fbpx

Δημοτική οδοποιία για… κλάματα σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά!

0

ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΣΑΡΚΑΣΜΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ…

 ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ακόμα και προεκλογικά να παρουσιάζουν τα μαύρα τους τα χάλια οι δημοτικοί δρόμοι σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά, όπως μας τονίζουν αναγνώστες, αλλά κυρίως δημότες.

Απαίσια είναι η εικόνα της καθημερινότητας για την απαράδεκτη κατάσταση που παρουσιάζουν οι δύο μεγάλες πόλεις σε αρκετά σημεία, καθώς δρόμοι, γήπεδο, καθαριότητα έχουν πιάσει… πάτο, λόγω της εγκατάλειψης!

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, Η ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ…ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!!!

Με μια κεντρική πλατεία που παραμένει αναλλοίωτη από το 1978, με φωτισμό της δεκαετίας του ’70 μέχρι την παραλία, όπου προ δύο μηνών οι κάτοικοι της Αποβάθρας έκαναν γενική συνέλευση για το θέμα των λυμάτων και των δρόμων που είναι σε απαράδεκτα χάλια, η εικόνα αποσύνθεσης δείχνει ότι μια ολόκληρη 5ετία πέρασε κυριολεκτικά χαμένη!

Αναγνώστες με φωτογραφίες έχουν αποτυπώσει την εικόνα που παρατηρείται στην δημοτική οδοποιία εκτός από τους παράλληλους δρόμους των δύο κεντρικών λεωφόρων της 25ης Μαρτίου και Ελ. Βεινζέλου, καθώς μάταια όπως είχαμε προβλέψει περιμένει…την εργολαβία η Δημοτική αρχή από την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς δεν επιτρέπεται η δημοπράτηση έργων λόγω εκλογών!

Στην είσοδο της Κυπαρισσίας οι δρόμοι προς την εθνική οδό θυμίζουν άλλες εποχές με τις νεροφαγιές, την φθαρμένη άσφαλτο κοντά στο σημείο των οδών Γ. Καλατζάκου και βόρεια, στο δρόμο που οδηγεί στην Άνω Πόλη αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία όπως στην οδό Λαμπροπούλου, κάτω από το 1ο και 3ο Δημοτικό σχολείο, αλλά και στην αποβάθρα δείχνουν την εγκατάλειψη της περιοχής. Βέβαια υπάρχουν ακόμα…σκαμμένοι καλυμένοι με τσιμέντο δρόμοι όπως στην συμβολή των οδών Κοκκέβη και Χριστιανουπόλεως κοντά στο Γυμνάσιο με μια τρύπα όρυγμα, στην περιοχή της πλατείας αποδήμων κι αλλού…

ΔΡΟΜΟΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ…ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!

Ιδια περίπου εικόνα καταγράφεται στην πόλη των Φιλιατρών. Ορισμένοι δρόμοι ιδίως στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στην περιοχή «Δεκατεσσάρων» με κοντινές οδούς που συνδέονται με την έξοδο της πόλης, αλλά και στην περιοχή της εξόδου προς του Μάραθο θυμίζουν…βομβαρδισμένη πολιτεία με τους οδηγούς στο τιμόνι να αναθεματίζουν που πληρώνουν άδικα δημοτικά τέλη!!!

Βέβαια η εικόνα είναι απελπιστική ιδίως σε αγροτικούς δρόμους κατά μήκος και του άξονα Κυπαρισσίας-Φιλιατρών όπου η πρόσβαση ακόμα και τώρα σε καλλιέργειες διεξάγεται είτε με δυσκολία, είτε με τα πόδια καθώς σε ορισμένα σημεία υπάρχουν φερτά υλικά ενώ σε ένα άλλο σημείο έχει αποκλειστεί αγροτικός δρόμος ετών. Μάλιστα συχνές είναι οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών ελαιοπεριβόλων για την κατάσταση που επικρατεί. Κάτοικος στα Φιλιατρά μας έλεγε ότι “…καλά τόσα χρόνια η Δημοτική αρχή επί 5 χρόνια γνώριζε ότι έχουμε προβλήματα, αυτοί που έφυγαν από την πλειοψηφία για άλλες παρατάξεις ως υποψήφιοι πότε θα πάρουν θέση, μετά τις εκλογές ή κάνουν ότι δεν ξέρουν τα προβλήματα; Ή θα περιμένουμε άλλα 4 χρόνια μήπως γίνει κάποιο έργο επιτέλους;” Αυτά και άλλα πολλά από κατοίκους που εκφράζουν αγανάκτηση σαρκάζοντας την απραξία της Δημοτικής Αρχής της τελευταίας 5ετίας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Share.