fbpx

Crunchy πατατοσαλάτα

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα
Και επειδή η διατροφή μας πρέπει να εμπεριέχει όλα τα καλά που η φύση απλόχερα μας προσφέρει απολαύστε και μια Crunchy πατατοσαλάτα!!!!
Συστατικά
  • 1 kg baby πατάτες κομμένες στα τρία
  • αλάτι
  • 3 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλ. ξύδι ρυζιού
  • 2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • ½ φλ. φιστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα διαγώνια
  • ½ φλ. φύλλα σέλερι
  • 1 φλ. κόλιανδρος
  • ½ φλ. δυόσμος
Τρόπος μαγειρέματος
1. Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και κάλυψέ τες με νερό και αλάτισε.
2. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 με 15 λεπτά.
3. Σούρωσε τις πατάτες και άφησέ τες να κρυώσουν.
4. Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές για 8 με 10 λεπτά και αλάτισέ τες.
5. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και το τζίντζερ να βράσουν σε σιγανή φωτιά για δύο λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
6. Βάλε τις πατάτες, τα φιστίκια και το ζεστό μείγμα ξυδιού σε ένα μπολ, ανακάτεψέ τα και άφησε να κρυώσουν ελαφρώς.
7. Πρόσθεσε το σέλερι, τα φύλλα σέλερι, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και ανακάτεψε καλά.
8. Πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε
Share.