Διακρίσεις του Ποδηλατικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Πολυχαρης” σε Διασυλλογικούς Αγώνες στη Λάρισα

0

 

  • «ΑΡΓΥΡΟΙ» ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΣΤΑ 95KM

  • 4ος Ο ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 20ΧΛΜ ΕΦΗΒΩΝ

 

Δυναμικό παρών στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ποδηλασίας στο Συκούριο του Νομού Λαρίσσης έδωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Καλαμάτας “Ο Πολυχαρης”, το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου 2019.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20 χλμ. τον Π.Ο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο έφηβος Μάρκος Μπαρμπετσέας, στην αντίστοιχη κατηγορία.

Ο αγώνας είχε υψηλό ανταγωνισμό καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί επίσης κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, όπου ο μεσσήνιος ποδηλάτης τερμάτισε στην 4η θέση με ελάχιστα δευτερόλεπτα απόσταση από το βάθρο των νικητών!

 

«Αργυροί» Πετρακόπουλος,

Δημητρακόπουλος και Λινάρδος στα 95km

Την επόμενη ημέρα του αγώνα, στο αγώνισμα της αντοχής απόστασης 95 χιλιομέτρων (3στροφές * 33χλμ), οι διοργανωτές είχαν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και οι εκκινήσεις κάθε κατηγορίας δίνονταν με χρονική διαφορά.

Οι πέντε αθλητές της μεσσηνιακής αποστολής είχαν πολύ καλές εμφανίσεις. Ο δυνατός αέρας ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα, συνθήκες που επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, κι ευτυχώς δεν προκάλεσε ατυχήματα πλην ωστόσο του αθλητή Γιάννη Πετρακόπουλου, ο οποίος έχασε το γκρουπ μετά από πτώση και βλάβη στα πρώτα 10χλμ του αγώνα. Στη συνέχεια βέβαια κατόρθωσε να καλύψει την διαφορά και στο τέλος της πρώτης στροφής να ξαναμπεί στο γκρουπ που ηγείτο του αγώνα. Ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος κατάφερε να αποσπαστεί στην τελευταία ανηφόρα μαζί με άλλους δυο αθλητές , αλλά στην γραμμή του τερματισμού δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και αρκέστηκε στην 2η θέση της κατηγορίας του και στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Πιο αναλυτικά ο Μάρκος Μπαρμπετσέας στην κατηγορία Έφηβων τερμάτισε – στο photo finish – στην 4η θέση, ο Γιάννης Πετρακόπουλος που έτρεξε στην κατηγορία Μάστερ Α΄, τερμάτισε 2ος, στην ίδια θέση στην κατηγορία Μάστερ Β΄, τερμάτισε και ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος.

Αξιοσημείωτη η παρουσία του γηραιότερου αθλητή της ομάδας, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος κατάφερε να σταθεί για περίπου 50 χιλιόμετρα στην «παρθενική» του εμφάνιση σε αγώνα αντοχής, μαζί με τους προπορευόμενους αθλητές και εν τέλει να τερματίσει μετά από λίγα μόλις λεπτά, στην 4η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ’ κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν ο έντονος συναγωνισμός. Να σημειωθεί επίσης ότι ο εν λόγω αθλητής ασχολείται μόλις μερικούς μήνες με το άθλημα της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Τέλος, ο Νίκος Λινάρδος αγωνίστηκε στην κατηγορία ΟΠΕΝ 50+ όπου κατέλαβε την 2η θέση έπειτα από 35 χρόνια αγωνιστικής απραξίας κάνοντας μια εντυπωσιακή αγωνιστική επάνοδο!

Share.