fbpx

Δημοψήφισμα για το 5G ζητούν στην Καλαμάτα

0

ΣΕ δημοψήφισμα αναφορικά με το  5G, ζήτησαν από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, να προχωρήσει άμεσα, επιστήμονες που βρέθηκαν στην πόλη, ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής εναντίον του συγκεκριμένου δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

«Σε μία περίοδο όπου οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις το απορρίπτουν, όπως παραδείγματος χάρη η πόλη των Βρυξελλών, η Κύπρος ή το Ισραήλ απ’ ότι φαίνεται, στην Καλαμάτα -και πιστεύω λόγω ελλιπούς ενημέρωσης- δεν γνωρίζουν τι σημαίνει 5G! Είμαστε λοιπόν εδώ, για να δώσουμε στον κ. δήμαρχο μία διακήρυξη 158 χιλιάδων επιστημόνων από όλο τον κόσμο για την επικινδυνότητα αυτού του συστήματος», δήλωσε ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αλκιβιάδης – Κωνσταντίνος Κεφαλάς. Το αίτημα για δημοψήφισμα, κατέθεσε ο δικηγόρος, εξειδικευμένος σε θέματα νέων τεχνολογικών, Κώστας Διάκος. «Το 5G είναι κατά την άποψη τη δική μου, ένα από τα πλέον επικίνδυνα συστήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και της κινητής τηλεφωνίας, διότι το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος γύρω από την υγεία και από το περιβάλλον σε ότι έχει σχέση με αυτή τη διαδικασία.

Δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά και των βιομηχανιών που εκπονούν αυτά τα προγράμματα στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Άρα λοιπόν θεωρούμε ότι όλη αυτή η ιστορία η οποία έγινε εδώ, έγινε εν κρυπτώ των κατοίκων οι οποίοι θα υφίσταται και τις συνέπειές. Αυτή τη στιγμή, η πόλη της Καλαμάτας θεωρείται πειραματική πόλη στην εφαρμογή του 5G, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες της, είναι πειραματόζωα κι έτσι, παραβιάζονται ευθέως οι Αρχές του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της δεοντολογίας της Ιατρικής, όπου επισημαίνουν πως όταν ο άνθρωπος χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο, θα πρέπει να έχει και τη συναίνεσή του, πράγμα που εδώ δεν έχουμε.

Προτείνω λοιπόν, αν ο δήμαρχος θέλει να είναι δημοκρατικός και δεν δεσμεύεται από τις προηγούμενες οποιεσδήποτε συμφωνίες έχει κάνει ο προηγούμενος δήμαρχος, το θέμα, να τεθεί στην κρίση του λαού της Καλαμάτας. Εμπρός λοιπόν! Καλούμε τον κ. δήμαρχο, να κάνει δημοψήφισμα! Το έχει το δικαίωμα και από τον «Κλεισθένη» και από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Να κάνει δημοψήφισμα και αν η πλειοψηφία κρίνει ότι είναι χρήσιμο το 5G, η μειοψηφία να συναινέσει. Aν όμως αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να ακυρώσει λόγω ανωτέρας βίας όλες τις προηγούμενες συμβάσεις που υπέγραψε ο προηγούμενος δήμαρχος», ανέφερε ο κ. Διάκος, που θύμισε πως 250 επιστήμονες στην Ευρώπη, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβάλει για 18 μήνες την εγκατάσταση του  5G επειδή δεν υπάρχουν μελέτες. «Υπάρχει και απόφαση δικαστηρίου στην Αγγλία, το οποίο έχει καταγγείλει και σταματήσει την εγκατάστασή του 5G σε μία πόλη. Η Κύπρος επίσης, αυτή τη στιγμή συγκλονίζεται από αντιδράσεις για να μην εγκατασταθεί το 5G.  Έλληνες επιστήμονες έχουν πάει στην Κύπρο και συζητάνε με την επιτροπή Υγείας και Περιβάλλοντος της κυπριακής Βουλής για να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα ώστε ο Νόμος ο οποίος θα έρθει για να μην περάσει το 5G να είναι κατοχυρωμένος απόλυτα, τεχνικά και επιστημονικά.

Κι επίσης, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Κύπρου έχει ήδη κατοχυρώσει την διακοπή του ελεύθερου WiFi στα σχολεία και απαγορεύει και την διαχείριση κινητών τηλεφώνων. Υπάρχουν μία σειρά από τέτοιου είδους θέματα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πρέπει να σταματήσουμε την δήθεν… γκλαμουριά και την δήθεν… ανετιά, που μας προσφέρουν οι μύθοι που έχουμε στο μυαλό μας περί επιστημονικής φαντασίας, γιατί αυτά όλα, συνεπάγονται μεγάλα προβλήματα στην υγεία, στο περιβάλλον στη Δημοκρατία, στο απόρρητο των προσωπικών σχέσεων και στην ελευθερία του εκφράζεσθαι», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος.

Share.