fbpx

Δυναμική παρουσία Κουκούτση με… άνοιγμα στην κοινωνία!

0

ΚΑΤΙ περισσότερο από δυναμική, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε για τα εγκαίνια του γραφείου του στον κατάμεστο από κόσμο, πεζόδρομο Χρήστου Κουμάντου, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Κουκούτσης.

Ο κ. Κουκούτσης, ο οποίος είναι ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, που ήταν η πρώτη που έγινε από υποψήφιο σε εξωτερικό χώρο, εξήγησε αρχικά, τους λόγους οι οποίοι τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την… ασφάλεια της κεντρικής πολιτικής σκηνής, σημειώνοντας πως αυτές τις δύσκολες μέρες η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να είναι ο στυλοβάτης της παραπαίουσας ελληνικής κοινωνίας, να σταθεί δίπλα στους πολίτες και στα καθημερνά τους προβλήματα και να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν μη τι άλλο, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και να ασκήσουμε παρεμβατική πολιτική, διεκδικητική υπέρ των πολιτών», δήλωσε και άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά κάποιων, οι οποίοι έχοντας ήδη μελέτες πληρωμένες με τον… αγώνα των δημοτών, δεν παράγουν έργο, ενώ στάθηκε και στα των χρισμάτων. «Προφανώς, όλοι μας έχουμε πολιτικές, κομματικές και ιδεολογικές προτιμήσεις και τα αυτοδιοικητικά προγράμματα επηρεάζονται ή απηχούν αξίες και επιλογές εμπνεόμενες από ένα ευρύτερο πολιτικό στίγμα των προσώπων, των ομάδων και των παρατάξεων με αυτοδιοικητικές φιλοδοξίες.

Άλλο όμως αυτό και άλλο η κομματική σφραγίδα με συγκάλυψη ή όχι. Αυτό είναι μια κακή πρακτική κομματικής λογικής και όχι αυτοδιοικητικής. Μπορούμε και πρέπει να λειτουργήσουμε σε δύσκολες συνθήκες με διάθεση συνεργασίας, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στην νομιμότητα και με αποτελεσματικότητα, αλλά χωρίς εξαρτήσεις», είπε με έμφαση ο Δημήτρης Κουκούτσης, που συνέχισε με τους στόχους του για την επόμενη μέρα, που θέλουν να δίνεται βαρύτητα στον άνθρωπο και ειδικότερα στους κατοίκους των χωριών και των γειτονιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού λίγη σημασία έχουν γι’ αυτούς, τα έργα βιτρίνας.

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ

Φυσικά, ειδική αναφορά έκανε στην αυξημένη παραβατικότητα, μιλώντας ανοιχτά για την πληγή των τσιγγάνων, κάνοντας λόγο για ανοχή από την πολιτεία στην παραβατικότητα των ΡΟΜΑ, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια. «Η σχέση τους με το κράτος ήταν πάντα διεκδικητική όσον αφορά τα δικαιώματά τους, αλλά αρνούνταν πεισματικά και προκλητικά να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Τι πρέπει να γίνει; Το προφανές: Το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις (καταστολή και τιμωρία) πρέπει να επιδείξει αυστηρότητα και αποφασιστικότητα. Οι αυστηροί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΗ για κλοπές ρεύματος πρέπει να ενταθούν και όχι να γίνονται «τα στραβά μάτια».

Η Δημοτική αστυνομία οφείλει να απαγορεύσει, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, το παράνομο εμπόριο τους. Η ανοχή της Τροχαίας πρέπει να είναι μηδενική στην επικίνδυνη οδήγηση από ΡΟΜΑ που δεν έχουν καν δίπλωμα (οι περισσότεροι από αυτούς ανήλικοι) κτλ.», δήλωσε ο κ. Κουκούτσης, επισημαίνοντας πως μόνο έτσι θα αρχίσει να περιορίζεται η αποθράσυνση και να μειώνεται η παραβατικότητά τους.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος, κάλεσε όλους να προσέξουν την επιλογή τους και να έχουν στο νου τους, ότι ο Δήμος έχει στελεχιακό προσωπικό και μπορεί να στηριχτεί επάνω του, «χωρίς να χρειάζεται να προστρέχει… σε πονηρούληδες», όπως είπε με νόημα.

Αίσθηση έκανε και η αναφορά του σε πρακτικές και υπονομευτικές κινήσεις άλλων που ήδη ανιχνεύονται και ζήτησε από όλους καθαρές κουβέντες και έντιμη προεκλογική συμπεριφορά.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

 

Share.