fbpx

Δέσμευση Μαντά για το στρατόπεδο της Καλαμάτας – Σε αναμμένα κάρβουνα η χώρα για το προσφυγικό

0

«ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ… ΛΙΣΤΑΣ», ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ – ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΝ πρόθεση της κυβέρνησης να μην μετατρέψει το στρατόπεδο της Καλαμάτας σε κέντρο υποδοχής μεταναστών, ξεκαθάρισε χθες, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, ο οποίος άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Περικλής Μαντάς, ο οποίος παραδέχθηκε τη λίστα την οποία δημοσίευσε χθες και η «Φ», αναφορικά με τα 11 στρατόπεδα τα οποία θα… ενεργοποιηθούν στην περίπτωση που δεν χωρούν άλλους, τα ήδη 8 υπάρχοντα, προαναχωρησιακά κέντρα, επεσήμανε πως αυτό στο τέλος, δε θα χρειαστεί να συμβεί, αφού το θέμα θα αντιμετωπιστεί από τη… ρίζα του. «Επειδή ακούγονται και γράφονται πολλά το τελευταίο διάστημα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να δημιουργηθούν νέες δομές μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα! Άρα είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, για τη μετατροπή του στρατοπέδου της Καλαμάτας, σε κέντρο μεταναστών», δήλωσε ο κ. Μαντάς και με βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε σε όσα προγραμματίζει η κυβέρνηση της ΝΔ. «Τις επόμενες μέρες, έρχεται το νέο μεταναστευτικό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει τρεις στόχους! Αρχικά, όσο το δυνατόν λιγότεροι, να φεύγουν από τις χώρες τους με προορισμό την Ελλάδα, ύστερα, όσο το δυνατόν λιγότεροι να καταφθάνουν στη χώρα μας και τέλος, αυτοί που έρχονται εδώ, να παραμένουν όσο λιγότερο γίνεται», ανέφερε ο βουλευτής και συνέχισε. «Αυτή είναι η στρατηγική μας, αυτός είναι ο στόχος μας και με το νέο αυτό Νομοσχέδιο, θα δοθεί σαφές μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα τελείωσε ως χώρα διέλευσης μεταναστών! Το γεγονός πως η χώρα μας είχε καταστεί ένας παγκόσμιος… μαγνήτης μεταναστών από την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον τελειώσει», είπε εμφατικά ο Περικλής Μαντάς.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ… ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς και τα βλέμματα όλων, είναι στραμμένα –και- στη χώρα μας, με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, που επισημαίνει τον κίνδυνο να επαναληφθεί το προσφυγικό κύμα του 2015, να προκαλούν αίσθηση! Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός αξιωματούχος χαρακτηρίζει επιτακτική την  ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη στήριξη στις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο τους Ευρωπαίους εταίρους μας στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων. Τους έχουμε αφήσει πολύ καιρό μόνους», δηλώνει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag προειδοποιώντας πως «αν δεν το κάνουμε, θα ζήσουμε ένα προσφυγικό κύμα όπως του 2015 – ίσως και μεγαλύτερο». Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών προσθέτει ακόμη ότι μαζί με τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φιν ντερ Λάιεν θα καταβληθεί προσπάθεια να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Το προσφυγικό, είναι ένα θέμα μείζον με πολλές και ποικίλες διαστάσεις. Μια από αυτές, δεν άφησε ανεπηρέαστη και την Καλαμάτα, η οποία άκουσε… έκπληκτη τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστα Αθανασόπουλο να ξεκαθαρίζει πως προτίθεται να βάλει «λουκέτο» στις αποθήκες, στην περίπτωση που έρθουν ξανά, πρόσφυγες ή μετανάστες και να δίνει και… πολιτικές διαστάσεις στο θέμα.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΦΡΑΓΙΖΩ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ!

«Αισθάνομαι το μέγεθος της ευθύνης των όσων εμπλέκονται, υπό την έννοια του ότι στην περίπτωση που ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο ατύχημα, θα γεννηθεί το ερώτημα: Ποιος φταίει; Και επειδή προσωπικά, ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δεν φταίω, δηλώνω απερίφραστα ότι μετά τη λήξη αυτού του τελευταίου φαινομένου, οι αποθήκες σφραγίζονται και δε θα επιτραπεί σε κανέναν να τις παραβιάσει, εκτός και αν του παραδώσω τα κλειδιά και πάρω υπεύθυνη δήλωση ότι θα είναι υπεύθυνος. Στα δικαστήρια κατηγορούμενος για ευθύνες τις οποίες δεν έχω, δεν ξαναπάω! Το κεφάλαιο αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου, θεωρείται λήξαν», δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος και συνέχισε. «Ένα πράγμα λέω και κλείνω: Να αναλογιστούν τους κινδύνους που επικρέμονται πίσω από τα σχέδια εκείνων πού προγραμματίζουν την Ελλάδα, να βρεθεί κάποια στιγμή σε μια δύσκολη θέση, που δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Όταν η Κύπρος εκαίγετο, όλοι αυτοί, δεν μας συμπαραστάθηκαν εμείς περάσαμε μεγαλύτερα δράματα στην Κύπρο, αλλά λόγω αλληλεγγύης, θρησκευτικής και ο,τιδήποτε άλλο, μείναμε μόνοι μας… Ας αγωνιστούν και αυτοί μόνοι τους, για να επιβιώσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αθανασόπουλος, προκαλώντας αν μη τι άλλο αίσθηση και φυσικά, την άμεση και εύστοχη, αντίδραση του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου.

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ -ΚΑΙ- ΧΘΕΣ

«Οι ατυχέστατες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Κώστα Αθανασόπουλου, απηχούν προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν θέση που υιοθετεί η Δημοτική Αρχή. Είναι σαφές, ότι οι όποιες αποφάσεις αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, αλλά και όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας, λαμβάνονται σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο. Προφανώς, όποιος από τους συμβούλους δε συμφωνεί ή επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική, προσωπική, πολιτική δεν μπορεί να βρίσκεται σε θέση ευθύνης», σημείωσε ο δήμαρχος αντιδρώντας ακαριαία και βάζοντας… πάγο –και- στον Κώστα Αθανασόπουλο, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά, το προσωπικό του στίγμα. Χθες, ο κ. Βασιλόπουλος, τήρησε για μια ακόμη φορά, την ίδια ακριβώς στάση, τονίζοντας πως «όταν βρεθούν μετανάστες στον μεσσηνιακό κόλπο, εμείς θα τους φιλοξενήσουμε. Οφείλουμε να το κάνουμε και θα το πράξουμε! Η πολιτική γραμμή της δημοτικής Αρχής, διαφυλάσσεται από το δήμαρχο Καλαμάτας», τόνισε με νόημα, στέλνοντας μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ο κ. Βασιλόπουλος.

Share.