fbpx

Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις για την υγεία και τον αθλητισμό σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα

0

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα και αύριο, οι δύο διαφορετικές εκδηλώσεις με τον κοινό άξονα του αθλητισμού, τις οποίες διοργανώνουν ιατρικοί φορείς με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», για πρώτη φορά, στην Καλαμάτα.

Οι εκδηλώσεις, υλοποιούνται ύστερα από πρωτοβουλία του Μεσσήνιου γιατρού και γενικού γραμματέα του Ινστιτούτου Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, ο οποίος αναφερόμενος σε αυτές, ξεδίπλωσε το όραμά του, που θέλει μεταξύ άλλων και την τουριστική αναβάθμιση του νομού, σε αυτό το πλαίσιο. «Μέσω αυτών των δράσεων, μπορούμε να ενισχύσουμε τον αθλητικό τουρισμό», ανέφερε ο κ. Χαλβατσιώτης, εκτιμώντας πως με αφορμή την εκδήλωση της αριστείας και το ενδιαφέρον μεγάλων αθλητών να προπονούνται στο νομό μας, μπορεί να αναπτυχθούν ανάλογες δομές στην Καλαμάτα και ολόκληρη τη Μεσσηνία. Η πρώτη εκδήλωση απόψε στο πνευματικό κέντρο, αφορά λίγο πολύ σε όλους μας, καθώς έχει να κάνει με τη σημασία της άσκησης για την υγεία μας και την αντιμετώπιση χρονίων νοσημάτων. «Η Μεσσηνία, όπως ήδη αντιλαμβανόμαστε είναι εμπορική και οικονομική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, ενώ καθιερώνεται και ως καλλιτεχνική, όμως το σημαντικότερο είναι να καθιερωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν μια πόλη που αγαπάει την καινοτομία και αυτές οι δράσεις, είναι καινοτόμες», σημείωσε ο κ. Χαλβατσιώτης, με τον δήμαρχο Καλαμάτας να χαιρετίζει τη διοργάνωση και να τον ευχαριστεί για τη συμβολή του, χαρακτηρίζοντάς τον, ως κινητήριο δύναμη. «Απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί, πραγματοποιούνται δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες οργανώνονται από τους γιατρούς μας και συγκεκριμένα, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Ιατρική Εταιρεία του νομού και το Νοσοκομείο, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου. Ευχαριστούμε τον κ. Χαλβατσιώτη που είναι η κινητήριος δύναμη, αφού η σημασία του αθλητισμού για τη ζωή μας και την υγεία μας είναι μεγάλη. Θα μάθουμε, κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ο αθλητισμός, αυτούς που πάσχουν και γι’ αυτό, πρέπει να παρακολουθήσουν όχι μόνο οι άνθρωποι του αθλητισμού, αυτήν ειδικά την εκδήλωση, αλλά και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Η Καλαμάτα άλλωστε, έχει πεζοδρόμια, πεζόδρομους και χώρους που μπορούμε να πηγαίνουμε με τα πόδια από το κάστρο μέχρι την παραλία, αλλά και με το ποδήλατό μας, όπως συνηθίζεται σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές πόλεις», δήλωσε ο δήμαρχος, με τον κ. Χαλβατσιώτη, να αναφέρεται λεπτομερώς στις διοργανώσεις.

ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ  ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑ

«Η εκδήλωση για την αθλητική αριστεία και την ολιστική υποστήριξη νέων αθλητών υψηλών επιδόσεων, που πραγματοποιείται απόψει από τις 6:30 και μετά, στο πνευματικό κέντρο, δεν έχει γίνει κάπου αλλού, ενώ και οι δύο εκδηλώσεις, έχουν κοινό παρονομαστή τη φυσική δραστηριότητα και την επίδρασή της στη ζωή μας», σημείωσε ο κ. Χαλβατσιώτης, τονίζοντας η συγκεκριμένη δράση, σε αυτή τη φάση, αφορά σε 34 νέους, πολλά υποσχόμενους αθλητές μας. Αύριο το πρωί, στις 10:30, ομάδα επιστημόνων και ειδικοί αριστείας θα μιλήσουν στους εμπλεκόμενους, δίνοντας λεπτομέρειες. Η εκδήλωση για την αριστεία και την υποστήριξη των αρίστων, αφορά σε ταλαντούχα νέα παιδιά της Μεσσηνίας που έχουν επιλεγεί από αρμοδίους και συμμετέχουν σε εθνικές ή προεθνικές ομάδες, έχουν πάρει μετάλλια σε αγώνες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και είναι ηλικίας 14 έως 18 ετών. Πρόκειται για 34 αθλητές που διαπρέπουν σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα και αύριο θα κάνουν και εργομετρικό έλεγχο από την ειδική κινητή ομάδα που εδρεύει στην Αθήνα στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ θα λάβουν και οδηγίες για να προλάβουν τυχόν κακώσεις. Ευχόμαστε να επισκεφθούν ξανά τη Μεσσηνία να δουν και άλλα παιδιά, ενώ θα πραγματοποιήσουμε και σεμινάριο προπονητικής στις 6:30 το απόγευμα», δήλωσε ο κ. Χαλβατσιώτης, που αναφέρθηκε λεπτομερώς και στην αυριανή εκδήλωση, που μας αφορά όλους! Η εκδήλωση αυτή, με θέμα την άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία σε χρόνια νοσήματα, θα ξεκινήσει αύριο στις 10:30 και θα ολοκληρωθεί στο πνευματικό κέντρο, μετά τις 2 το μεσημέρι. «Το πραγματικό φάρμακο εναντίον της γήρανσης και της αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων, σαν συμπληρωματική θεραπεία, είναι η άσκηση τελικά. Και γι’ αυτό, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, αποφάσισε πως θα αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ η άσκηση ως θεραπευτικό εργαλείο, που θα σε λίγο καιρό, θα υποχρεούται το Δημόσιο να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες αυτής της επιλογής, αφού θα γλυτώσει πολύ περισσότερα χρήματα», δήλωσε καταληκτικά ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καταλήγοντας με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Με λίγα λόγια, αν προλάβουμε με την άσκηση την οστεοπόρωση, θα αποφύγουμε τα κατάγματα που κοστίζουν και στον ασθενή και το Σύστημα Υγείας», εξήγησε και κάλεσε όλους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που αναμένεται να έχουν πολλαπλά οφέλη.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Share.