, έναν σύντομο απολογισμό μόνο θετικά και ελπιδοφόρα μηνύματα στέλνει αυτή η ομάδα. Συνεχίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα με το τουρνουά του Νηρέα στην Καλαμάτα για να κλείσουμε άλλη μια υπέροχη αγωνιστική σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.
Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω δημόσια ότι νιώθω περήφανος για όλα τα παιδιά του Νηρέα Καλαμάτας που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν σε αυτό το πρωτάθλημα και να τους δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι τους για να ανεβάσουμε πιο ψηλά την ομαδάρα μας. Συνεχίζουμε δυνατά όλοι μαζί σαν μια γροθιά! Τα καλυτέρα έρχονται!»

Comments are closed.