fbpx

Bελουτέ σούπα καρότου με τζίντζερ

0

Το κρύο είναι προ το πυλών για αυτό θα μοιραστώ μαζί σας μια ακόμη συνταγή για αυτές τις κρύες ημέρες που έρχονται. Μια νοστιμότατη βελουτέ σούπα καρότου με τζίντζερ και απόλυτα υγιεινά υλικά!Η συγκεκριμένη συνταγή διατηρεί μια λεπτότητα γεύσης από τα γλυκά καρότα, την αψάδα του χυμού πορτοκαλιού και το πικάντικο τζίντζερ που την καθιστά πραγματικά ιδιαίτερη..

Διά χειρός Χρ. Ζέρβα

Εκτέλεση

1.Ξύστε τα καρότα, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τα όλα σε χοντρά κομμάτια πάχους περίπου 2 εκατ.

2.Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

3.Ανακατεύετε κατά διαστήματα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

4.Προσθέτετε τα καρότα, την πατάτα, τον ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού.

5.Αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μόλις αρχίζει να βράζει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο πιο χαμηλό, σκεπάζετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα καρότα να είναι πολύ τρυφερά.

6.Χρησιμοποιώντας ένα φορητό πολτοποιητή, κάνετε μέσα στην κατσαρόλα τη σούπα πουρέ (αν την βάλετε σε μπλέντερ/μίξερ κλειστό, αφήστε την κάπως να κρυώσει).

7.Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι πηχτή, αραιώστε την με λίγο νερό ή ζωμό.

  1. Σερβίρετε σε ζεστά μπολ ρίχνοντας μια γραμμή κρέμας και μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  2. Γαρνίρετε προαιρετικά με κρουτόν

Καλή σας απόλαυση!!

 

Share.