fbpx

Απαντήσεις με αριθμούς και επιχειρήματα από το Γιάννη Μαραμπέα για τα οικονομικά!

0

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ φαίνεται να περνάει ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας μέσα από  μια ανάρτηση κόλαφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για οικονομική ασυδοσία κατά την διάρκεια της θητείας του προηγούμενου δημάρχου, καθώς και για το  οικονομικό χάος που αντιμετώπισε την προηγούμενη τετραετία όταν ανέλαβε πάλι ως δήμαρχος. Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 η κρίση του κόσμου μας επανέφερε στην Διοίκηση του Δήμου Δυτικής Μάνης, διαπιστώσαμε προς μεγάλη μας έκπληξη ότι ο Δήμος βρισκόταν στα όρια της διοικητικής αποσύνθεσης και στα πρόθυρα της οικονομικής χρεωκοπίας. Το σύνολο των ανεξόφλητων χρεών ξεπερνούσε τα 2,2 εκατ. ευρώ. Καθημερινά δεχόμασταν κρούσεις από προμηθευτές και εργολάβους για αγωγές και μηνύσεις. Η Δ.Ε.Η. μας απειλούσε με άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης των δημοτικών αντλιοστασίων ύδρευσης. Ακόμη και σήμερα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις εκείνης της τετραετίας.

Ενδεικτικά:

  • Προς αιρετούς (πλην δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρου Δ.Σ.): 127.852 ευρώ
  • Προς Δ.Ε.Η.: 457.068 ευρώ
  • Προς ΟΤΕ: 57.600 ευρώ
  • Προς Σύνδεσμο Ύδρευσης Καλαμάτας: 80.000 ευρώ
  • Προς Δ.Ε.Υ.Α.Κ. 31.743 ευρώ
  • Από Μεταφορά Απορριμμάτων: 479.928 ευρώ
  • Προς Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κάμπου: 238.802 ευρώ
  • Προς Αναπτυξιακή Μεσσηνίας: 31.000 ευρώ
  • Προς διάφορους συναλλασσόμενους: 686.169 ευρώ
  • Από αγορά καυσίμων: 35.898 ευρώ

Δεν υπήρχαν ισολογισμοί των ετών 2011, 2012 και 2013 καθώς δεν είχαν συνταχθεί και φυσικά δεν είχαν εγκριθεί οι οικονομικοί απολογισμοί των εν λόγω ετών.

Με προγραμματισμό και σκληρή δουλειά, καταφέραμε να κάνουμε τον Δήμο να ορθοποδήσει, βάζοντας σε τάξη τα οικονομικά και τα διοικητικά του προβλήματα. Στα χρόνια που πέρασαν, αποπληρώθηκε περισσότερο από το 80% των χρεών που κληρονομήσαμε, συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί και οι απολογισμοί των ετών 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015 ενώ προχωράμε ήδη στην σύνταξη των ισολογισμών και των απολογισμών των ετών 2016, 2017 και 2018.

Δεν παραλάβαμε ούτε ένα έργο σε εξέλιξη, ούτε μία τεχνική μελέτη…

Την τελευταία πενταετία, συντάχθηκαν δεκάδες μελέτες, εκτελέστηκαν ή/ και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης δεκάδες έργα.  Ενδεικτικό της προσπάθειας που έγινε, είναι η ένταξη έργων και προμηθειών σε χρηματοδοτικά προγράμματα που ξεπερνούν τα 8,5 εκατ. ευρώ.

Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η αλήθεια είναι  πως πρώτη φορά ο Γιάννης Μαραμπέας βγαίνει σε αντεπίθεση, καθώς είναι κάτι που δεν συνηθίζει αλλά ήταν και κάτι αναμενόμενο που καιρό τώρα περιμέναμε αφού βλέπουμε συχνά τελευταία πολιτικούς του αντιπάλους να εξαπολύουν επιθέσεις απέναντί του με ανυπόστατες κατηγορίες.             Θυμόμαστε τον πόλεμο που δέχτηκε και πέρυσι με το θέμα της στέγης του σχολείου Καρδαμύλης όπου είδαμε να παίρνουν θέση σε δελτία ειδήσεων άτομα που ουδεμία σχέση είχαν με την Δημοτική Αρχή και να επιτίθενται στον δήμαρχο χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Και ο δήμαρχος να “δικάζεται ερήμην του” τηλεοπτικά! Είδαμε καθοδηγούμενες εκδηλώσεις εναντίον του δημάρχου που θύμιζαν μεσαίωνα και το πιο βαρύ όλων είδαμε να χειραγωγούν παιδιά για να ικανοποιήσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα, ενώ ο δήμαρχος σκεπτόμενος σαν πατέρας και σαν καθηγητής, αλλά πάνω από όλα σαν άνθρωπος καλούσε τους αντιπάλους του να αφήσουν τα παιδιά έξω από τα πολιτικά  τους τερτίπια. Για όλους τους παραπάνω λόγους  συνεργάτες του ζητούσαν να αντιδράσει γνωρίζοντας ότι έχει έναν καλά κρυμμένο άσο στο μανίκι του αλλά εκείνος απαντούσε ότι θα μιλήσει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή…

Έτσι και έκανε μίλησε με αποδείξεις και με αριθμούς. Πιθανόν οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεώρησαν την ανωτερότητα που έδειξε όλο αυτό το καιρό σαν αδυναμία και δεν υπολόγισαν σε μια κίνηση αιφνιδιασμού από  την πλευρά του.

Τώρα όλα είναι στην κρίση των δημοτών της Δυτικής Μάνης, απλά εμείς επισημαίνουμε ότι ο  Γιάννης Μαραμπέας είναι γνωστός τόσο για την ειλικρίνειά όσο και για την ευθύτητά του και τα όσα λέει είναι πάντα προσεγμένα, οπότε δεν τίθεται θέμα αμφιβολιών όσον αφορά την αξιοπιστία και βαρύτητα της ανακοίνωσής του. Ωστόσο για λόγους δεοντολογίας είμαστε στη διάθεση του καθενός που θα ήθελε να μιλήσει με στοιχεία και να αντιπαρατεθεί με τα επιχειρήματα του δημάρχου!

Δήμητρα Σκρεπετού

 

Share.