fbpx

Αλ. Χαρίτσης: Ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον της χώρας και της οικονομίας!

0

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ έχει πάρει την υπόθεση «εθνικές εκλογές» ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει όχι μόνο τον χώρο της Αριστεράς, αλλά και εκείνον, τον ευρύτερο προοδευτικό.

Ο Καλαματιανός υπουργός Εσωτερικών είναι αυτός που βγαίνει μπροστά σε πανελλαδικό επίπεδο, αναλύοντας το πρόγραμμα και τους στόχος του κόμματος και απαντώντας στην αντιπολίτευση, όπως συνέβη και χθες σε… τηλεμαχία που είχε με τον Κωστή Χατζηδάκη. «To μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν πολύ σημαντικό αλλά αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός δε θα δώσει ένα μήνυμα αλλά την τελική του ετυμηγορία για το πώς θα πάει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Θα δώσει την ετυμηγορία για το αν θέλει η χώρα να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στα εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης για πρώτη φορά. «Δυστυχώς αυτό που ακούμε και σήμερα από τη ΝΔ είναι ουσιαστικά μία επιστροφή, μία επανάληψη των πολιτικών που μας έβαλαν στην κρίση. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να προχωρήσει μπροστά», επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης θυμίζοντας πως… κάποιος μας έβαλε στα μνημόνια για να πάρει την απάντηση ότι το Υπερταμείο με υπογραφή του κ. Τσίπρα, θα είναι… εδώ μέχρι το 2060! Ο Αλέξης Χαρίτσης που θύμισε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα το 2015, ζήτησε ο πολιτικός διάλογος, εν όψει των εκλογών, να γίνει με προγραμματικούς όρους, γιατί όπως είπε, είναι δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν με ποιες θέσεις προσέρχονται σε αυτήν την πολύ κρίσιμη εκλογική μάχη τα κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χθες αυτή την διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία, με μία εκδήλωση, στην οποία ο πρωθυπουργός παρουσίασε βασικές προγραμματικές στοχεύσεις, που αφορούν τόσο στη συνέχιση της προσπάθειας για τη στήριξη της εργασίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων, όσο και στην αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να έχει η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα, με την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων και με σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ μΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, πρόκειται για πολύ σημαντικές φοροελαφρύνσεις οι οποίες θα γίνουν στοχευμένα και θα αφορούν φυσικά πρόσωπα, αλλά και επιχειρήσεις, με βάση τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και των κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν μέσα στην κρίση. «Ήδη, όλα τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκαν ένα προς ένα, έγιναν νόμος του κράτους και εφαρμόζονται. Αυτή η πορεία θα συνεχιστεί με μέτρα πολύ σημαντικά για την ελληνική κοινωνία, τα οποία έχουν να κάνουν με βασικές υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους, την παιδεία, την υγεία και το κράτος πρόνοιας», δήλωσε ο υπουργός που στάθηκε και στην κριτική που ασκείται από τη Νέα Δημοκρατία για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλίμονο αν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί σε αυτή τη χώρα ότι έχει παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει παρελθόν η Νέα Δημοκρατία. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη σε αυτή τη χώρα επί 40 χρόνια και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιοί μας έβαλαν στα μνημόνια και ποιοί διέλυσαν τη μεσαία τάξη τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Μιλάμε για μία διάλυση της μεσαίας τάξης την περίοδο 2010-2014, με 2.000 επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν και με 700.000 θέσεις εργασίας οι οποίες χάθηκαν, μιλάμε για κακοδιαχείριση σημαντικών κονδυλίων τα οποία είχε ανάγκη η χώρα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση, με την οποία επιβαρύνονται οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, η οποία επιτάχυνε τις συνέπειες της κρίσης. Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να προχωρήσει μπροστά και είμαστε οι τελευταίοι οι οποίοι θα ισχυριστούμε ότι όλα τα κάναμε σωστά. Δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει, ότι με αυτήν την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να βγούμε επιτέλους από τα μνημόνια και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια με παρεμβάσεις στην Παιδεία, την υγεία και σε όλους τους κρίσιμους τομείς», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης που έκανε λόγο και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης που στηρίζουν τη ΝΔ. «Ήταν πληρέστατη η απάντηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα σήμερα είναι μειωμένο κατά 10.000. Ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να περάσει έναν νόμο τομή, την κινητικότητα» τόνισε καταληκτικά, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Share.