fbpx

Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος: «Η Καλαμάτα αξίζει να είναι καλύτερη και ομορφότερη και με πολλές δράσεις για όλους»

0

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όραμα και διάθεση προσφοράς ο Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος επιλέγει για δεύτερη φορά να σταθεί στο πλευρό του Μανώλη Μάκαρη θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καλαμάτας.

Γεννήθηκε και ζει στην Καλαμάτα, είναι απόφοιτος του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας στον τομέα Γεωπονίας με ειδικότητα στη Φυτική Παραγωγή, είναι, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Αντιπτέρισης (Π.Ε.Π.Α.), και στηρίζει ενεργά κάθε εθελοντική δράση στην πόλη μας έχοντας μάλιστα διατελέσει μέλος των Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Καλαμάτας όντας ένα εκ των μελών της πρώτης σειρά που εγγράφθηκε το Δεκέμβριο του 2006! Από το 1998 ασχολείται με το άθλημα του Μπάντμιντον, ως αθλητής αλλά και ως προπονητής (από το 2005), επιδιώκοντας συνεχώς να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο άθλημα, αφού ένας από τους προσωπικούς του στόχους είναι να συμβάλει ουσιαστικά στον τομέα του αθλητισμού στην πόλη μας δημιουργώντας τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και προώθησή του.

Παράλληλα ένα προσωπικό στοίχημα είναι η προώθηση του Μπάντμιντον την ευρύτερη περιοχή που όπως εξηγεί «Με πολύ αγώνα, κρατώ ζωντανό το άθλημα στην Καλαμάτα και φτιάχνω και νέο σωματείο για να ξανακατέβει σε αγώνες το καλαματιανό Μπάντμιντον. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημά μου, είμαι πάντα εν δράσει στις προπονήσεις που κάνουμε στο Κλειστό του 6ου Λυκείου Καλαμάτας, προσπαθώντας να φέρω περισσότερο κόσμο να το γνωρίσει και να ασχοληθεί με αυτό. Δοκιμάζω συνεχώς τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μου, βάζοντας πάντα στόχους, όσο δύσκολοι και να είναι.»

Παράλληλα οραματίζεται την κατασκευή του Παλαί Ντε Σπορ, την βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, την ύπαρξη ιατρικής κάλυψης και εν γένει την πόλη μας ως κέντρο εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού…

  • Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε ενεργά με την αυτοδιοίκηση;

«Αφενός, ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα κοινά, μέσα από τα μαθητικά συμβούλια στο σχολείο και από την ενεργή παρουσία που είχα σε διάφορους συλλόγους και αφετέρου γιατί σαν άνθρωπος με όραμα και διάθεση προσφοράς, για δεύτερη φορά επέλεξα να είμαι στο πλευρό του Μανώλη Μάκαρη και στο συνδυασμό “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”.»

  • Γιατί επιλέξατε την παράταξη του κ. Μάκαρη;

«Γνωρίζοντας το Μανώλη Μάκαρη πριν ακόμα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της πόλης μας, το 2014, διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο δραστήριο, δημιουργικό και με όραμα για την Καλαμάτα.

Με τη δράση του αυτή την πενταετία ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου και σαν ισχυρή αντιπολίτευση, ανέδειξε προβλήματα για τα οποία δεν ενδιαφερόταν κανένας, με κυριότερο αυτό των σκουπιδιών της Μαραθόλακας, που αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης.

Είναι αγωνιστής και με το πείσμα του έκανε γνωστά αυτά τα προβλήματα. Το όραμά του και τις απόψεις του τις στηρίζουν πολλοί και πιστεύω ότι θα καταφέρει να κάνει καλύτερη την πόλη μας. Έτσι κι εγώ, αποφάσισα να συμπορευτώ και πάλι μαζί του, γιατί έχουμε κοινές απόψεις σε πολλά θέματα κι όπως λέμε στο συνδυασμό «ο γιατρός της καρδιάς μας, να γίνει ο γιατρός της πόλης μας.»

  •  Έχετε προσωπικά «στοιχήματα»;

«Θέλω να βοηθήσω ώστε η πόλη μας να γίνει ακόμα καλύτερη και να είναι σε θέση ν’ αναλάβει τη διοργάνωση μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων και κυρίως διεθνούς επιπέδου, πέραν των δυο μίτινγκ ρυθμικής, των «Παπαφλεσσείων», των καταδύσεων, τα οποία γίνονται εδώ και χρόνια. Η πόλη μας είναι εξαιρετικό μέρος για αθλητικό τουρισμό και πρέπει να γίνει ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.»

  • Με ποιόν τομέα θα επιδιώξετε να ασχοληθείτε;

«Κατά κύριο λόγο, θέλω να ασχοληθώ με τον τομέα του αθλητισμού, όπου έχω τις γνώσεις και την εμπειρία. Μέσα σε αυτά τα 21 χρόνια στο χώρο αυτό, αλλά και με επαφές που έχω με διάφορα άτομα του χώρου, είμαι σε θέση να γνωρίζω τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να γίνουμε πολύ καλύτεροι.»

  • Σε ποιες αλλαγές ή βελτιώσεις ευελπιστείτε να συμβάλλετε ενεργά;

«Αυτό που κυρίως μ’ ενδιαφέρει, είναι η κατασκευή του Παλαί ντε Σπορ, ενός αθλητικού χώρου που έχει ανάγκη η πόλη μας, όπως επίσης η βελτίωση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων και να υπάρχει ιατρική κάλυψη σε κάθε αθλητική διοργάνωση, ακόμα και στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που γίνονται σε γήπεδα έξω από την πόλη. Βέβαια, μπορώ να βοηθήσω και σε άλλους τομείς, όπως ο πολιτισμός. Φυσικά, μ’ ενδιαφέρει και ο αθλητισμός για ΑμεΑ, αφού όλοι έχουμε το δικαίωμα στην άθληση.»

  • Ως ενεργός πολίτης ποιο είναι το όραμά σας για την πόλη της Καλαμάτας;

«Το όραμά μου είναι συνυφασμένο μ’ εκείνο της παράταξης και θέλω κι εγώ μια καλύτερη και ομορφότερη πόλη με ενεργούς δημότες και έργα που θα καλύψουν τις ανάγκες της και τις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και ότι από την πόλη μας ξεκίνησε, τυπικά, η Ελληνική Επανάσταση, στις 23 Μαρτίου 1821. Άρα, αξίζει να είναι καλύτερη και ομορφότερη και με πολλές δράσεις για όλους.»

 Σίσσυ Τριάντου
Share.