Αυγά Benedict με σπανάκι

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα
Για την κρέμα:
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα βουτύρου light
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τα αυγά:
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Tα υπόλοιπα υλικά:
  • 6 φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι, κομμένο
  • 8 ψωμάκια ολικής άλεσης
  • 8 φέτες μπέικον κομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την κρέμα:
  • Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι νερό, το βουτυρόγαλα, και 2 αυγά με ένα σύρμα.
  • Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών στο καλαμποκάλευρο και ανακάτεψε καλά.
  • Μαγείρεψε πάνω από το νερό που σιγοβράζει μέχρι να πήξει (περίπου 7 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίξε μέσα και το βούτυρο και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Αφαίρεσε από τη θερμότητα και κάλυψε για να παραμείνει ζεστό.
Για τα αυγά:
  • Ψέκασε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρικής σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συχνά. Ανακάτεψε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, ασπράδια αυγών, και 4 αυγά, με ένα σύρμα. Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγείρεψε 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Μαγείρεψε το σπανάκι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Σε ένα πιάτο βάλε 4 ψωμάκια, και από πάνω συμπλήρωσε με μισή φέτα μπέικον και με περίπου 1/4 φλιτζάνι σπανάκι.
  • Από πάνω πρόσθεσε περίπου 1/4 μείγμα αυγού και στην κορυφή συμπλήρωσε με περίπου 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα.
  • Πασπάλισε ομοιόμορφα με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
Share.