fbpx

Άγρυπνος… φρουρός της Καλαμάτας ο Αλέξης Χαρίτσης

0

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ – ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΗΝ πρόθεσή του να συμβάλει όπως και όπου μπορεί, συνδράμοντας στο έργο και τις διεκδικήσεις του Δήμου Καλαμάτας, δήλωσε το Σάββατο το μεσημέρι, σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης. «Είχαμε κάνει και με τον προκάτοχό σας μία κοινή προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια για μία σειρά από έργα που αφορούν στην περιοχή μας και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε, αυτή την προσπάθεια, να τη συνεχίσουμε», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης απευθυνόμενος στον δήμαρχο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα υπάρξει μεταξύ τους, άψογη συνεργασία. «Είμαστε εδώ, για να συμβάλλουμε κι εμείς, καθώς και να ελέγχουμε όπου χρειάζεται τι προχωράει και τι όχι και να διεκδικούμε», δήλωσε ο βουλευτής, επισημαίνοντας πως αυτός είναι ο ρόλος του, μαζί με την ως έναν βαθμό, από κοινού δρομολόγηση και φυσικά, την υποστήριξη.

«Από την εμπειρία μου και στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο υπουργείο Εσωτερικών και με τη σχέση που καταφέραμε να οικοδομήσουμε με την Αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ως βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαι εδώ, να υποστηρίξω κάθε προσπάθεια η οποία γίνεται να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις τις οποίες διασφαλίσαμε τα προηγούμενα χρόνια για να υλοποιηθούν τα έργα τα οποία έχει ανάγκη η πόλη μας», σημείωσε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, που στάθηκε στη συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης στην υλοποίηση μιας σειράς έργων στην περιοχή, κάνοντας ξεκάθαρη την πρόθεσή του για το μέλλον. «Θέλουμε τεκμηριωμένα και εποικοδομητικά να βοηθήσουμε το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε, η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος όπου πρέπει να υπάρχει σύγκλιση δυνάμεων. Έτσι, όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία και είμαι βέβαιος ότι και με το νέο δήμαρχο θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία στην οποία προσβλέπω για το καλό του τόπου», δήλωσε ο βουλευτής, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στον δήμαρχο και όλα τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τονίζοντας με νόημα πως τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με ενός ανδρός αρχή…. «Χρειάζεται μία συλλογική προσπάθεια και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας με την πολυχρωμία και τον πλουραλισμό που το χαρακτηρίζει, έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί σοβαρά και να αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες της πόλης μας», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης με τον δήμαρχο να τον ευχαριστεί για τη σημαντική ως τώρα συμβολή του και την πρόθεση για συνεργασία στο μέλλον.

 

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

«Από όλους έχει ειπωθεί ότι το πέρασμά σου από το υπουργείο Εσωτερικών μόνο θετικά μπορεί να αποτιμηθεί. Πραγματικά μέσα από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβες, διευκόλυνες την κατάσταση για όλους εμάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως έχει παραδεχθεί και ο περιφερειάρχης», είπε ο κ. Βασιλόπουλος αναφερόμενος στο έργο που έχει παραχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και δίνοντας παραδείγματα. «Πολλές φορές το έχουμε εισπράξει και εμείς μέσα από τις διαδικασίες στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο ήταν εξαιρετικό και συνεχίζει να υφίσταται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλωστε, χρειάζεται κυρίως χρηματοδότηση για να λειτουργεί και αυτό το δώσατε μέσα από τη θητεία σας. Την τελευταία δεκαετία η Αυτοδιοίκηση ήταν ο φτωχός συγγενής και υπέστη πολύ μεγάλη καθίζηση ως προς τα χρήματα που έχει στη διάθεσή της. Τα προβλήματα είναι πολλά και τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν ακόμη περισσότερα», ανάφερε ο κ. Βασιλόπουλος και συνέχισε. «Εδώ είμαστε να παρέμβουμε όπου χρειαστεί για να υλοποιηθούν τα έργα και άλλες παρεμβάσεις κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα, γιατί καλά τα έργα, οι δομές, οι δρόμοι και οι πλατείες, αλλά θέλουμε και κοινωνικές παρεμβάσεις. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί το επόμενο διάστημα», τόνισε καταληκτικά ο Θανάσης Βασιλόπουλος, που προσβλέπει στη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, όπως είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Χαρίτση.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Share.