fbpx

Δίνουν … ρέστα όλοι οι αιρετοί με υποσχέσεις ή λεφτά των δημοτών για λίγους ψήφους!!!

0

ΤΑ… ΔΙΝΟΥΝ όλα οι νυν αιρετοί σε διάφορες γωνιές της Μεσσηνίας, φτιάχνοντας από δρόμους μέχρι γεφύρια μόλις 45 ημέρες πριν τις εκλογές, λες και οι δημότες σε ορισμένες περιπτώσεις θα λησμονήσουν την αδράνεια και την προκλητικότητα, σε ορισμένους τομείς, την τελευταία 5ετία των χαμένων ευκαιριών (ειδικά για την Τριφυλία)!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ… ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Οι πολιτικοί του χθες επιθυμούν με κάθε τρόπο  να… παρουσιάσουν τώρα «έργο» στους μεγαλύτερους Δήμους, γι’ αυτό τα περισσότερα περνούν από τα χέρια τους, με πρακτικές που θυμίζουν αλησμόντες εποχές από ελληνικές ταινίες με… προεκλογικό περιεχόμενο! Επειδή συνδυάζεται και με την άνοιξη, οι πάσης φύσεως εργολαβίες ή απευθείας αναθέσεις είναι στην ημερήσια διάταξη για να μην πούμε ότι αποτελεί προσβολή για τη νοημοσύνη των πολιτών, καθώς η ψηφοθηρική αξία των πραγμάτων είναι εμφανής και πολλές φορές ξεδιάντροπη, έως και ανόητη!

Το μεγάλο … παραμύθι ακούει το όνομα «προγραμματικές συμβάσεις».

Μερικές φορές υπογράφονται συμβάσεις για ένα επαρχιακό δρόμο μήκους 1 χιλιομέτρου, για την σύνταξη μιας μελέτης που θα δούμε μετά τις εκλογές και θα επανέλθει μετά από 4 χρόνια, για χαλικοστρώσεις μέχρι… τσιμεντοστρώσεις! Κάποιοι, μάλιστα, αντιδήμαρχοι, με ελάχιστο ή και μηδενικό έργο, προσπαθούν τώρα να αποδείξουν, με λεφτά των… δημοτών ή της Περιφέρειας, ότι παράγουν έργο σε 3 μήνες, αφού για 5 χρόνια ήταν υποδεέστεροι των περιστάσεων!!!

αρκ

ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

Την ίδια ώρα το Καλονερό-Τσακώνα είναι ακόμα..στα σκαριά, το Ριζόμυλος-Πύλος-Καλαμάτας είμαστε Απρίλιο, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει η διαδικασία, που πρόσφατα αποφάσισε η Διυπουργική για διεθνή διαγωνισμό μέσω ΣΔΙΤ, έχουμε βάλει στοίχημα ότι πάει για μετά τις εκλογές και μακάρι να το χάσουμε, ενώ ούτε κουβέντα για σιδηροδρομικό δίκτυο και αειφόρο ανάπτυξη με εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Πήξαμε να ακούμε..υποσχέσεις για παραμυθένιες δράσεις την ώρα που σε αρκετούς Δήμους δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε ονομασίες συνδυασμών, ούτε προγραμματικός λόγος, ούτε υποψήφιοι. Κάποιοι αιρετοί μάλιστα περιμένουν την περιφέρεια Πελοποννήσου για να ασφαλτοστρώσουν δρόμους και να καρπωθούν τα οφέλη της κάλπης, να κάνουν μια δημόσια εμφάνιση που θα αναζητά κύρος χωρίς όμως ουσία, να υφαρπάξουν άλλη μια φορά δηλαδή την συνείδηση με την ψήφο των δημοτών και να τους θυμηθούν μετά από 4 χρόνια. Εξάλλου 5 χρόνια είναι πολλά και τώρα οι πολίτες κάνουν ταμείο! Καιρός ήταν…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Υ.Γ. Τα παραπάνω αφορούν πρωτίστως το Δήμο Τριφυλίας, ωστόσο μια ματιά στον τοπικό Τύπο και τα social media είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι τα … προεκλογικά έργα κυριαρχούν παντού σε περιφέρεια και Δήμους της Πελοποννήσου. Θα μου πείτε κατά την προεκλογική περίοδο πρέπει να σταματούν τα πάντα; Όχι, δεν μιλάμε για δρομολογημένα έργα, αλλά για τις «κραγμένες» προεκλογικές υποσχέσεις έργων που τώρα … ανακαλύπτουν οι τοπικοί «σωτήρες», που επί 5 χρόνια είχαν εντελώς ξεχάσει! Όμως οι πολίτες τα … μάθανε τα έργα σας και δεν μπορείτε να τους εμπαίζετε στο διηνεκές! Δεν θα σας το επιτρέψουν με την ψήφο τους…

Share.