fbpx

Χωρίς σοβαρά προβλήματα αύριο το «πρώτο κουδούνι»

0

ΜΕ το… δεξί αναμένεται να ανοίξει αυλαία αύριο το πρωί στα σχολεία όλων των βαθμίδων της Μεσσηνίας η νέα σχολική χρονιά, καθώς εδώ και μέρες, οι διευθύνσεις έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές για τις όποιες ελλείψεις και να καλύψουν στο μεγαλύτερο ποσοστό, τα κενά που υπήρξαν.

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι», δήλωσε εμφατικά στη «Φ» ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος, σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Το προσωπικό έχει ήδη προσληφθεί και όσοι αναπληρωτές χρειαζόμαστε για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σήμερα θα τοποθετηθούν στο σύνολό τους, ώστε αύριο το πρωί να είναι όλοι στα σχολεία για τον αγιασμό!  Σε όλα τα τμήματα θα υπάρχουν δάσκαλοι που θα περιμένουν τους μαθητές τους, ενώ τοποθετείται και ένας πολύ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ένταξης, πράγμα που σημαίνει ότι και εκεί, θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε κανονικά από την Πέμπτη», εξήγησε ο κ. Οικονομόπουλος, σημειώνοντας πως στην Πρωτοβάθμια η πληρότητα αγγίζει και ίσως να ξεπερνά λίγο, το 90%! Η εικόνα είναι καλή, αν και οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού τουλάχιστον, δεν υπάρχουν κενά σε καθηγητές βασικών ειδικοτήτων, εκείνων που διδάσκουν μαθήματα, στα οποία τα παιδιά διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

«Πράγματι, στη Δευτεροβάθμια είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και συνέχισε. «Υπάρχουν εγγραφές στα ολιγομελή τμήματα, ενώ έχει γίνει και πρόβλεψη, να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και σιγά-σιγά προχωρούμε και στη στελέχωση των υπόλοιπων τμημάτων», δήλωσε ο Δημήτρης Οικονομόπουλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, πως όλα θα πάνε καλά!

 

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Αυτό που παρατηρείται για μια ακόμη χρονιά, είναι η αύξηση των αναπληρωτών, αφού προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται, παρά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι κάθε χρόνο… παλεύουν για καλύτερες συνθήκες, τόσο για τους ίδιους, όσο κυρίως για τους μαθητές. Φέτος, ο αριθμός των αναπληρωτών που θα τοποθετηθούν σήμερα από τα Συμβούλια, ώστε να αναλάβουν από αύριο καθήκοντα, είναι αυξημένος κατά 10% !

Κατά τα λοιπά, τα βιβλία, όπως βεβαίωσε μιλώντας στη «Φ» και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Γιώργος Σταματόπουλος, έχουν έρθει από πολύ νωρίς στα σχολεία, ενώ δεν υπάρχουν και σημαντικές αλλαγές. Βέβαια, όλων τα βλέμματα όσον αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι στραμμένα στις αποφάσεις της Νίκης Κεραμέως, η οποία έχει… πετάξει τη «βόμβα» της επαναφοράς της βάσης του 10, ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, σημειώνοντας πως είναι παράλογο να εισάγονται φοιτητές με 3 και 4 στα Πανεπιστήμια. «Έχουν ακουστεί διάφορα. Πάντα οι προθέσεις είναι προς το καλύτερο, άλλωστε αυτή η κυβέρνηση έχει και νωπή λαϊκή εντολή και πολλά από αυτά που λέει, ήδη υπήρχαν στο προεκλογικό πρόγραμμα, γεγονός που αποδεικνύει πως τυγχάνουν της έγκρισης του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συντήρηση των σχολείων, που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι  προβληματική!

STAMATOPOYLOS

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

«Πράγματι! Υπάρχει πρόβλημα! Σε άλλους Δήμους περισσότερο, σε άλλους λιγότερο», δήλωσε ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο οποίος εύστοχα έθεσε και το θέμα των αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Οι Δημοτικές Αρχές βέβαια, τώρα ανέλαβαν και πουθενά σε όλη τη Μεσσηνία δεν έχουμε τον προηγούμενο δήμαρχο! Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία, αν και σε όλα τα σχολεία, έχουμε ελλείψεις που οφείλονται όχι κατ’ ανάγκη σε αμέλεια της απελθούσας Δημοτικής Αρχής, αλλά στην παλαιότητα των κτιρίων, στη φυσική φθορά και στη συντήρηση που πρέπει να γίνεται περιοδικά. «Έχουμε γενικότερα προβλήματα συντήρησης σε σχολεία που στάζουν και θέλουν μόνωσης της ταράτσας τους, που δεν έχουν όλες τις υποδομές και πρέπει οι Δήμοι να τα αντιμετωπίσουν, αφού ιδιοκτησιακά ανήκουν στους Δήμους και αυτοί έχουν την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα και τις ελλείψεις, αφού και οι μαθητές, είναι δημότες του Δήμου», δήλωσε καταληκτικά, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος.

 

Share.