fbpx

Εκλογές 2019 Μεσσηνία: Αποχή, γκρίνια, συνδυασμός παραλίας και ψήφου!

0

ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθη στη Μεσσηνία η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, με την αποχή να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες δύο -της Αυτοδιοίκησης και των Ευρωεκλογών- και τους πολίτες, να επιλέγουν τις παραλίες, για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, που κυριάρχησαν κυριολεκτικά και μεταφορικά τις τελευταίες ημέρες!

Πολλοί από αυτούς βέβαια, λίγο πριν ή αργότερα, με σορτσάκια και σαγιονάρες, προσήλθαν στις κάλπες, ασκώντας το δικαίωμά τους, παίρνοντας μόνοι τους τα ψηφοδέλτια, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπήρχαν εφορευτικές επιτροπές. «Είναι σωστή η σκέψη να κληρώνονται μέλη της εφορευτικής αυτοί που είναι στο ίδιο εκλογικό τμήμα, όμως εγώ, επικροτώ την πρόταση του προέδρου των Πρωτοδικών και τον Εισαγγελέων, που ανέφεραν πως πρέπει να χορηγηθεί κάποιας μορφής αποζημίωση, αφού είναι μεγάλος ο κόπος και η ταλαιπωρία τους», δήλωσε μιλώντας στη «Φ», ο δικαστικός αντιπρόσωπος, Μεσσήνιος στην καταγωγή δικηγόρος, Μιχάλης Αθανασόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως πρέπει να το σκεφτούν οι αρμόδιοι, αφού όπως τόνισε, δεν είναι θέμα απαξίωσης, καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι στις επάλξεις από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ή ακόμη και μέχρι τις 5 τα ξημερώματα!

«Πρέπει να υπάρξει ένα κίνητρο. Με την οικονομική ένδεια, πιστεύω πως θα συνωστίζονται όπως συμβαίνει με τους γραμματείς για να πάρουν τα 100 ευρώ», δήλωσε από το τμήμα της Ανδρούσας ο κ. Αθανασόπουλος, ο όποιος… ξεδίπλωσε και την εμπειρία του, σχολιάζοντας πως εξελίσσεται η συμμετοχή των πολιτών, αφού δίνει παρόν σε εκλογές, από το 1977! «Από το 1977 που θυμάμαι, μέχρι σήμερα, φαίνεται πως έχουμε μια συνεχώς αυξανόμενη αποχή των πολιτών, την οποία όμως αυτή τη φορά, δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει ακριβώς! «Αρχικά να θυμίσουμε πως είναι περίοδος διακοπών και μισό εκατ. Έλληνες λείπουν, ενώ ακόμη μισό εκατ. ελληνόπουλα, λείπουν στο εξωτερικό, όπου δουλεύουν και δεν μπορούν να ψηφίσουν!

Άρα, αυτομάτως, 1 εκατ. άνθρωποι απουσιάζουν και αυτό, είναι το 25% του εκλογικού Σώματος, είναι λογικό να έχουμε μειωμένη συμμετοχή», σημείωσε και αναφέρθηκε στα όσα επεσήμαναν οι πολίτες προσερχόμενοι στις κάλπες. «Ο κόσμος νιώθει κουρασμένος από τις συνεχόμενες εκλογές. Άλλοι το παίρνουν χαμογελαστά, άλλοι γκρινιάζουν, άλλοι λένε πως δεν πρέπει να ευτελιστεί η εκλογική διαδικασία και να είμαστε συνεπείς, αλλά όλοι, είναι κουρασμένοι, αφού έχουμε τρεις αναμετρήσεις σε ένα μήνα και πολλοί σκέφτονται και τα έξοδα, καθώς δαπάνησαν αρκετά για να ψηφίσουν τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Προφανώς, όταν κάποιος παίρνει ένα μισθό, το σκέφτεται να έρθει στην Καλαμάτα ή οπουδήποτε αλλού για να ψηφίσει», τόνισε καταληκτικά, δίνοντας το κλίμα. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα σε όλο το νομό, ενώ με δεδομένη την παρουσία κάποιων ετεροδημοτών, στους δρόμους –κυρίως προς τις παραλίες- επικράτησε κομφούζιο, αφού πολλοί συνδύασαν ψήφο με βουτιές, με την Τροχαία να συνεχίζει να αυξημένα μέτρα και σήμερα.

Γ. Αναγνωστοπούλου
Share.