fbpx

Ενας «Γίγαντας» που μας διδάσκει…

0

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μια απλή ιστορία. Ούτε ένα παραμύθι για να κοιμηθούν τα παιδιά. Κρύβει μέσα του μια σειρά σημαντικών κοινωνικών μηνυμάτων, στοχεύοντας σε μία καλύτερη κοινωνία με περισσότερη αγάπη, κατανόηση και σεβασμό. Θίγει, όμως, ένα ακόμα σημαντικό θέμα, που όλοι αργά ή γρήγορα θα συναντήσουμε στη ζωή μας: την απώλεια. Πως θα μιλήσεις σε ένα παιδί για την απώλεια; «Ο Γίγαντας» του Νίκου Ι. Καρμοίρη προσεγγίζει το θέμα με τρυφερό και κομψό τρόπο, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την αξία των υγειών προτύπων για την ζωή ενός παιδιού.

«Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους», όπως συνηθίζει να λέει ο συγγραφέας, που δεν είναι γραμμένο για να το διαβάσουν οι γονείς στα παιδιά, αλλά για να το διαβάσουν οι γονείς ΜΕ τα παιδιά. Μέσα από την ανάγνωση θα καλλιεργήσουν τη σκέψη, θα προβληματιστούν, θα ανακαλύψουν το νόημα της ζωής και θα μάθουν να κοιτούν τα πράγματα με αισιοδοξία˙ γιατί, όπως καταλήγει η ιστορία: «Οι γίγαντες δεν πεθαίνουν ποτέ, όσο γεννούν νέους γίγαντες»!

Εσείς, έχετε δει ποτέ Γίγαντα; Ναι! Σίγουρα θα έχετε δει. Κι αν όχι, τότε κοιτάξτε πιο προσεκτικά γύρω σας…

«Ο Γίγαντας» του Νίκου Ι. Καρμοίρη, σε εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή. Ανακαλύψτε τον, και διαβάστε τον με τα παιδιά στην αγκαλιά σας…

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:

«Έχετε δει ποτέ Γίγαντα; Να πατά στο χώμα και να τρίζει η γης; Να μαζεύει τους καρπούς μεμιάς από τα δέντρα; Να σηκώνει ανθρώπους στα χέρια του; Κι όμως κάποτε υπήρχε ένας Γίγαντας που ζούσε σε κάποιο χωριό δίπλα στο ποτάμι. Ήταν αγαπητός απ’ όλους, αλλά ένα αγόρι, ο μικρός Λεωνίδας, τον φοβόταν. Μέχρι που μια τυχαία συνάντηση μαζί του τον έκανε ν’ αλλάξει γνώμη…

Μια ιστορία για τις φοβίες και τη δύναμη της φιλίας. Ένα τρυφερό παραμύθι με πολλαπλά μηνύματα αισιοδοξίας, για τη σημασία των υγιών προτύπων στη ζωή ενός παιδιού και για τον κύκλο της ζωής που δεν κλείνει ποτέ…»

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Νίκος Καρμοίρης γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1989 και μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Σπάρτης, Αθήνας και Καλαμάτας. Είναι πτυχιούχος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από την εφηβική του ηλικία ασχολείται με τα κοινά, δραστηριοποιούμενος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς και επιτροπές ΟΤΑ. Σήμερα, μεταξύ άλλων, υπηρετεί από τη θέση του προέδρου τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά, έχοντας επιδείξει σημαντικό πολιτισμικό έργο. Αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Λακωνίας, εκδίδει την εφημερίδα “Το Γεφύρι” και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει “ΠΡΟΣΩΠΑ” μέσω συνεντεύξεων στο ιστολόγιο prosopadiplamas.com. Ασχολείται με διάφορα συγγραφικά είδη. Kείμενά του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Είναι μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και της Εταιρείας Λακωνικών Σπουδών. Έχει εκδώσει μια ιστορική έρευνα και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα. Το παραμύθι “Ο γίγαντας” είναι το πρώτο του λογοτεχνικό έργο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Share.