fbpx

Διονύσης Λεμπέσης: «Μπορούμε με τη συμμετοχή μας να μεταμορφώσουμε την Καλαμάτα σε “Πρωτεύουσα Δύναμη”»

0

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

LEMPESHS-DIONYSHS-3ΜΕ την πεποίθηση ότι οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να πρωτοστατήσουν σε κάθε αξιόπιστη προσπάθεια ώστε να ευημερήσει ο τόπος, όντας υπέρ των καινοτόμων ιδέων που προωθούν ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης με βάσεις συνεργασίας, εμπειρίας και αποτελεσματικότητας ο Διονύσης Λεμπέσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Πρωτεύουσα Δύναμη” με επικεφαλής την Ελένη Αλειφέρη, δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει στη δημιουργία μιας ευημερούσας κοινωνίας. Γεννηθείς στην Καλαμάτα, απόφοιτος Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, έγγαμος, πατέρας μιας 8χρονης κόρης, ο κ. Λεμπέσης τα τελευταία χρόνια επαγγέλλεται κρεοπώλης ιδιότητα που του επιτρέπει να συμμερίζεται τις ανησυχίες των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου αντιλαμβανόμενος την ανάγκη συμμετοχής στα κοινά καθώς «μέσω αυτών μπορεί να καλυτερέψει η ζωή μας και η προοπτική της πόλης μας!»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα Δύναμη» με επικεφαλής την Ελένη Αλειφέρη;

«H κα Αλειφέρη είναι ένας εμπνευσμένος άνθρωπος που σκέφτεται και δρα οργανωτικά, μεθοδικά, διορατικά, παράλληλα είναι προσιτή και οικεία, γνωρίσματα τα οποία εμπνέουν εμπιστοσύνη. Απόρροια όλων αυτών είναι η ξεκάθαρη εικόνα ότι η «Πρωτεύουσα Δύναμη» απέχει από προσωπικά συμφέροντα, απαρχαιωμένες μικροπολιτικές και ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των χρόνων που διανύουμε και των ραγδαίων εξελίξεων θεωρώ καθήκον όλων μας να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες! Το όραμα και οι δεσμεύσεις της παράταξης με ενέπνευσε να ασχοληθώ πιο ενεργά με την πόλη μας, με έπεισε, αν θέλετε, ότι μπορούμε να μεταμορφώσουμε την Καλαμάτα σε “Πρωτεύουσα Δύναμη”»

  • Τι είναι αυτό που κάνει έναν νέο άνθρωπο όπως εσείς, να ασχοληθεί ουσιαστικά, πιο ενεργά με την πόλη του;

«Οι νέοι άνθρωποι έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να δημιουργηθούν υποδομές στον τόπο μας έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η τοπικότητα μας. Οι καινοτόμες ιδέες που φέρνει κάθε νέος άνθρωπος έρχονται να ενισχύσουν και να προωθήσουν ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης όπου υπάρχουν βάσεις συνεργασίας, εμπειρίας και αποτελεσματικότητας.

Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν άπλετες δυνατότητες για τον τόπο και τους πολίτες του και ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε σε κάθε αξιόπιστη και συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται, έτσι ώστε να αναδειχθεί και να ευημερήσει ο τόπος μας.»

  • Ποια είναι η αίσθηση που έχετε για την Καλαμάτα; Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη και ποιοι είναι οι στόχοι που θέτετε για το μέλλον της;

«Η ομάδα μας έχει εντοπίσει τα κακώς κείμενα, που χωλαίνουν οι υπάρχουσες δομές και έχει θέσει στόχους και δεσμεύσεις έτσι ώστε να καινοτομήσουμε όπου χρειάζεται και να αξιοποιηθούν ευκαιρίες. Στοχεύουμε ως «Πρωτεύουσα Δύναμη» σε έναν Δήμο που θα αποτελεί Πρωτεύουσα Ανάπτυξης, Καινοτομίας, Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνεργασίας και Τουριστικός προορισμός.»

  • Με δεδομένο ότι πλέον οι χρηματοδοτήσεις δίνονται με το σταγονόμετρο, τι αναμένεται να αλλάξει στο Δήμο τα επόμενα χρόνια;

«Η κα Αλειφέρη κατά τη θητεία της ως δήμαρχος Μελιγαλά κατάφερε να απορροφήσει κάθε εθνικό και ευρωπαϊκό κονδύλι. Μπορεί, λοιπόν, να δράσει αποτελεσματικά στο κεφάλαιο των χρηματοδοτήσεων. Πέρα, όμως, από τις χρηματοδοτήσεις η αλλαγή ενός Δήμου εμπεριέχει και άλλες παραμέτρους. Η διοικητική αμεσότητα και εξωστρέφεια του Δ.Σ., η αξιοποίηση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και της τεχνολογίας ώστε να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου.»

  • Ποια θεωρείται ότι είναι τα κίνητρα που πρέπει να δώσει η πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε οι νέοι να μη φεύγουν από τον τόπο μας;

«Ουσιαστικά οι νέοι φεύγουν από τον τόπο γιατί δεν υπάρχουν προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης. Η ανάπτυξη ενός τόπου θεωρώ ότι, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο τους. Η «Πρωτεύουσα Δύναμη» έχει στρατηγικές και προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και νέων επενδύσεων. Καλή ποιότητας ζωής, με υγιή εργασία και δημιουργικές ασχολίες είναι κάποιες ακόμα συνιστώσες που διασφαλίζουν την παραμονή των νέων που έχουν ανάγκη μια Καλαμάτα ως μέρος όπου θα μπορούν να δημιουργήσουν, να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν!»

  • Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο που θα προσέλθει στις κάλπες στις 26 Μαΐου;

«Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να προσέλθουμε στις κάλπες ως ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία. Μια διαδικασία άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Δημοκρατία. Οι πολίτες ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα στέλνουν το μήνυμα τους στους έχοντας την εξουσία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη απαλλαγμένοι από μικροπολιτικά συμφέροντα και ιδεοληψίες, αντιλαμβανόμενοι ότι ούτε τα προβλήματα έχουν χρώμα, ούτε οι λύσεις.»

LEMPESHS-DIONYSHS

 Σίσσυ Τριάντου
Share.