fbpx

Δηλώσεις-γρίφος Πατσαρίνου για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου με βολές κατά Τατούλη και αιχμές κατά Νίκα!

0

Ρεπορτάζ: Γεωργία

Αναγνωστοπούλου

ΒΟΜΒΑ μεγατόνων έριξε χθες μιλώντας στον Best 97,3 ο Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος… προέβλεψε άμεση πολιτική παρέμβαση από την κυβέρνηση στο θέμα τη της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Πελοποννήσου μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τονίζοντας πως δεν αποκλείεται να ακυρωθεί ή έστω να περιοριστεί αρκετά!

Την πεποίθηση αυτή, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, την εξέφρασε βασιζόμενος σε πληροφορίες, προερχόμενες μέσα από το κόμμα, γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα!

«Προφανώς υπάρχει δυνατότητα να ακυρωθεί το έργο ή να περιοριστεί σε πολύ λιγότερα και πραγματικά στοιχεία, ποιοτικά και ποσοτικά, τέτοια, που να τα επιτρέπουν για το επόμενο μεταβατικό τουλάχιστον διάστημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση και πιστεύω πως αυτό, προβληματίζει και την ίδια την εταιρεία, ειδικά μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος τους είπε ότι δεν μπορούμε να προχωράμε πια με τη διαλογή συμμείκτων κι εμείς ερχόμαστε εδώ, μέχρι το 2047 να μιλάμε για τέτοια διαχείριση», δήλωσε ο Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος είπε ξεκάθαρα πως το θέμα αυτό, έχει ήδη πέσει στο… τραπέζι των συζητήσεων των αρμόδιων υπουργείων!

Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ

ΤΟΥ Πε.Συ.Π.

ΓΙΑ

ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ

 Σχολιάζοντας την ματαίωση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξήγησε τους λόγους και επεσήμανε πως όσο η Περιφερειακή Αρχή επιμένει να φέρνει προς συζήτηση το θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, τόσο η αποχή θα συνεχίζεται, κατηγορώντας τον Πέτρο Τατούλη για αλαζονεία και σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει έλεγχος από δημόσιες υπηρεσίες. «Του ζητήσαμε να μην το ξαναφέρει το θέμα και, δυστυχώς, δημιουργεί προβλήματα τώρα και στη συνολική λειτουργία, αφού το φέρνει μαζί με άλλα ζητήματα.

Εκτιμώ ότι θα υπάρχει μπλοκάρισμα και ναι, πιστεύω πως είναι στον… αέρα και επίσης, τόσο μεγάλα έργα με τόσο μεγάλη σοβαρότητα, δεν μπορούν να… «περπατήσουν», αν δεν έχουν την πλειοψηφία, με τον δημοκρατικό τρόπο που έχουμε μάθει να λειτουργούμε και ακριβώς επειδή δεν την έχει, πρέπει να καταλάβει ο κ. Τατούλης, ότι έχασε με αυτό το έργο και να πάει παρακάτω…

Όλη η αντιπολίτευση κράτησε την ίδια στάση, άρα το πρόβλημα είναι στον Τατούλη, ο οποίος το έργο αυτό δεν το χρησιμοποίησε προς όφελος της Περιφέρειας, αλλά για δικό του, σε βάρος μάλιστα, των Δημοτικών Αρχών.

Η στάση του είναι αλαζονική σε στυλ… εγώ αποφασίζω και φτάσαμε στο σημείο να έχει υπογραφεί η σύμβαση, αλλά τα οικόπεδα να μην έχουν διασφαλιστεί και να μην έχουν τσεκαριστεί, αφού  υπογράψαμε χωρίς να έχουμε τη γη, γεγονός που είναι απόρροια της ιδιωτικής χωροθέτησης και του μη ελέγχου από την Περιφέρεια», είπε ο κ. Πατσαρίνος, καταγγέλλοντας σειρά παρατυπιών και ξεκαθαρίζοντας πως αν και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνεί με την κυβέρνηση για το έργο, ειδικά όσον αφορά στην ιδιωτική χωροθέτηση!

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ

ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

«Εγώ μπορεί να ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δε σημαίνει ότι συμφωνώ με την απόφαση που πήρε! Άλλωστε επειδή είμαι κύρια αυτοδιοικητικός, δεν έχω λόγο για τέτοια σημαντικά θέματα αρχών να αλλάξω θέση!

Υπάρχει σοβαρό ζήτημα για το ποια δημόσια υπηρεσία παρακολουθεί το έργο, αφού υπάρχουν οικόπεδα που αποκτήθηκαν με ψέματα και στρεβλώσεις και η Περιφερειακή Αρχή έκανε τα «στραβά  μάτια» γι’ αυτό και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα «ναι» σε αυτές τις εκκρεμότητες καθώς οποίος προσφύγει, το έργο θα είναι στον… αέρα», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος κατέθεσε φυσικά και τη δική του πρόταση, επισημαίνοντας πως η επιλογή αυτή, με βάση και τις επιταγές της Ευρώπης… πάλιωσε!

Ξεχωριστές, βέβαια, προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση, ήταν και οι αναφορές του Νίκου Πατσαρίνου στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού βλέπει έλλειμμα ως προς το αριστερό πρόσημο, δηλώνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς, την αντίθεσή του στην επιλογή του Γιώργου Δέδε, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, αλλά και του Μανώλη Μάκαρη στην Καλαμάτα, ο οποίος ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Αξίζει άλλωστε να επισημανθεί πως ο Νίκος Πατσαρίνος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ όπως πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί στην εκπομπή, θα περίμενε… πρόταση και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου!

ΕΛΛΕΙΜΜΑ
ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ
ΠΡΟΣΗΜΟΥ
ΚΑΙ ΠΙΚΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Στην παρέμβαση του καθενός μας, πρέπει να υπάρχει ένα πρόσημο αριστερό, προοδευτικό… Είναι πολύ σημαντικό, με ειλικρινή λόγο και επιχειρήματα, το οποίο φοβάμαι πως έχει νοθευτεί αρκετά και όχι λόγω της απλής αναλογικής», είπε με νόημα και συνέχισε. «Θεωρώ ότι υπάρχει έλλειμμα και γι’ αυτό δεν πρέπει να… πιέζουμε τα πράγματα! Ας αναλάβουν κάποιοι άλλοι, όπως τώρα ο κ. Δέδες που είναι υποψήφιος, και τον στηρίζω εννοείται, και να τα καταφέρει καλύτερα από αυτά που καταφέραμε εμείς…», ανέφερε ο κ. Πατσαρίνος, ο οποίος λίγο αργότερα, είπε μια φράση που επιδέχεται πολλαπλών σχολίων και προφανώς επιβεβαιώνει πως τουλάχιστον περίμενε, να συζητήσει και για την Περιφέρεια! «4 χρόνια που τρέχουν κάποιοι στην Περιφέρεια άλλοι στο Δήμο, πρέπει να είναι υπ’ αριθμόν ένα κριτήριο σεβασμού στη δουλειά, τη δράση και το έργο τους», τόνισε και συνέχισε με τα του Δήμου Καλαμάτας. «Εγώ δήλωσα την παρουσία μου, ιδιαίτερα όταν είδα πως δεν υπήρχε πρόθεση από κάποιον τους 6 συμβούλους του Μανώλη Μάκαρη που διαφοροποιήθηκαν, στο να είναι επικεφαλής.

Στο βαθμό, λοιπόν που δε φαινόταν πως κάποιο από τα παιδιά θα ηγηθεί, τους είπα, προκειμένου να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και επειδή είμαι αυτοδιοικητικός, ξέρω αρκετά ζητήματα και αγαπάω την πόλη μου, μπαίνω μπροστά αν θέλουν… Θα έμπαινα μπροστά με κάποιους όρους και το συζητήσαμε αυτό με τα συλλογικά όργανα! Το συζητήσαμε από τον Οκτώβριο! Όρους, όπως να βγούμε γρήγορα προς τα έξω, να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ανοίγματος, όχι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και φυσικά με την προϋπόθεση ότι πάμε να διεκδικήσουμε πρωτιές, όμως αυτά δεν διασφαλίστηκαν κι έτσι, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να πω ότι δίνω τη μάχη από κάποιο άλλο πόστο, ακόμη και καθόλου υποψήφιος…», δήλωσε ο Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος αποκάλυψε ένα ακόμη μέρος των συζητήσεων που είχαν γίνει.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΛΕΣ

ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Είπα πως αν δεν έρθει κάποιο νέο πρόσωπο, κάποιο νέο παιδί, νέο… αίμα ή ένας γνωστός επώνυμος που έχει δώσει μεγάλες μάχες και έχει δοκιμαστεί, πρέπει να σεβόμαστε τα αυτοδιοικητικά στελέχη. Αυτή ήταν η θέση μου. Αυτό δεν έγινε και γι’ αυτό διαφοροποιήθηκα!», τόνισε με έμφαση ο Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέδειξε πως παραμένει πιστός «στρατιώτης» του ΣΥΡΙΖΑ, αφού επανέλαβε πως θα στηρίξει τις επιλογές του κόμματος. «Αυτό το συμπέρασμα που βγάζετε εσείς, ό,τι με «φάγανε», θα μπορούσε να είναι έτσι, μόνο αν δεχόμουν πως υπήρχε δόλος ή σκοπιμότητα! Εγώ δεν μπορώ να το πω αυτό!

Υπήρχε άλλη άποψη που διαφωνώ εγώ και αρκετοί ακόμη, αλλά ήταν μια άλλη άποψη που μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες έβγαλε αυτό που βλέπουμε σήμερα…», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Πατσαρίνος, που άφησε αιχμές και κατά του Παναγιώτη Νίκα για την «καθαίρεσή» του από τμηματάρχη, όπως είπε, επειδή χρησιμοποιούσε τις νόμιμες άδειες για να ασκεί τον ρόλο του ως αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδος, κατά της οποίας προσέφυγε στη δικαιοσύνη.  

Από τη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Νίκου Πατσαρίνου στο Ρ/Σ Best 97,3, όπου «βγήκαν» πολλές ειδήσεις

 Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Πατσαρίνος σε δηλώσεις του για την απουσία από τη συνεδρίαση του Πε.Συ.Π.

Share.