fbpx

2019 και… βάλε, προεκτάσεις για τη νέα χρονιά!

0

Προσδοκίες, φιλοδοξίες, αλλαγές και νέα δεδομένα, επιφυλάσσει το 2019 που μόλις ανέτειλε, καθώς η χρονιά αυτή, είναι μια χρονιά εκλογών οι οποίες θα καθορίσουν σε έναν μεγάλο βαθμό, την πορεία της χώρας, η οποία εξακολουθεί να διέρχεται… πολυποίκιλη κρίση. Στη Μεσσηνία, τα βλέμματα όλων, είναι στραμμένα στην μάχη της Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο λόγω των νέων δεδομένων, κάτω από τις οποίες θα διεξαχθούν οι εκλογές, αλλά και επειδή η προεκλογική κόντρα στην Περιφέρεια, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και έντονα πολιτικά και όχι μόνο, χαρακτηριστικά!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΑ!

Την παραμονή λοιπόν της Πρωτοχρονιάς, η Καλαμάτα, όπως κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, φόρεσε… τα γιορτινά της και πλημμύρισε αρώματα, χρώματα, μελωδίες και πολύ κόσμο, που επέλεξε να υποδεχθεί το νέο έτος στην κεντρική πλατεία της πόλης, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο. Η εκδήλωση, φαντασμαγορική, με τον δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, να μετρά αντίστροφα και να υποδέχεται μαζί με τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, το 2019. «Σας ευχαριστώ που είσαστε απόψε όλοι εδώ. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, στον καθένα ξεχωριστά, το 2019, να είναι καλύτερο από το 2018, με ελπίδα, αισιοδοξία και καλή πρόοδο στα παιδιά μας. Να είναι μια ευλογημένη χρονιά για τις οικογένειές μας, την Καλαμάτα και την πατρίδα μας. Η χρονιά της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της απαρχής για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων μας», ανέφερε στο μήνυμά του ο δήμαρχος, ο οποίος συνέχισε αφήνοντας και το… πολιτικό του στίγμα. «Το 2019 ας είναι η χρονιά της ευθυκρισίας και των σωστών αποφάσεων για τους Έλληνες, με μοναδικό κριτήριο το κοινό συμφέρον και το συμφέρον της Ελλάδος», είπε με νόημα, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την τελευταία του αυτή εκδήλωση ως δήμαρχος. «Όλα τελειώνουν κάποτε και αυτό, πρέπει να το έχουμε υπόψη όλοι μας. Πάντα πρέπει να αφήνουμε όταν κλείνει ο κύκλος μας, ένα έργο πίσω μας και να χαιρόμαστε γι’ αυτό. Νομίζω πως στα 12 χρόνια, θεσπίσαμε θεσμούς στην Καλαμάτα, που θα ζήσουν και στο μέλλον! Για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, την Πρωτοχρονιά και το καλοκαίρι», δήλωσε συγκινημένος ο κ. Νίκας, ενώ παρόντες ήταν και πολλοί αυτοδιοικητικοί του τόπου, που μαζί με τον αρκετό κόσμο υποδέχθηκαν το νέο έτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ;

Αντίστοιχα πολύς, δεν ήταν, ο κόσμος την εκδήλωση που πραγματοποίησε για πρώτη φορά στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, να επιλέγει για πρώτη φορά(!) να επισκεφτεί και να γιορτάσει τον ερχομό ενός νέου έτους, την Καλαμάτα! «Θεωρώ πώς το 2019 θα πρέπει να είναι ο χρόνος της ειλικρίνειας και της αλήθειας. Ο χρόνος που απαιτεί θυσίες από όλους τους πολίτες, κυρίως όμως από τους πολίτες που στέλνουν ένα μήνυμα προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου. Να βρουν τρόπο συνεννόησης και συνεργασίας», δήλωσε ο περιφερειάρχης κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο διοικητήριο, η οποία συνήθως γινόταν στην αίθουσα συσκέψεων «Παναγιώτης Φωτέας», επισημαίνοντας πως αυτή η χρονιά είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία του τόπου και σηματοδοτεί την ουσιαστική απαλλαγή των πολιτών και της κοινωνίας από τις φθοροποιές παρενέργειες, που για πολλά χρόνια αποτελούσαν το στοιχείο που βίωνε η κοινωνία μας και αδυνατούσε να προσεγγίσει τα μεγάλα προβλήματα που είχε ο τόπος. «Η χώρα ανήκει σε όλους τους πολίτες, με οποιεσδήποτε απόψεις και αν έχουν, γιατί αυτό είναι η δημοκρατία», σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε πως  δημοκρατία, δεν είναι να αναπολούμε και συνεχώς να μιλάμε για έναν δήθεν πολιτικό πολιτισμό.

«Ο πολιτικός πολιτισμός στη χώρα θα πρέπει να έχει μόνο μια κατεύθυνση: Την αυστηρότητα στην τήρηση των νόμων και του Συντάγματος», ανέφερε και χαρακτήρισε κορυφαίο εθνικό πρόβλημα για τη χώρα, το δημογραφικό, αφού η περιφέρεια ερημώνει. «Οι πολίτες είναι πλέον βέβαιοι ότι η βοήθεια δεν θα έρθει από πουθενά αλλού. Η μόνη ελπίδα για αυτόν τον τόπο παραμένουν αυτοί, οι απλοί πολίτες, οι πολίτες που αυτή την στιγμή μαστίζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Δεν ήταν ποτέ το μέλλον της χώρας η ελιτ της κοινωνίας μας. Οι απλοί πολίτες ήταν πάντοτε αυτοί που έδιναν τον εαυτό τους και στο πλαίσιο της ατομικής τους θυσίας προσπαθούσαν να βρουν μία θέση στην κοινωνία που τους περιφρονούσε και τους είχε περιθωριοποιήσει. Αυτό είναι το πρόσταγμα. Αυτές, οι άλλες απόψεις, είναι οι απόψεις που προάγουν τον ρατσισμό και τον φόβο. Ο ρατσισμός και ο φόβος είναι άμεσα προσηλωμένοι σε αυτούς που δεν πιστεύουν στη συνταγματική και στη νομοθετική κανονικότητα του τόπου. Αυτοί προάγουν τον ρατσισμό και όχι αυτοί που ελευθέρως λένε τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Αυτοί που παίρνουν ρίσκο για να δημοσιοποιούν τις απόψεις και τις προτάσεις τους», τόνισε με νόημα ο Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν φορείς της Περιφέρειας, λίγος κόσμος και οι βουλευτές του νομού, Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης.

 

Share.