fbpx

35 εκθέτες και περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες στην έκθεση «Filiatra Agro Vision»

0

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΤΑ Φιλιατρά βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χάρη στην πρώτη έκθεση Αγροτικού – Κτηνοτροφικού εξοπλισμού «Filiatra Agro Vision» που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Μια έκθεση που έγινε για πρώτη φορά κατόρθωσε όμως να περάσει το ηχηρό μήνυμα πως ήρθε για να μείνει! Αφού από την πρώτη κιόλας παρουσίασή της στο ευρύ κοινό κατόρθωσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων όχι μόνον της Τριφυλίας αλλά ολάκερης της Πελοποννήσου.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν να προσφέρει στους αγρότες όλης της Τριφυλίας πληροφορίες για όλα τα νέα σύγχρονα και φιλικά για το περιβάλλον και φυσικά ασφαλή για τον καταναλωτή προϊόντα φυτοπροστασίας, για τα ανθεκτικά και παραγωγικά υβρίδια, για τους σύγχρονους μηχανισμούς καλλιέργειας και συγκομιδής, αλλά και ό,τι άλλο αφορά στην σύγχρονη γεωργία.

Παράλληλα, στόχος των διοργανωτών ήταν να αναδειχθεί η περιοχή της Τριφυλίας, η οποία αποτελεί την δεύτερη περιοχή σε θερμοκηπιακή κάλυψη στη χώρα αλλά και μία εκ των μεγαλυτέρων σε παραγωγή τόνων λαδιού στην Ευρώπη, ως σημείο αναφοράς στην Ελληνική αγροτική οικονομία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Αγροτική Κοινότητα.

Το στοίχημα της προσέλκυσης επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας επετεύχθη όπως επίσης η παρουσία πλήθους ελληνικών και ξένων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα με αρκετές να δεσμεύονται να δώσουν το παρών του χρόνου! Η προσπάθεια απέφερε θετικούς καρπούς με την ανταπόκριση του κόσμου και των εκθετών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς στην έκθεση συμμετείχαν 35 εκθέτες και την επισκεφτήκαν περισσότεροι από 8000 αγρότες και κτηνοτρόφοι!

Η έκθεση έδωσε πνοή στην τοπική κοινωνία και παράλληλα άνοιξε νέους ορίζοντες στους καλλιεργητές της περιοχής συστήνοντάς τους όλα τα τεχνολογικά νέα.

«Για μια έκθεση που προάγει τον πρωτογενή τομέα» έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργος Ασημακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της έκθεσης τονίζοντας μάλιστα την ευνόητη στήριξη του Δήμου ώστε η έκθεση για γίνει θεσμός για τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της Πελοποννήσου και της χώρας.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ

«Απώτερος σκοπός ήταν η ενημέρωση των αγροτών όλης της Τριφυλίας πρωτίστως, και η προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο μέσω μιας αγροτικής παρουσίασης στη περιοχή των Φιλιατρών που βρίσκονται στην καρδιά της Τριφυλίας και όπου η αγροτική παραγωγή των θερμοκηπιακών και μη προϊόντων είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Εμπορικού συλλόγου Φιλιατρών Λεωνίδας Ράλλης για να προσθέσει: «Το γενικό όραμα της παρουσίασης είναι να καθιερωθεί σαν θεσμός όπου κάθε χρόνο πλήθος κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα θα μας επισκέπτεται συνδυάζοντας την ενημέρωσή του γύρω από τα αγροτικά θέματα τεχνολογίας με τις διακοπές του στη περιοχή των Φιλιατρών και της Τριφυλίας γενικότερα».

Oι διοργανωτές χαιρέτησαν κι ευχαρίστησαν για την τεράστια συμβολή τους στο εγχείρημα, τους διακεκριμένους ομιλητές που με τις ομιλίες τους έδωσαν πολλές και σημαντικές πληροφορίες ως προς το επιστημονικό κομμάτι και παράλληλα τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλου, που ήταν παρών στην έκθεση, για την αρωγή του στην οργάνωση και υλοποίησή της.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Share.