fbpx

Δημ. Οικονομάκος: Να σκοράρουμε στις εκλογές στηρίζοντας το ΚΚΕ παντού!

0
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΜΕ μαζικότητα και ζωντάνια έγινε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα, την περασμένη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Μεταξύ άλλων ανέφερε “Θα έχετε σίγουρα ακούσει ότι οι μαθητές δεν πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική, ότι είναι κάτι για μεγάλους ή ότι είναι ντεμοντέ, της μόδας είναι να είσαι απολιτίκ, να μην ασχολείσαι.

IMG-12647f2ee611e7fe93156afc4928350f-V

Κι όμως τα πάντα αγαπητοί φίλοι, τα πάντα είναι πολιτική.

Είναι πολιτική το τι σχολείο έχουμε, τι κτήρια έχουμε, αν έχουμε καθηγητές και κυρίως τι αυτοί μας διδάσκουν.

Είναι πολιτική όταν διδάσκουν συνέχεια για την ΕΕ και τι καλή που είναι, όταν δεν λένε κουβέντα για τον Βελουχιώτη και την Αντίσταση αλλά να λένε τι καλή που είναι η επιχειρηματικότητα. Είναι πολιτική όταν δεν διδάσκεται ο Ρίτσος,ο Ελύτης και ο Καββαδίας αλλά διδάσκονται συνταγές μαγειρικής, οδηγίες χρήσεις και ανιστόρητα πράγματα.

Είναι πολιτική όταν μας διδάσκουν για την ανακύκλωση, την υπερθέρμανση του πλανήτη και λένε ότι φταίμε όλοι μαζί. Δεν μας λένε όμως για τις μεγάλες εταιρείες που μολύνουν τον Κόλπο του Μεξικού, τη Μεσόγειο, την Αφρική, τον Αμαζόνιο.

Είναι πολιτική το αν έχουμε γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, πάρκα, ελεύθερους χώρους.

Είναι πολιτική το αν φερόμαστε ρατσιστικά σε παιδιά άλλων λαών ή παιδιά που έχουν άλλο χρώμα… Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που ο Αντετοκούμπο είναι μέγας και τρανός στο ΝΒΑ, μην ξεχνάμε όμως πως ο ναζιστής Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή τον είχαν πει “μαϊμού” όταν μόλις στα 18 του σήκωνε την ελληνική σημαία στις ΗΠΑ. Για αυτό χρειάζεται να ρίξουμε τάπα στο φάσισμο όπου και αν τον βρίσκουμε.

Ο Δήμος Καλαμάτας όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε σαν προτεραιότητα τη νεολαία, το παιδί, την βοήθεια προς τα σωματεία και τους συλλόγους.

Τα παραδείγματα πολλά. Για 105 σχολικές μονάδες η κυβέρνηση δίνει μόνο 160.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτή δεν φτάνει ούτε για τη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα βασικά λειτουργικά έξοδα ενός σχολείου. Τα σχολεία ουσιαστικά καλύπτουν πολλές ανάγκες τους ζητώντας από τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, με τους συλλόγους γονέων να γίνονται συχνά χρηματοδότες… Η νεολαία, οι μαθητές, δεν είναι φόντο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, για να τους πουν τι θα κάνουν,  οι μεγάλοι. Μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν κριτική σκέψη, με βάση τα καθημερινά τους προβλήματα, με βάση αυτά που ζουν κάθε μέρα στο σχολείο και στο σπίτι τους. Δεν είναι άλλο ένα τούβλο στον τοίχο (another brick in the wall) που λένε και οι Pink Floyd.

Να το ψάξετε μόνοι σας, να διαβάσετε όχι ότι σας σερβίρουν, όχι fake news και ψευτοαναλύσεις. Να διαβάσετε ότι πιο ωραίο έχει βγάλει η ανθρώπινη δημιουργία (Λουντέμη, Σαμαράκη, Ζωρζ Σαρρή, Ρίτσο, Ελύτη, Χεμινγουέι, Σαραμάγκου). Να δείτε την πραγματική πορεία μέσα από πηγές, από το διαδίκτυο, από την σκοπιά την αγωνιστική, των λαών και των θυσιών τους…Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά . Στις ερχόμενες εκλογές όσοι ψηφίζετε μην χαραμίσετε την ψήφο σας δεξιά και αριστερά. Η πρώτη σας ψήφος να είναι κόκκινη, αγωνιστική και με το κεφάλι ψηλά.

Να ψηφίσετε τη Λαϊκή συσπείρωση και το ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται , να κάνουμε τη διαφορά. Η ΚΝΕ θα είναι και μετά τις εκλογές μέσα και έξω στα σχολεία, στα φροντιστήρια, θα διοργανώνει εκδηλώσεις και Φεστιβάλ .

Να σκοράρουμε  στις εκλογές στηρίζοντας το ΚΚΕ, τη ΚΝΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση , να μην τους αφήνουμε να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα γιατί μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα μέσα από την ομορφιά του αγώνα.”

Share.